Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 14.11.2024

"Nie zdradzę ci opinii kogoś z klątwołamaniem póki ktoś z klątwołamaniem nie obejrzy jej fabularnie."

-> tutaj nie wyraziłam się dość jasno, więc doprecyzuję: ktoś z klątwołamaniem już jest na miejscu i jest to sama Tessa, która posiada tę przewagę - czy będzie w stanie z tej umki coś powiedzieć (choćby czy eee... ta umka jakąkolwiek wiedzę na ten temat daje, czyto niezwiązane i nie ma sensu iść tą drogą), czy trzeba ciągnąć ją do kogoś innego z uzdrawianiem oraz klątwołamaniem?

"Te koty istnieją, więc możesz zadawać im pytania i to konsultować."
-> chodzi mi konkretnie o przewagę rodową kotów Figgów, czyli odprawienie kociego rytuału, czy koty graczy mogą to zrobić, czy nie - bo graczka, do której bym z tym ewentualnie szła, sama nie jest pewna, jak działa ta przewaga. Jeśli przewaga jest nieaktywna, to zakładam, że nie ma sensu za bardzo iść je pytać "ej, co wiecie o tym, co dzieje się w Kniei". (Chyba że to odpowiedź odnośnie pytania, czy opisane działanie rytuału w kości przekazały koty, czy miała się dowiedzieć empirycznie.)

RE: Eutierria - Geraldine Greengrass-Yaxley - 14.11.2024

Mam głupie pytanie, co do sesji z widmami, chodzi mi o zew.
Czy te kamienie są przytwierdzone do ziemi jakimś zaklęciem, czy jest szansa, że uda mi się jeden ukraść? xD

RE: Eutierria - Cathal Shafiq - 18.11.2024

Miesiąc miłości, prompty

1.
Losowanie
Plotka
2. Losowanie

Zamówienie
3. Losowanie
Udajemy metaforycznie ślepego
4. Losowanie
Realizacja - oglądanie podobnebo obrazu
5. Losowanie
Realizacja - podobny posąg

adnotacja moderatora
Zaakceptowane @Cathal Shafiq

RE: Eutierria - Eutierria - 18.11.2024

Niech Tessa opisze swoje działania i rzuci raz kością na wiedzę i rozproszenie (łącznie dwa rzuty - po jednym na statystykę).

Jeżeli jakakolwiek przewaga miałaby nie działać lub nie mieć zastosowania, lub jest niezrozumiała, to ten konkretnie gracz zawsze może do mnie przyjść.
Koty Figgów to aktualnie postacie niezależne (nie widzę żeby ktoś nimi grał), możecie skonsultować ze mną otrzymywane od nich informacje, ale zadawane pytania muszą mieć pokrycie w fabule - tj. zadajcie im fabularne pytania i przyjdźcie po odpowiedź.

Znajdujesz się w kromlechu, to są naprawdę spore kamulce, nie uniesiesz ich w rękach. Nie są przytwierdzone do ziemi na cokolwiek innego niż grawitację, możesz je podnieść i gdzieś przesunąć, ale musisz wpaść na to jak (no i zadecydować czy to ma sens). Pamiętaj o tym, że to sesja związana z wydarzeniem (musi być rozegrana zgodnie z mechaniką gry).

RE: Eutierria - Geraldine Greengrass-Yaxley - 18.11.2024

(18.11.2024, 11:38 )Eutierria napisał(a):
Znajdujesz się w kromlechu, to są naprawdę spore kamulce, nie uniesiesz ich w rękach. Nie są przytwierdzone do ziemi na cokolwiek innego niż grawitację, możesz je podnieść i gdzieś przesunąć, ale musisz wpaść na to jak (no i zadecydować czy to ma sens). Pamiętaj o tym, że to sesja związana z wydarzeniem (musi być rozegrana zgodnie z mechaniką gry).

Czy mogę sobie transmutować kamień w piórko? i po prostu zanieść go do domu, gdzie się zamieni w kamień znowu, bo wiadomka, że transmutacja jest chwilowa

Próbujesz dokonać olbrzymiej zmiany czegoś czego nie jesteś w stanie udźwignąć w coś co praktycznie nie posiada wagi. To musi być chociaż minimalnie zbliżone gabarytem żeby ułatwić ci przeniesienie tego z miejsca na miejsce, ale nie może być aż tak drastyczną zmianą.

Jeżeli to zostanie rozegrane na fabule proszę o wyraźną informację w moim temacie (muszę o tym poinformować zainteresowanych).

RE: Eutierria - Quintessa Longbottom - 18.11.2024

hullo, to ja ponownie... zgodnie z tym, co było pisane wcześniej z Brenną - przychodzę z postem, który wklepałam dosłownie przed chwilą i razem z pytaniem czy to wystarczy żeby koty się na mnie nie wypięły? tzn, czy mam to jednak rozpisać, a także czy te moje działania z Rozpraszaniem cokolwiek dawają?

Napisałam wam skromną wiadomość w wątku.

RE: Eutierria - Isaac Bagshot - 20.11.2024

Hej, czy mogę rzucić kością (nie wiem na co - Percepcja?), czy udało mi się zrobić zdjęcie poczwary?

O tutaj