Secrets of London
Mewa Mewy - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Mewa Mewy (/showthread.php?tid=2240)

Strony: 1 2 3 4 5

RE: Mewa Mewy - Lorraine Malfoy - 04.01.2025

—06/09/1972—

Odpowiedź na ten list Maeve.

Dobrze, że nie odesłał go z nawozem, bo w liście do mnie strasznie się zesrał.

Zatrzymaj go, Najdroższa, będzie ładnie wyglądał na półce obok tej agawy, nie sądzisz?

Twoja
Raine

RE: Mewa Mewy - Rodolphus Lestrange - 04.01.2025

6.09.1972

Następnym razem jak będzie chciała Ci podarować kwiaty, nie musi tego robić przeze mnie. Jesteś świadkiem, co mężczyźni potrafią zrobić z żywą istotą, którą się im da pod opiekę - wysyłanie mnie lub Mulciberowi roślin to skazywanie ich na pewną śmierć, nie uważasz?

Ucałuj ją ode mnie.

R

RE: Mewa Mewy - Rodolphus Lestrange - 04.01.2025

06.09.1972

Moja droga,

nie mógłbym się z Tobą bardziej zgodzić. Gdy w końcu świat uzna, że ma dosyć mojego kija w dupie, wybierzcie mi obie jakieś ładne, pasujące do nagrobka.

R

Do listu dołączone było pudełko zapałek, pomalowane na szaro, z naklejonym krzyżem. Gdy je otworzyłaś, wyskoczył z niego ludzik z krzyżykami zamiast oczu i smutną buźką.

RE: Mewa Mewy - Ambrosia McKinnon - 13.01.2025

Londyn 28.08.72

Maeve,

znalazłam dla ciebie coś, co ci się na pewno spodoba. Dżina w butelce!
Spełnia tylko jedno życzenie; jak go ładnie poprosisz, to da ci na chwilę swój widmowy zestaw sztućców z masy perłowej.

Całuski,

Rosie

do liściku została dołączona podłużna, obła butelka z niebieskiego szkła, zakorkowana i zapieczętowania woskiem

RE: Mewa Mewy - Anthony Ian Borgin - 11.02.2025

Londyn 06.09.72

Cześć Piękna!

Wybacz, że tyle czasu się nie odzywałem. Jak wiesz, kazali mi spędzić półtorej miesiąca w Szkocji, abym lepiej poznał i zrozumiał swoje obowiązki. Pierdolenie. Dobrze, że Staszka tam nie było, bo musiałbym faktycznie być na tym skupiony.
Mam nadzieję, że u Ciebie dobrze i jesteś bezpieczna, zwłoki wszelkiej maści się piętrzą. Jak wróciłem do biura, musiałem zamknąć kilka spraw bo ich kurwa wymordowali. I tyle z galeonów podatników do skarbu państwa.

Piszę o Ciebie, bo znasz się na kobietach lepiej, niż ja (wyrwałaś Lorraine, a to jedyna blondynka w Londynie do zaakceptowania). Miałabyś czas, żeby wyskoczyć na cos mocniejszego?

Twój ulubiony brat z innej matki,

Anthony

RE: Mewa Mewy - Lorraine Malfoy - 24.02.2025

—08/09/1972—

Gdy Maeve otworzyła nad ranem list, który Lorraine zostawiła w nocy obok jej poduszki, dookoła niej rozlał się cichy śmiech półwili, witając ją spomiędzy wersetów zaklętej wiadomości.

Wiesz, że mówisz przez sen?

Nie mogłam zasnąć, więc postanowiłam nadrobić parę zaległych zleceń. Nie chciałam Cię budzić.
Wynagrodzę Ci to wieczorem, moja słodka ptaszyno.

Zawsze Twoja,
Raine

Po przeczytaniu, list zwinął się w rękach Maeve w papierowy kwiat, wciąż pachnący perfumami Lorraine. Jego płatki zdawały rozchylać się przyjaźnie, gdy kobieta na dłużej zatrzymywała na nich wzrok.

RE: Mewa Mewy - Lorraine Malfoy - 28.06.2025

—09/09/1972—

Liścik podrzucony naprędce Maeve przed południem, gdy obie były zajęte ogarnianiem chaosu wszędzie wokół.

Ukochana,

Na pewno potrzebujecie dodatkowej pary rąk, żeby posprzątać Palarnię. Zajrzę tylko do paru sąsiadów, z którymi rozstałam się poprzedniej nocy, gdy zdążali do schronów na Podziemnych Ścieżkach, i zaraz przybywam z odsieczą.

Całuję Cię prosto w usmolony sadzą nos,
Raine

RE: Mewa Mewy - Baldwin Malfoy - 01.07.2025

—10/09/1972—

CZTERY gołębie musiały dostarczyć Maeve pakunek owinięty w zwykły, trochę ujebany farbami papier pakowny. W środku była OGROMNA łyżka. Pomyślisz "jak ogromna? chochelka? Nie. Ta Ł Y Ż K A edwo się przez drzwi mieściła po rozpakowaniu.

Ej Mev,
Ponoć lubisz sztućce. Masz, zajebałem z teatralnej graciarni.
Zajebista do ryżu.
xoxo,
Baldwin

RE: Mewa Mewy - Bard Beedle - 14.09.2025

18.09 koło południa bardzo skołowana szczurzyca Rozalinda dostarczyła Maeve bardzo krzywo złożoną karteczkę z zaproszeniem. Uciekła zanim Changówna zdołała cokolwiek odpowiedzieć, ale jasne było gdzie kierować kroki w razie czego.

[Obrazek: 9TV8Mt4.png]

Ewentualne odpowiedzi, zażalenia i chęć przyjścia na parę chwil w Mabon do Necronomiconu bardzo proszę przesyłać do Lorraine Malfoy / Baldwina Malfoy'a

RE: Mewa Mewy - Stanley Andrew Borgin - 05.12.2025

1 X 72, Głębina
[Obrazek: imgproxy.php?id=xeorDgo.png]
wszystkiego najlepszego raz jeszcze
Yang

PS.
Zgadza się, zajebałem te łyżeczkę Francisowi dla Ciebie
Ale i tak z niej nie korzystał
No i ma ich kilkanaście, więc się nie zorientuje, a takiej na pewno nie masz

List zawierał losowe znaczki, a autor chyba próbował napisać coś po chińsku, chociaż efekt końcowy był całkiem mierny.
Nie mniej jednak do listu została załączona mała łyżeczka, która miała wygrawerowany napis "Malý netoperek". Szło się tylko domyślać jaki był oryginalny kraj pochodzenia ów przedmiotu.