![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Perseus Black - 27.11.2024 Livka mnie tu wysłała ![]() Chodzi o scenariusz z Widmami. Według pierwszego posta, Linda jest pacjentką Lecznicy od kilku miesięcy. Jak dużo na jej temat wie Perseus? Z jakiego powodu tam trafiła, na co choruje, jaki jest jej stan? ![]() Poza tym, wszystko wskazuje na to, że nie wyrobimy się do końca listopada, dlatego od razu chciałabym poprosić o przedłużenie nam terminu ![]() adnotacja moderatora
Lindę do Lecznicy przyprowadził Giovanni Urquart - babuszka znajdowała się na sabacie, a on razem z Amandą i Fergusem ratowali rannych. Przyprowadzili ich do Lecznicy i Linda w tej Lecznicy już została, ale nie zajmowałeś się nigdy jej sprawą. Nie jest nikim niebezpiecznym, głównie to siedzi sobie w ogrodzie i gapi się na drzewa. Możesz oczywiście zadać jej w sesji jakieś pytania lub poprosić przełożonych o jej kartę. @Perseus Black RE: Eutierria - Dora Crawford - 30.11.2024 Doszliśmy do ogólnego porozumienia w sprawie widm i prosimy o przedłużenia terminu dla zamknij oczy i powtórz: to nie dzieje się naprawdę ![]() adnotacja moderatora
Przyznaję - piszcie. @Dora Crawford RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 03.01.2025 Geraldine poprosiła o wsparcie w zbadaniu "bezpiecznego miejsca na mapie" - kromlechu, w którym była z Faye i Nikolaiem w ramach sesji Zew. Sesja została zaczęta, teleportuje się tam cztery osoby, w tym jedna ze starożytnymi runami (Tessa, ma też to znamię, przez które jej energia jest zamknięta). Czy powinniśmy coś uwzględnić w pierwszych postach? (Np. że jednak miejsce nie jest bezpieczne i musimy zwiewać albo Tessa powinna na coś rzucić w związku z przewagą lub mamy uwzględnić, że się zaczęła świecić na niebiesko?) EDIT. PS. Prośba o pomoc i omówienie sytuacji zostały rozegrane też na sesji. RE: Eutierria - Eutierria - 03.01.2025 Proszę: - Geraldine o uzupełnienie tego wpisu, bo w takim razie jest nieprawdziwy i mistrzowi gry nie zostały przekazane wszystkie informacje. - Was o napisanie postów wejściowych z uwzględnieniem mechanicznego ekwipunku. Postów w tej sesji nie można edytować i wstępnie jest to sesja z zagrożeniem zdrowia lub życia postaci - nie rozpoczynajcie nic po niej, po zapoznaniu się z całokształtem podejmę decyzję co dalej. RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 04.01.2025 Pasku zakładała, że w poście powinny być tylko wątki z lata, stąd wkradło się niedopatrzenie. Natomiast jeśli ta sesja wiąże się z blokadą, ponieważ chwilowo napisano jeden post kończący się teleportacją - pytanie, czy można się wycofać z wątku i uznać, że Ger wyniosło np. na środek jeziora? Ambroise i Pasku wolałyby nie być zablokowane na 4 września, ponieważ mają umówione fabuły, Tessa nie wiedziała, że to sesja z zagrożeniem życia, a stara się takich unikać i nie chciałybyśmy jej do tego zmuszać. Ja natomiast od listopada bardziej nie grałam niż grałam, wpadłam teraz rozegrać szybko parę wątków, które obiecałam załatwić, ale wraz z 7 stycznia znowu planowałam wstępnie na trochę z forum zniknąć i bardzo nie chciałabym iść w tym momencie na sesję, na której mogą pojawić się terminy. RE: Eutierria - Eutierria - 04.01.2025 Post w Kniei możecie usunąć, ale wszystko co zostało do tej pory rozegrane proszę zalinkować w wydarzeniu, żebym miała jakiś pogląd na to co kto wie i kto gdzie był. RE: Eutierria - Victoria Lestrange - 06.01.2025 Mam szybkie dwa pytania odnośnie zadań ze zbieraniem cukierków: 1. Czy w zadaniu z zadami i waletami, wykorzystanie przewagi i zawady albo najlepszej i najgorszej statystyki musi się odbyć w jednej sesji, czy przewaga może być w jednej sesji, a zawada w innej? 2. Czy do zadania postowego można wykorzystywać posty z barda/legendy? RE: Eutierria - Dægberht Flint - 06.01.2025 1. Czy w zadaniu z zadami i waletami, wykorzystanie przewagi i zawady albo najlepszej i najgorszej statystyki musi się odbyć w jednej sesji, czy przewaga może być w jednej sesji, a zawada w innej? Może się to odbyć w różnych sesjach. Tak samo konsekwencje zawady lub niskiej statystyki mogą wypłynąć z czasem. 2. Czy do zadania postowego można wykorzystywać posty z barda/legendy? Tak (ale standardowo - na jedną postać, tzn jak już na jednej postaci ktoś zgłosił sesję z barda, to nie może użyć tej samej sesji na innej postaci). RE: Eutierria - Laurent Prewett - 09.01.2025 Uwaga, test próby, czyli wampir pije krew zimnego. Co się dzieje? Czy uniwersum wybucha? Czy dwa plus dwa nadal równa się 5?! Czy krew smakuje jak krew czy to zupa jest z brukselek? -> http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=4337&pid=63878#pid63878 RE: Eutierria - Ambroise Greengrass-Yaxley - 09.01.2025 Hej! ![]() Otóż sprawa ma się tak, że szukając kota po ogrodzie właścicielki w scenariuszach tutaj, wyrzuciłam krytyczną porażkę na Percepcję. Nie chcę tego zostawiać bez konsekwencji bo mnie to po prostu zbyt mocno rozbawiło. Toteż wpadam z prośbą/pytaniem o podrzucenie mi czegoś, co mogę umieścić w poście jako pokłosie rzutu albo o wtrątkę MG (w zależności od tego, co będzie wygodniejsze/lepsze). Jeszcze nikt nie rzucał kością poszukiwań, klepiemy dopiero drugą kolejkę. Planowałyśmy wyjść z ogródka dalej od domu, stąd te jakże udane rzuty na ślady.
|