![]() |
|
Brenna A. Longbottom - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Brenna A. Longbottom (/showthread.php?tid=223) |
RE: Brenna A. Longbottom - Castiel Flint - 09.01.2023 Do Brenny przybyła stara, zmęczona i spanikowana sowa. Przy nóżce miała doczepiony pokrwawiony list - wyjec. Odezwał się bardzo zdenerwowany głos Castiela: Szybko, Brenna, przyjdź do mojego gabinetu. Pospiesz się, potrzebuję pomocy przy Fergusie. Nie mogę go ruszyć... Kurwa, nie mdlej mi teraz...
RE: Brenna A. Longbottom - Mavelle Bones - 09.01.2023
Nie ma za co, wszystko dla mojej ulubionej kuzynki!
Pod spodem znalazł się szkic Gałgana wystawiającego radośnie brzuch do głaskania
Co do komiksów – całkiem niezły pomysł, tylko potrzebowałabym kogoś, kto by stworzył całą fabułę, dialogi i tak dalej; mogę rysować, ale pisać to umiem co najwyżej raporty (Spider-Mana znam, ale i tak wpadnę, jestem ciekawa, co masz). Mav RE: Brenna A. Longbottom - Mavelle Bones - 10.01.2023 Po tym tutaj wyjcu, papierowy samolocik w pokoju Bren.
Bren, kwiatuszku, nie ganiam właśnie po całej Brytanii tylko dlatego, że na własne oczy widziałam, jak aportujesz się z własnej, nieprzymuszonej woli.
Bo chyba nikt ci różdżki do głowy nie przystawił, prawda? Wyślij mi, proszę, Patronusa na znak, że wszystko w porządku, jak tylko odczytasz ten list, inaczej tego kogoś znajdę i zemdleję. M RE: Brenna A. Longbottom - Heather Wood - 10.01.2023
Brenna,
Jakbym mogła mieć jakieś plany. Nie to, żebym wolała bawić się podczas sabatu z moimi znajomymi, no gdzie tam... To jakiś dzień dobroci dla zwierząt, że mogę wziąć miotłę? Rozumiem, że chcesz mi jakoś wynagrodzić to, że musimy wtedy pracować? Ech, zbyt dobrze mnie znasz, muszę skreślić smoczą ospę z listy wymówek podczas ewentualnej nieobecności w pracy. Wood RE: Brenna A. Longbottom - Regina Rowle - 10.01.2023 Londyn 07.04.72
Droga Brenno, Sprawa jest związana z włamaniem do sklepu Ollivanderów, prawda? Wybacz, raczej logiczne, że nie możesz odpowiedzieć na to pytanie, kiedy trwa śledztwo. Niedawno rozmawiałam z Fergusem o całym zajściu i też czytałam w Proroku, stąd moja ciekawość. Przyjrzałam się szkicowi, który mi przesłałaś i niestety muszę przyznać, że nie kojarzę tej kobiety. Mimo wszystko, jeżeli miałabyś jeszcze jeden i dała mi go oraz kilka dni, mogę ruszyć pewne kontakty. Uprzedzając Twoje pytania, nie maczam palców w interesach Nokturnu, czy innych tego typu. Zwyczajnie, podążając za różnymi magicznymi stworzeniami, poznałam paru ciekawych ludzi. Z pozdrowieniami,
Regina Rowle
PS. Świetny szkic, Ty go wykonałaś czy ktoś z Brygady? PSS. Pytam, ponieważ poszukuję kogoś do narysowania kilku stworów do publikacji. Odpowiedź na wiadomość.
RE: Brenna A. Longbottom - Regina Rowle - 15.01.2023 Londyn, wiosna 1997
Brenno, Dzięki za zaufanie. Zachowam wszelką ostrożność i szkic pokażę jedynie tym osobom, których będę pewna, że znają tę kobietę lub też nie przekażą informacji dalej. Cieszę się, że mogę odwdzięczyć się za Twoją pomoc. Jeżeli to nie byłby problem, to proszę, spytaj ją. Gdyby wyraziła zainteresowanie taką współpracą, podaj jej też mój adres. Pozdrawiam ciepło,
Regina Rowle Odpowiedź na wiadomość.
RE: Brenna A. Longbottom - Mavelle Bones - 17.01.2023 kwiecień 1972
Bren, promyczku! Nie przesadzaj, nie było aż tak źle, a przynajmniej ja to inaczej pamiętam. Zresztą, gdy staje się oko w oko z danym stworem, raczej i tak nikogo (no, poza fascynatami…) nie interesuje, jak się zwie. Toteż jestem pewna, że w ostatecznym rozrachunku zdałabyś śpiewająco. Dzięki za namiary, zastanowię się jeszcze nad tym! Aczkolwiek przyznam, że brzmi to całkiem interesująco. Z liźnięciem po nosie od Gałgana,
M. RE: Brenna A. Longbottom - Patrick Steward - 18.01.2023 Wiadomość przyleciała do Brenny w formie papierowego samolociku. Nabazgrana średnio starannym charakterem pisma, nie była specjalnie długa, a jej treść przypominała raczej fragment głupkowatej konwersacji niż poważną odpowiedź. Dobry pomysł. Może nawet ze dwa razy, o ile znajdziesz dobry pretekst? Patrick RE: Brenna A. Longbottom - Fergus Ollivander - 28.01.2023 Brenna,
potrzebuję Twojej pomocy, a wiem, że nie odmówisz człowiekowi w potrzebie. Jak nazywał się brygadzista, który w 1927 roku dostał Order Merlina Trzeciej Klasy? Na 6 liter. Potrzebuję do krzyżówki, a nie mam jak sprawdzić. Dziękuję! Fergus RE: Brenna A. Longbottom - Fergus Ollivander - 29.01.2023 Odpowiedź na wiadomość Bren,
dziękuję! Wiedziałem, że mogę na Ciebie liczyć. Wahałem się między Selwynem, a Borginem, bo na ostatnim miejscu miałem literę N, ale okazało się, że tamto hasło jednak było złe. Murdok pasuje. Tylko co, u diabła, robiło stado mantykor w mugolskiej wiosce? Dziękuje za książkę! Tylko wyjaśnij mi, proszę, dlaczego jest w niej czarodziej, a mimo to ilustracje się nie poruszają? Unieruchomiłaś je, żeby nie rozpraszały w czytaniu? Fergus
|