![]() |
|
Poczta; Avelina Paxton - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Poczta; Avelina Paxton (/showthread.php?tid=896) |
RE: Poczta; Avelina Paxton - Otto Abbott - 14.11.2023 Dolina Godryka, 21 czerwca 1972
Najdroższa Noro, W dniu Twojego święta przesyłamy moc życzeń! Zdrowia, szczęścia i słodyczy, Abbott Tobie życzy! Samych sukcesów i czego sobie tylko wymarzysz! Ściskamy mocno,
Ciocia z Wujkiem
PS. Dla małej Mabel też grono uścisków i całusów! Do listu zostały załączone trzy butelki trunku alkoholowego zwanego powszechnie winem. Nie trzeba było być żadnym ekspertem, aby wiedzieć, że list został napisany przez Józefinę, a sam Otto dodał od siebie trzy karteczki z uśmieszkami, ewidentnie uważając, że to wyraża więcej niż 1000 słów (albo wyraża cokolwiek, wszak nie bardzo potrafił pisać). Wszystko też byłoby pewnie w porządku gdyby Bimberek nie stwierdził, że do Aveliny ma bliżej, niż do Nory i postanowił zostawić tutaj przesyłkę wraz z listem. No cóż... tak to już bywa z tymi sowami, które są o krok od emerytury. RE: Poczta; Avelina Paxton - Nora Figg - 17.11.2023 17.06.72
Ave,Chciałam Cię zaprosić na skromną posiadówkę w Norze. W Lithę, kiedy słońce zajdzie zapraszam do siebie. Będziemy celebrować najdłuższy dzień w roku, a przy okazji moje urodziny. Norka RE: Poczta; Avelina Paxton - Olivia Quirke - 14.12.2023 Londyn 9.06.1972
Ave, potrzebuję cię. TERAZ! Stało się coś strasznego, nie odpisuj tylko biegnij do mnie, bo jeszcze chwila a się zabiję. To jakiś horror, fatum nade mną krąży! Olivia RE: Poczta; Avelina Paxton - The Edge - 21.12.2023 Kiciu,
przepraszam, że nie odzywałem się tyle czasu i od razu o coś proszę, ale na dniach wracam do Londynu i potrzebuję kilka dawek Veritaserum. Nie eliksiru prawdy, tylko Veritaserum. Czegoś, co zmusi do mówienia, a nie tylko do mówienia prawdy. Odwiedzę Cię w pierwszych dniach lipca, o ile pracujesz jeszcze w tym samym miejscu. A jak nie, to Cię poszukam. Crow RE: Poczta; Avelina Paxton - Brenna Longbottom - 07.02.2024
Ave, kotku,
organizujemy małą zabawę w Dolinie Godryka. Nic eleganckiego, pod spodem podaję adres i adres, będą głównie krewni i znajomi, i znajomi znajomych... więc no, całkiem sporo osób, ale to nie jakaś wielka gala - raczej okazja do spotkania i lepszego poznania się. Może to trochę za wcześnie, ale minęły trzy miesiące, a po Beltane chyba wszyscy potrzebuję trochę zabawy. Wpada Nora. Czuj się zaproszona! Strój dowolny, ale gdybyś potrzebowała pomocy z wyborem, wal do mnie jak w dym. Bren RE: Poczta; Avelina Paxton - Imogen Rookwood - 12.04.2024 Pod koniec czerwca tajemnicza koperta została wsunięta pod drzwi apteki. Bez kontekstu. Bez podpisu. RE: Poczta; Avelina Paxton - Olivia Quirke - 24.10.2024 Londyn 28.07.1972
Skarbie, nie przejmuj się. To nie ucieczka tylko odpoczynek. Sama wiesz, że miałam podobnie kilka lat temu. Powiem Ci wszystko jak wrócisz, odzywaj się czasem, dobrze? Nie chcę męczyć Brenny o Twój nowy adres więc mam nadzieję że ten list dotrze, zanim znikniesz. Pamiętaj, że masz we mnie wsparcie, jakbyś czegoś potrzebowała: pisz, rzucę wszystko i się zjawię. Ściskam,
Olivia RE: Poczta; Avelina Paxton - Nora Figg - 24.10.2024 Londyn 29.07.1972
Słońce, nie musisz mnie za nic przepraszać. Cieszę się tym, że postanowiłaś chociaż na chwilę odetchnąć od tego, co się tutaj dzieje. Na dłuższą metę to może być bardzo męczące, więc rozumiem podjętą przez Ciebie decyzję. Nie przejmuj się mną, ja sobie poradzę - jak zawsze. Wrócisz na pewno wypoczęta i szczęśliwsza, z czystą głową, podejrzewam, że ten wyjazd naprawdę Ci się przyda. Mam nadzieję, że dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz. Dobrze jest się orientować w swojej rodzinnej sytuacji. Jasne, będę tam wpadać, podlewać kwiatki i co tam jeszcze potrzebujesz. Baw się dobrze! Udanych wakacji! PS. Oczywiście, że mu o tym nie powiem, niech spada na drzewo ten pajac PS2. Zabiorę tę karteczkę i nikomu jej nie przekażę Buziaki,
Norka RE: Poczta; Avelina Paxton - Nora Figg - 12.11.2024 Londyn 30.08.1972
Najdroższa Avelino, nam również Ciebie brakuje. Dużo się dzieje. Nawet nie wiem od czego powinnam zacząć Ci streszczać opowieści. Cieszę się, że wykorzystałaś ten czas spędzony w Hiszpanii na rozwój, to na pewno przyniesie wiele nowych możliwości, chętnie też wysłucham czego się nauczyłaś i może sama wykorzystam to w swoich działaniach. Roślinność w Anglii trochę zwariowała, miałam szansę badać różne przypadki miejscowej flory, chętnie Ci o tym opowiem. Mam nadzieję, że pojawisz się w Norze jak tylko wrócisz do kraju, musimy powtórzyć ten wieczór z winem, wtedy na pewno uda nam się sobie opowiedzieć o wszystkim! Buziaki,
Norka RE: Poczta; Avelina Paxton - Nora Figg - 05.12.2025 Pączek przyniósł pakunek - książkę "Starożytne receptury mistrzów płynnej magii" Londyn 01.10.72
Ave, Strasznie za Tobą tęsknie. Brakuje mi naszych wspólnych posiadówek. Znalazłam ostatnio bardzo ciekawą książkę, myślę, że może Ci się spodobać. Buziaki,
Norka |