Secrets of London
Kelpiea - sowa Stanleya - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Kelpiea - sowa Stanleya (/showthread.php?tid=1025)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Victoria Lestrange - 04.10.2023

27.06.1972, Dolina Godryka

Stanleyu,

dobrze się czujesz? Od kiedy niby zostałam Szanowną Panią Victorią? Będziesz się tak do mnie zwracać też w pracy i w ogóle wszędzie gdzie się przypadkiem (lub nie przypadkiem) spotkamy? Chcę to zobaczyć.

Cieszę się, że Twoje ogórki wyrosły zdrowe i silne. To również chętnie zobaczę na własne oczy.

Do zobaczenia,
Victoria

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Anthony Ian Borgin - 08.10.2023

Wychodzi na to, że Twoje plany są moimi planami. Cokolwiek masz do załatwienia, zajmiemy się tym.
Będę.
A.

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Sauriel Rookwood - 08.10.2023

2 czerwca 1972
ok

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Sauriel Rookwood - 10.10.2023

list dotarł 26 czerwca 1972
Stanley
jakoś mi tak ciężko
mogę wpaść i posiedzieć? przyniosę rudą

Czarny Kot

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Atreus Bulstrode - 10.10.2023

27.06.1972
Stanleyu,
Doszło do moich uszu, że znaleziono sposób na złamanie rytuału z którym męczysz się po Beltane. Jedną z osób, która robi takie rzeczy, jest moja siostra i w sumie to nie jest to żadna reklama, a zwyczajnie pewność, że przeprowadzone przez nia łamanie do tej pory nie odbiło się nikomu czkawką. Do wiadomości załączam zestaw świec, które należy przygotować przed rytuałem.

Trzymaj się,
Atreus

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Atreus Bulstrode - 10.10.2023

27.06.72
Stan,
Na co ci niby ten drugi zestaw? Jeden do rytuału wystarczy.

Atreus

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Stella Avery - 10.10.2023

27.06.1972, Londyn

Stanley,

Nawet nie wiesz, ile radości sprawił mi Twój list. Zaczynało mi już brakować nadziei, że to wszystko się skończy. Spróbuję się skontaktować z osobą, o której wspomniałeś w korespondencji. Dziękuję za zaangażowanie.

Jesteś kochany, że też udało Ci się nawet załatwić te świece. Bardzo Ci dziękuję, bo pewnie mi samej odnalezienie właściwych zajęłoby sporo czasu.

PS. Mam nadzieję, że niedługo mnie odwiedzisz, znaczy kiedy wszystko wróci do normy, chciałabym sprawdzić, czy faktycznie udało się pozbyć klątwy.

Pozdrawiam serdecznie,
Stella

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Atreus Bulstrode - 11.10.2023

27.06.72
Nie czepiam, tylko interesuję moim drogim przyjacielem, ale jak ci to przeszkadza, to mogę przestać.
Atreus
do listu został łączony zestaw świec

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Sauriel Rookwood - 27.10.2023

Wiadomość dotarła 3.07.1972

to może być jutro, jak się ściemni

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Anthony Ian Borgin - 01.11.2023

Podsyłam Ci adresy kilku domów w Dolinie Godryka i Little Hangleton, mógłbyś rozsiać kilka plotek w swoich departamentach i w miejscach, gdzie bywasz na ich temat? Potrzebuję zaniżyć ich wartość i zmniejszyć nimi zainteresowanie. Na pewno pomogłoby szepnięcie kilku słówek o znalezieniu tam kilku ciał, atakach Śmierciożerców, przeklętych obiektach lub ewentualnie o tym, że mieszka tam wyjątkowo złośliwy duch.
Będę wdzięczny.
Tony

List jest napisany pismem kobiecym i delikatnym, jedynie literka "T" w podpisie jest typowa dla Anthonyego. Po przeczytaniu, ulega zniszczeniu i zostaje sama notatka z adresami.