Secrets of London
Mavelle Bones - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Mavelle Bones (/showthread.php?tid=257)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 10.09.2023

25.05.72

Słońce,

potrzebuję towarzystwa na nocnym patrolu.
Na Nokturnie.
Nie, nie przewidziało ci się.
Stawiam za to obiad w najlepszej restauracji w magicznym Londynie.

Bren

20.05.72

Mavelle,

otrzymałam propozycję zorganizowania seansu spirytystycznego z duchem wujka.
Mogę wziąć w nim udział sama, by nie rozdrapywać waszych ran, ale nie chciałam zgodzić się bez zapytania o zgodę Danielle, Lucy i Ciebie. Wahałam się, czy w ogóle poruszać ten temat... Ale być może dowiemy się wtedy więcej. O jego śmierci, wspomnieniach, widmach i o tym, co stało się z wami.
Jeśli powiesz "nie" masz do tego pełne prawo - i "nie" którejkolwiek z was oznacza "nie".

Brenna

14.05.72

Mavy,

w Kniei coś dalej grasuje - i jest paskudniejsze niż sądziliśmy. Mam nadzieję, że w ciągu najbliższych trzech dni będę miała więcej informacji, na pewno się nimi podzielę.
Bren

RE: Mavelle Bones - Victoria Lestrange - 10.09.2023

03.06.1972

Mavelle,

Wiesz, że dostałam trzy różne propozycje? Ale przemyślałam sprawę, myślę, że najlepiej będzie się spotkać tak jak Ty proponujesz. Sprawdziłam grafiki. Proponuję jutro – 4 czerwca. Może być nawet na przerwie, tak jak pisałaś, nie powinno nam to zająć zbyt dużo czasu.

Victoria

RE: Mavelle Bones - Nora Figg - 10.09.2023

Pączek przyleciał z paczką, bardzo skrupulatnie zapakowaną
Londyn 26.05.1972 bardzo wczesny poranek

Mavelle,

Zrobiłam, co w mojej mocy, aby był wyjątkowy. Jest to pączek stworzony z trzech innych pączków, każdy z nich nadziany jest innym rodzajem czekolady: gorzką, białą i mleczną. Oblany kakaową polewą. Dodałam do niego coś od siebie, przez co Brenna będzie czuła, że ten dzień będzie jednym z najlepszych w jej życiu

Pozdrawiam

Nora

RE: Mavelle Bones - Heather Wood - 17.09.2023

28.05.92

Ciociu,

Dzięki, że o mnie pamiętałaś na tym zwolnieniu lekarskim. Umiliło mi to rehabilitacje. Zajebiste te muffinki, możesz załatwić przepis dla mojego skrzata domowego? Czy to jakaś tajna receptura?

Pozdrawiam serdecznie,

Heath

RE: Mavelle Bones - Atreus Bulstrode - 18.09.2023

28.05.1972

Mavelle,
Przesyłam ci swój grafik na najbliższy tydzień, nie możemy przecież pozwolić, żeby zapał zanadto opadł.
Dziekuję za muffinki, były pyszne.

A.

RE: Mavelle Bones - Stanley Andrew Borgin - 20.09.2023

28 maja 1972

Dziękuje bardzo za muffinki. Aż dziwne, że nie były zatrute.
Nie spodziewałem się, że muffinki mogą być nie na słodko - codziennie się człowiek uczy czegoś nowego.
S.A. Borgin

Drugie zdanie - odnośnie trucizny - było bardzo starannie przekreślone.

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 22.09.2023

20.05.72
Mavy,

nie będę niczego Ci narzucać i nie musisz się spieszyć. Uprzedziłam, że możemy potrzebować czasu, bo to nie tylko moja decyzja. I nie musisz iść ze mną, jeżeli to dla Ciebie za ciężkie.

Bren

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 06.10.2023

Na biurku czekał liścik oraz pudełko z zapiekanką.

Mav, słońce,

smacznego.
A poza tym - wszystko załatwione, pozwolenia wydane i tak dalej. Początek lipca, tak jak rozmawiałyśmy o ile nagle coś nie wybuchnie i Voldemort nie napadnie na Ministerstwo. Ruszamy jednego dnia, wracamy drugiego, bo czułabym się niespokojnie, znikając teraz z kraju na dłużej, nie wspominając o dyżurach, ale zaplanowałam nam całe sześć godzin na zwiedzanie miasta i trzy na włóczenie się po okolicy.
Kiedyś pojedziemy na prawdziwe wakacje.

Bren