![]() |
|
Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje (/showthread.php?tid=12) |
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Aaron Andrew Moody - 18.12.2025 Ja wiem, że to strasznie głupie pytanie, ale pytam na poważnie jak coś Bo nie rozumiem składni Cytat:świąteczny pudding (sprawia, że postać zaczyna odczuwać świąteczny nastrój i niekontrolowanie kolęduje, polany brandy zaczyna płonąć, termin ważności do końca roku 1972) Czy to pudding polany brandy zaczyna płonąć Czy Aaron Moody – który zje wyżej wymieniony pudding – zacznie po jego zjedzeniu płonąć, gdy ktoś poleje go brandy Dziękuję za odpowiedź Edit: nie odpowiadajcie mi "zrób to na fabule to zobaczysz" bo to zrobię RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 19.12.2025 Sesja związana z Jęczącą Martą ma opis co robić w tym przypadku. Nobby Leach i Nastał Czas Ciemności - możesz rozegrać zapoznając się ze sprawą w prasie (wciąż w retrospekcji). O ile faktycznie napiszesz te sesje wokół tematu (i w Nobbym Leachu zaznaczysz wyraźnie swoje stanowisko zgodnie z opisem), zaliczę to. Co do reszty - możesz zgłosić się z konkretną propozycją rozliczenia tego w retro, ale nie na bieżącej fabule. Przy jednej sesji to jest jeszcze dla mnie dopuszczalne żeby trochę poluzować zasady przez wzgląd na specyfikę postaci, ale tutaj z jednej sesji zrobi się pięć i to już nie jest zbyt fair. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 19.12.2025 w tym 1 scenariuszu - czy wchodzi w grę wątek zagraniczny (pewnie jednopostówka), w którym dowiaduję się listem o jakimś ataku, reaguję na to? Tak, ale koniecznie niech to będzie wątek całkowicie retrospekcyjny. Co do Nobby'ego Leacha - odpowiedziałam w poście wyżej. I to chyba zamyka sprawę?czy mogę przeprowadzić rozmowę w 1972? Sesję należy rozegrać w retrospekcji w wyznaczonych datach. Postać może udawać kogoś innego i zostać wciągnięta w rozmowę na siłę. Pamiętaj, że takie retro możesz grać z innymi graczami i Bardem Beedle. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 19.12.2025 Przerzucasz.
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 19.12.2025 Pudding polany brandy zaczyna płonąć. Możesz zrobić synowi wspaniałą niespodziankę.
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Gabriel Montbel - 22.12.2025 Dzień dobry, jako że Gabryś jest starym francuskim dziadem, chciałabym opisać jego ród i umiejętność, którą z racji urodzenia w tym rodzie posiada. Teraz tylko nie wiem, w którym miejscu na forum mogłabym to zrobić, żeby było to do sprawdzenia? RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 22.12.2025 Odpowiedź znajduje się tutaj. Pamiętaj żeby uczynić ten ród grywalny w Wielkiej Brytanii. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Odile Fawley - 06.01.2026 Hejka Chciałabym, żeby moja nowa postać była czymś w rodzaju lekarza medycyny sądowej/biegłego z zakresu medycyny sądowej. Dobrze rozumiem, że czarodziejskim odpowiednikiem takiego zawodu jest biegły w biurze koronera? A jeśli tak, to jaka ścieżka kariery jest wymagana by zdobyć odpowiednie kwalifikacje (zakładam, że specjalizacja z patologii z Mungu a potem jakiś kurs w Wizengamocie)?
RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Eutierria - 06.01.2026 Wydaje nam się, że stanowisko o którym myślisz pasuje bardziej do naszego Antropologa Wizengamotu. Nie uznawałabym tej specjalizacji za konieczność, bo jak tak sobie myślę - specjalista od magizoologii mógłby potwierdzić, że sytuacja nie jest związana np. z atakiem magicznego zwierzęcia i mówimy tutaj o morderstwie (chociaż faktycznie patologia została uwzględniona na liście z myślą o tym stanowisku, to koroner mógłby na pewno przyjąć kogoś wybiegając poza ten schemat, bo jego ekspertyza będzie w niektórych sytuacjach nieoceniona). Biuro Koronera nie ma kursów, postać tam zmierzająca musi już być osobą obytą w zawodzie jaki wykonuje, z dobrą opinią, która już przeszła kursy w innych miejscach i teraz zostaje umieszczona w Wizengamocie w roli specjalisty. RE: Ogólne konsultacje, prośby o interwencje, wskazówki, interpretacje - Odile Fawley - 06.01.2026 Cytat:Wydaje nam się, że stanowisko o którym myślisz pasuje bardziej do naszego Antropologa Wizengamotu. Właśnie mi zależy stricte na siedzeniu w prosektorium i krojeniu trupów (stąd też specjalizacja z patologii), a nie na większym udziale w śledztwie, jak to wynika z opisu antropologa: Cytat:Antropolog Wizengamotu - osoba typowo zajmująca się oględzinami ciała jak również badaniami oraz ekspertyzą znalezionych na miejscu zbrodni przedmiotów. Antropolog nie jest jedynie ekspertem od badania ciała zmarłego, ma też wiedzę w zakresie geografii, kultury czy zielarstwa. Czy w takim razie alternatywą jest praca jako patolog w Mungu/Ministerstwie Magii? |