![]() |
|
Kruk Perseusa - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Kruk Perseusa (/showthread.php?tid=318) |
RE: Kruk Perseusa - Jamil Anwar - 22.02.2023 I że niby ja miałbym nim być? Podoba mi się Twój tok rozumowania.
Śmiało, zwłaszcza jeśli przyniesiesz coś więcej. Czym jest jedna butelka butelka wina na dwóch? J. RE: Kruk Perseusa - Jamil Anwar - 22.02.2023 Perseuszu,
oddech Bazyliszka brzmi zabójczo. Mam nadzieję, że nie działa jak jego wzrok. W innym wypadku nadawałbyś się na jego zabójcę. Mityczny Perseusz zabił Gorgonę, Ty zabił byś bazyliszka. Dwa potwory zmieniające w kamień, historia zatacza koło. Moja ekipa pewnie byłaby zachwycona. Nawet jeśli miałbyś skończyć jako kamienna rzeźba - całkiem ciekawy przypadek do zbadania. Nie zmienia to faktu, że jestem ciekawy tej nielegalnej destylarni. Pokaż, co tam masz! Jamil RE: Kruk Perseusa - William Lestrange - 23.02.2023 Percy, Nie pamiętam, tak szczerze, ale jak to było lata temu to w sumie chyba powinieneś to już mieć przerobione, jak nie, może pomyśl nad terapią? Terapeuci też potrzebują swoich terapeutów. Poczuciem humoru nie zakryjesz wszystkich problemów (nie żeby coś o tym wiedział, moje jest raczej sztywne - rozumiesz, bo pracuje z trupami). Na wszelki wypadek zatrzymam te listy z groźbami, które mi pokazałeś. Nikt się raczej nie spodziewa, że będą u mnie. Will
PS Wiem, że to nie ty. PPS Może ktoś w Hogwarcie przynajmniej śmiałby się z Twoich żartów? (Tylko się droczę, nie bierz tego do siebie) Odpowiedź na wiadomość.
RE: Kruk Perseusa - William Lestrange - 23.02.2023 Percy, jakbym był twoim pacjentem to zastanawiam się ile razy człowiek musi się wywrócić żeby chciałem ci napisać coś sensownego, ale uznałem, że to Twoje problemy i Twoje życie i nie chce mi się w to angażować. Podtrzymuje jednak swoją opinię - potrzebujesz terapeuty. Will
RE: Kruk Perseusa - Amanda Lestrange - 27.02.2023 Londyn 10.04.1972
Szanowny Panie Black, wróciłam do Londynu. Miałby Pan jakiś wolny termin na konsultację? Z wyrazami szacunku,
Amanda Lestrange RE: Kruk Perseusa - Leviathan Prewett - 03.03.2023
Jak nazywa się kraj, w którym zdelegalizowano wszelką korespondencję?
Nie ma reszty żartu. Po prostu chcę, żebyś się tam wyprowadził. L.P.P. RE: Kruk Perseusa - Elliott Malfoy - 04.03.2023 Percy, jakbyś znowu nas opuścił bez słowa to myślę, że tym razem podbitym okiem by się to nie skończyło, acz pewnie również żadnego słowa już byś ode mnie nie usłyszał. Ale skoro nie masz zamiaru tego robić, to nie ma o czym mówić, prawda? Jak będziesz składał następne zamówienie na świeczki, to daj mi proszę znać wcześniej, dorzucę swoje. E. Druga karteczka spłonęła zaraz po przeczytaniu. Rozumiem, że bardzo potrzebujesz zjeść jakiegoś Octaviana. Nie będziesz widział mojej aury już zbyt często, oklumencja to przydatna umiejętność. Wszystkim nam się przysłużę jak ja całkowicie opanuję, zwłaszcza, że mamy dużo wspólnych sekretów. Co do Erika - możesz mu spokojnie zaufać w kwestiach związanych z pracą. RE: Kruk Perseusa - Faust Flitwick - 21.03.2023
Sz. P. Black,
Najmocniej przepraszam, jeżeli czas dostawy jest dłuższy niż Pan oczekiwał. Przyznam szczerze, że gdzieś mi się Pański list zapodział, a z racji tego, że tym razem nie było na nim daty, nie potrafiłem zidentyfikować, o ile przekroczyłem zwyczajowy termin wysyłki (o ile w ogóle). Jak zwykle, dla potwierdzenia, odpowiednio wykreślam zamówienie z otrzymanej listy tak, jak poniżej. Malinowy Chruśniak x4 Pole Lawendy x5 Jaśminowa Ekstaza x11 Oszałamiająca Szałwia x10 Truskawkowe Ciastko x1 Co do wieści o Pańskim rozstaniu - bardzo mi przykro. Mimo wszystko cieszę się, że odnalazł Pan jakieś pocieszenie w naszym produkcie. W ramach przeprosin za ewentualne opóźnienie - i współczując utracenia bliskiej sercu osoby - pozwoliłem sobie w ramach rekompensaty dołączyć też limitowany egzemplarz Gorliwej Gorczycy. Klient, dla którego pierwotnie powstała ta seria, poinformował mnie, iż jej zapach pomógł mu pogodzić się z podobną sytuacją. Pozdrawiam,
Faust Flitwick, "Szczękający Kandelabrador": produkty świecarskie od A do Ż RE: Kruk Perseusa - Sebastian Macmillan - 09.06.2023
Perseuszu,
Nie, nie mógłbym się skontaktować z prababką Lycoris. Specjalizuje się w wypędzaniu duchów z tego świata, a nie ich przywoływaniu. Mogę jednak popytać w biurze wśród wywoływaczy lub poprosić kogoś z kowenu, o ile nie przeszkadza ci, że w to... śledztwo (?) zostanie zaangażowana jeszcze jedna osoba. Będziemy też potrzebować jakiegoś przedmiotu po Lycoris. Masz po niej jeszcze jakieś pamiątki? Zwrócę je po seansie. Pozdrawiam,
Sebastian
PS. Gratuluję kolejnych zaręczyn. Rookwoodowie to dobra partia. Mam nadzieję, że zobaczę was razem na przyszłych sabatach. odpowiedź na wiadomośćRE: Kruk Perseusa - Vakel Dolohov - 01.07.2023 Szanowny Panie Black,
piszę do Pana, ponieważ dzisiejszego ranka podczas rutynowej sesji, doznałem wizji Pana twarzy zwróconej do mnie profilem. Jeżeli wierzyć gwiazdom, wkrótce pozna Pan kogoś, kto będzie miał wielki wpływ na Pana życie. Zalecam ostrożność odnośnie informacji, jakimi się Pan z tą osobą podzieli. V. Dolohov |