![]() |
|
Sowa Dani - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Sowa Dani (/showthread.php?tid=758) |
RE: Sowa Dani - Giovanni Urquart - 23.07.2023 Wysłane tego samego dnia co zaproszenie na pogrzeb. Dołączona jest sakiewka z ziołami.
Najdroższa Danielle,
Tak ciężko było mi zabrać się do pisania tego listu. Twój ojciec był moim drogim znajomym. Jego strata zaboli całe społeczeństwo, ale dobrze wiem, że to Twoje serce rozerwane zostało najbardziej. Pamiętaj, że jestem na każde Twoje skinienie. Jeśli tylko potrzebowałabyś z kimś porozmawiać, daj znać. Nie pamiętam, czy Ci kiedyś wspomniałem, ale jestem legilimentą. Jeśli chciałabyś podzielić się bólem, tym niewypowiadalnym — służę pomocą. Przesyłam Ci marokańską herbatę. Działa kojąco i jednocześnie nie tępi zmysłów. Najgłębsze wyrazy współczucia,
Giovanni RE: Sowa Dani - Stanley Andrew Borgin - 24.07.2023 Londyn, 16 kwietnia 1972
Danielle, Potrzebuje Twojej porady. Postanowiłem ponadrabiać trochę zaległości z Hogwartu i zacząłem robić mały domowy zielnik. Czytam właśnie jakiś podręcznik do roślin i zastanawiam się nad jedną rzeczą - czy cukinia to jest to samo co ogórek? Z rycin wygląda tak samo ale podobno to dwie różne rzeczy, a nie do końca chce mi się wierzyć jakiejś starej książce. Z wyrazami szacunku,
Stanley RE: Sowa Dani - Patrick Steward - 24.07.2023 Jak na Patricka, list wyglądał całkiem starannie. To nadal była niezbyt atrakcyjnie wyrwana kartka z notatnika, ale z tyłu miała jedynie drobny rysunek przedstawiający bukiecik polnych kwiatków. Brakowało na niej też typowych dla Stewarda przekreśleń, kleksów i odbicia umazanych atramentem palców. 4.05.72
Jakbyś potrzebowała ramienia do wypłakania lub kogoś kto pomilczy obok Ciebie to pamiętaj, że możesz na mnie liczyć. Dziadkowie przekazują też, że na wszelki wypadek przygotowali Ci i Lucy oddzielne pokoje w swojej rezydencji. Ale jakbyś potrzebowała cichego miejsca, w którym będziesz mogła pobyć sama to też takie znam.Patrick RE: Sowa Dani - Patrick Steward - 25.07.2023 Odpowiedź Stewarda nadeszła dość szybko po tym, jak wysłałaś swoją. Dani,
mówię o wynajętym przeze mnie mieszkaniu w Londynie. Czasem się tam pojawiam, kiedy potrzebuję odosobnienia. Tylko nie mów nic dziadkom. I nie martw się, dostali oficjalnie informacje o pogrzebie. Patrick. RE: Sowa Dani - Chester Rookwood - 25.07.2023 Little Hangleton, 05.05.1972
Panno Longbottom, Dziękuję za informację. Proszę przyjąć wyrazy najgłębszego współczucia z powodu śmierci Derwina Longbottoma. Dał się poznać jako doskonały Auror. Z poważaniem,
Auror Chester Rookwood RE: Sowa Dani - Eutierria - 27.07.2023 Po otrzymaniu przez Ollivanderów wieści o śmierci twojego ojca, Bell i Dell próbowali wysłać ci coś, ale... Nie wyszło im tak bardzo, że do twojego okna zapukała sowa z pustymi pazurkami. Przez kilka piekielnie długich sekund spoglądała na ciebie zmieszanymi oczkami, a później zahukała głośno i odleciała w nieznane. RE: Sowa Dani - Eutierria - 27.07.2023 Po godzinie sowa wróciła. Również z niczym. Nie widziałaś jej nigdy więcej. RE: Sowa Dani - Augustus Rookwood - 31.07.2023 List został niezwłocznie dostarczony przez sowę Aveliny Paxton - Bonnie. Jest pisany w imieniu Aveliny, aczkolwiek ewidentnie widać, że to nie pismo należące do dziewczyny. Pisany niedbale kaligrafią, jakby w pośpiechu.
Dani,
Mam problem. Potrzebuję pilnie twojej pomocy. Niezwłocznej. Zdaję sobie sprawę z Twojej trudnej sytuacji rodzinnej, aczkolwiek nie pisałabym, gdyby nie chodziło o śmierć i życie. Jestem u siebie. Proszę, pomóż mi. Rzucono na mnie klątwę miłosną, co powoli doprowadza mnie do szaleństwa. Twoja Avelina RE: Sowa Dani - Geraldine Greengrass-Yaxley - 03.08.2023 Londyn 05/05/72
Danielle, Okropnie mi przykro, że Twój Ojciec zginął podczas Beltane. Doszły mnie słuchy, że to, co się tam wydarzyło było makabryczne. Jak zawsze Wasza rodzina stanęła po stronie potrzebujących, przez co stracił życie. Podziwiam go za ten sposób postępowania. Zginął w słusznej sprawie - wiem, że to żadne pocieszenie. Przyjmij proszę kondolencje od całej mojej rodziny. Gdybyście potrzebowali jakiejś pomocy, czegokolwiek, to możecie liczyć na moje wsparcie. Geraldine Yaxley RE: Sowa Dani - Brenna Longbottom - 15.08.2023 Do listu załączono dwa szkice - ciemnowłosego mężczyzny o krzaczastych brwiach (scenariusz Nie zamykaj oczu I) i "mugola" z bronią (scenariusz Nie zamykaj oczu II).
24.05.72
Dani, jeśli zobaczysz któregoś z tych mężczyzn, uważaj i koniecznie daj znać. Jeden prawdopodobnie kręcił się w pobliżu naszego domu parę tygodni temu. Sądziłam, że to nic wielkiego, ale mogą być niebezpieczni. Brenna |