Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Geraldine Greengrass-Yaxley - 07.11.2024

Witam serdecznie,
rozgrywamy sesje w kamiennym kręgu i chciałam sobie obejrzeć z bliska kamolce, z którego są zrobione

tutaj to robię
czy mogę prosić o jakieś info, bazuję na WoŚ

RE: Eutierria - Eutierria - 07.11.2024

@Geraldine Yaxley

Kiedy patrzysz na jeden z kamieni, zrywa się większy wiatr, odrywa się z niego mech i wpada ci prosto do oka. Boli i piecze, puchnie ci to. Nie dojrzałaś niczego wyjątkowego i najwyraźniej musisz wygrzebać resztki piasku i rośliny z oka zanim zacznie się to babrać.
Nie skojarzyłaś niczego nowego. To jeden z wielu kromlechów jakie widziałaś w życiu. Być może jakiś badacz wiedziałby coś więcej.

(Wiem, że niektórzy mistrzowie gry rozwiązują to inaczej, więc przypominam - jak u mnie rzucasz dwa razy, wykonujesz dwie akcje jedna po drugiej.)

RE: Eutierria - Leviathan Rowle - 12.11.2024

Przychodzę z pytaniem o miesiąc miłości, a dokładniej randki. Zdaję sobie sprawę z tego, że porzucona randka to wciąż wykorzystany slot, ale co w sumie w momencie kiedy została ona przerwana z powodu odejścia z forum postaci, która brała w niej udział? Slot wciąż jest zmarnowany czy może jest szansa na odzyskanie go?

RE: Eutierria - Quintessa Longbottom - 12.11.2024

Na naszym kocim wątku ponownie jest problem z kostką (albo z nami), ale sprawdzałam i nie ma żadnej literówki - tutaj post z rzutem.

adnotacja moderatora
Rozwiązane.

RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 13.11.2024

Pytania odnośnie kocich sekretów i fabuły widm.
Nie za bardzo pasuje tę sprawę zostawić, kiedy okazało się, że potwory pod domem wcale nie znikły, a rosną w siłę i MM jednak nie ogarnęło, więc:
-> koty zdają się wiedzieć o tej sprawie więcej. Czy jeśli pójdziemy do postaci, które same mają koty Figgów - Thomasa, Nory i Mabel (Pazur, Lady i Karl), to z przewagi Miau (i przez wzgląd na osobiste relki, bo taka Bre się z tymi kotami przyjaźni, a ich państwo raczej są zaangażowani w sprawy DG) będą w stanie coś powiedzieć, czy tej przewagi póki co nie można używać?
-> czy koty w Azylu wyjaśnią zapytane, jak to znamię działa, czy Tessa się o tym przekona dopiero jak znajdzie się blisko Widm?
-> co w ogóle robi MM apropos tej sytuacji poza niewpuszczaniem do Kniei? Czy są oddelegowani jacyś konkretni ludzie, którzy badają tę sprawę? Z kim się tam w ogóle kontaktować?
-> czy mieszkańcy Doliny nam całe lato znikali w dziwnych okolicznościach, skoro Tessa była bliska śmierci?
-> czy jeśli Tessa zostanie obejrzana przez kogoś z leczeniem albo klątwołamaniem, to ten ktoś cokolwiek znajdzie, czy z jego perspektywy wszystko będzie ok?
-> jak obejdą samą wioskę, to sprawdzą, czy jakieś widma siedzą pośród ludzi Żądłem znamieniem?

RE: Eutierria - Eutierria - 13.11.2024

Jak zaawansowana była wasza sesja? Odpisywałaś w niej na czas? Jeżeli padło w niej dużo postów to taki wątek można zawsze dokończyć samodzielnie bez udziału drugiej osoby.

RE: Eutierria - Eutierria - 13.11.2024

Te koty istnieją, więc możesz zadawać im pytania i to konsultować.

Twoja postać wie o tym co dzieje się w Kniei dokładnie tyle ile udało jej się wyciągnąć z fabuły, ogłoszeń, od innych postaci. To oczywiście nie znaczy, że nie możesz próbować zdobyć nowych informacji.

Mieszkańcy Doliny nie znikali, znikały koty i to na przestrzeni sierpnia. Dlaczego akurat Tessa była bliska śmierci - pozostawiam to waszej rozkminie - czyżby w jej postaci było coś wyjątkowego?

Nie zdradzę ci opinii kogoś z klątwołamaniem póki ktoś z klątwołamaniem nie obejrzy jej fabularnie.

Możecie próbować obejść Dolinę.

Wszystkie sesje napisane w ramach tego wydarzenia możecie ciągnąć dalej, a nawet jest to wskazane - to nie jest koniec tej historii, a zaczepki rzuciłam w sposób otwarty celowo (u niektórych mocno zasugerowałam wagę ich wpływu na dalsze wydarzenia sugerując czego mogliby się dalej podjąć, u was akurat tego nie zrobiłam - bo to jednak sprawa skupiona na rodzinie).

RE: Eutierria - Leviathan Rowle - 13.11.2024

(13.11.2024, 10:55 )Eutierria napisał(a):
Jak zaawansowana była wasza sesja? Odpisywałaś w niej na czas? Jeżeli padło w niej dużo postów to taki wątek można zawsze dokończyć samodzielnie bez udziału drugiej osoby.

Napisałam w niej łącznie 2 posty na 800 słów, nie ma w sumie co tego kończyć jako samej randki bo poza scenerią tam nic nie zdążyłyśmy zrealizować. A czy odpisywałam na czas - drugi post pojawił się w tym okienku miesiąca od wiadomości graczki która to ze mną grała, wiec wpisywało się to w zasady.

RE: Eutierria - Morpheus Longbottom - 14.11.2024

Heja, pozwoliłam sobie rzucić w tym poście na Wyjazd Intencji na to, co widzi w przyszłości Tessy w związku z rytuałem kotów, czekać na wizję od MG czy dostanę tutaj plus minus jak powinnam zareagować?

I druga sprawa, czy kość Wolność jest już dla nas zablokowana czy również teraz, zgodnie z instrukcją, jeśli opuszczamy Dolinę, powinniśmy jej użyć?

Całuski

Edit
Wykaz... Wykaz Intencji xD

RE: Eutierria - The Edge - 14.11.2024

Rzucasz na wykaz intencji postaci gracza, nie jestem w stanie przewidzieć jakie działania podejmie.

Kość jest zablokowana, wasz wątek można zakończyć.