![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=6109) |
RE: Eutierria - Eutierria - 19.08.2026 Uroki działają według opisu na ludzi i istoty, więc próba użycia ich na magicznym stworzeniu powinna wymagać czegoś więcej – tutaj najlepiej byłoby spojrzeć na poziom wiedzy przyrodniczej. Nie wiem do końca, co chcesz zrobić, więc ciężko mi napisać tutaj jakiś konkret, ale no Vernon musiałby mieć wiedzę o tym, czym różni się umysł takiego stworzenia od umysłu ludzkiego, żeby móc na niego skutecznie wpłynąć. RE: Eutierria - Vernon Mulciber - 19.08.2026 Pytałam w kontekście tej wylosowanej sumy. Czy są jakieś szanse na skuteczne użycie uroku, skoro Vernon ma tylko jedną kropkę w wiedzy o przyrodzie? Edit, bo myślałam, że zapomniałam wstawić linka xd: zastanawiałam się po prostu, czy mogę urokiem skłonić niuchacza do oddania skradzionych rzeczy. RE: Eutierria - Eutierria - 19.08.2026 Z tym konkretem chodziło mi o dokładną czynność, którą próbujesz wykonać. Wydaje mi się, że byłaby tutaj różnica pomiędzy np. sprawieniem, że temu niuchaczowi by nagle zaczęło coś przeszkadzać (jakiś ostry zapach?), a całkowitym przejęciem kontroli nad jego ciałem. No bo to pierwsze jeszcze mi przywodzi na myśl rozwiązanie, a drugie wydaje się już dla kogoś o niskiej wiedzy bardzo trudne, bo postać w założeniu ma bardzo okrojoną wiedzę o tym, jak te niuchacze postrzegają rzeczywistość. Przyznam, że w pierwszej chwili chciałam dodać ci po prostu do każdego rzutu na uroki rzut na wiedzę przyrodniczą, ale teraz się zorientowałam, że nie ma to sensu, bo masz zawadę, która przegrywa ci domyślnie wszystkie rzuty. (Pozdrawiam siebie sprzed godziny.) Więc generalnie mój werdykt jest taki, że jeśli zależy ci na sukcesie, to nie uda ci się to. Oczywiście na przekór temu możesz rzucić na uroki, sukces nie pozwoli ci osiągnąć zamierzonego efektu, ale pozwoli na lepsze rozumienie tego, co robisz (a to, mimo utraty przedmiotów będzie dla ciebie korzystne – bo możesz to opisać jako solidne przemyślenia ku rozwojowi postaci). RE: Eutierria - Atreus Bulstrode - 20.08.2026 Hej, piszemy z yuki zadanie z ciszy przed burzą o nazwie zbieranie informacji i poszłyśmy do kowenu powęszyć. Z związku z tym zastanawiamy się czy my mamy sobie tam same coś powymyślać, czy tobie to gdzieś zgłosić i nam napiszesz jakieś 2 zdania ingery czy coś? RE: Eutierria - Eutierria - 23.08.2026 Po pierwsze możecie zagadywać w tym zadaniu do innych graczy, którzy te informacje posiadają lub nie – tutaj oczywiście nie ograniczam was w niczym (osoby które otrzymały informacje są otagowane w pierwszym poście wydarzenia). Po drugie – jeśli chodzi o wasze śledztwo z postaciami niezależnymi – możecie prowadzić to sobie same korzystając z opisanych postaci niezależnych i wymyślając własne. Z rozmów możecie w sposób spójny z waszymi opisami relacji z Percivalem wynieść, że chociaż nie potrafi ukryć tego, że kojarzy buntowniczy nastrój niektórych przychodzących na spotkania w siedzibie, to… on faktycznie nie wie dokładnie o co chodzi, albo perfekcyjnie ukrywa posiadaną wiedzę (ale że oboje jesteście doświadczonymi śledczymi, to nie widzę powodu abyście musiały się długo wahać nad znalezieniem odpowiedzi). W moim odgórnym złożeniu jako mistrza gry – cokolwiek knują czarodzieje chcący dostać się na Polanę, celowo nie powiązali z tym osób postawionych wysoko w Whitecroft – ponieważ kowen regularnie współpracuje z Ministerstwem przy okazji organizowania sabatów, a oni czują się przed Ministerstwo zdradzeni. Macmillanowie niekoniecznie zechcą jednak od razu przyznać się do takiego rozłamu wśród wiernych i utworzenia się radykalnej grupy w ich własnym sabacie. Gdybyście chciały drążyć to dalej (wyciągnąć od niego jakieś nazwiska podejrzanych czy coś w tym stylu – bo nie zadowala was to, że sam Percival niewiele wie), to użyjcie swoich przewag i otagujcie mnie, opisując w poście co dokładnie robicie, z czego korzystacie i jaki konkretnie macie cel (czyli jaki chcecie osiągnąć rezultat). Odpiszę wam króciutko, rozstrzygając jedynie, czy miało to szansę się udać i przekazując wam (lub nie) informacje. RE: Eutierria - Atreus Bulstrode - 02.09.2026 Pytanie odnośnie wieńców mabon; jeśli jestem bogata i zamawiam wieniec u postaci, która jest biedna, to czy robiąc dla mnie wieniec wciąż przysługuje mu minus za zawadę biedaka czy może moje pieniądze zapewniają jakieś superior materiały? RE: Eutierria - Eutierria - 02.09.2026 W tym przypadku twoja przewaga nic nie zmienia. RE: Eutierria - Helloise Rowle - 02.09.2026 Miałam z Miesiąca Miłości taką bezpieczną drogę do Kniei i kiedyś mi napisałaś, że nie zreplikuję tych symboli ochronnych, bo to Miesiąc Miłości. Czy to znaczy, że do niczego mechanicznego tego miejsca nie użyję? Np. nie mogę iść na tę polanę i aktywować sobie przewagi rodowej, żeby zapytać jakieś drzewko: kurwaaaa, co tam się dzieje w tym lesie? RE: Eutierria - Victoria Lestrange - 02.09.2026 (23.08.2026, 14:47 )Eutierria napisał(a): Hejka zdecydowałyśmy się póki co zrobić rozeznanie wśród kapłanów i kapłanek kowenu. Zamysł był taki, by powęszyć w kowenie i zobaczyć reakcje innych, którzy będą to widzieć i/lub tych, z którymi rozmawiałyśmy. Całość sesji znajduje się tutaj. Zrobiłyśmy kilka rzutów wraz z opisami na przestrzeni kilku postów, nie pisząc żadnych rezultatów, gdy wypadł nam sukces i byłybyśmy wdzięczne za podsumowanie czy w ogóle cokolwiek udało nam się dowiedzieć, czy może nie
RE: Eutierria - Eutierria - 02.09.2026 Zakładałam, że obie macie teraz taki bezpieczny, maleńki fragmencik lasu, gdzie możesz sobie siedzieć i te runki dalej tam są, ale nie możesz ich zreplikować, żeby tej bezpiecznej strefy nie powiększać (liczę tu na zrozumienie, bo to był jednak event walentynkowy i dziwnie by mi było dawać protipy na przeżycie starcia z widmami w randce w ciemno, oczywiście postać może z tym działać, ale się orientuje, że efekty nie są zbyt dobre). Jeśli chciałabyś spotkać się z drzewami, to musiałabyś wyjść poza tę bezpieczną strefę (co oczywiście możesz to zrobić, ale to wiąże się z ryzykiem jak każde wejście do lasu) lub kombinować z tym, co dałam graczom wcześniej – na przykład próbować zdobyć wiedzę o Aegishjalmur / jakoś ją wykorzystać, jeśli już ją masz. |