![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Eutierria - 09.01.2025 Ta krew jest taka smaczna... A osoba Zimna wydaje się o wiele mniej osłabiona tym, co się z nią dzieje. Oczywiście ma to swoje wady i zalety - bo słabo kiedy ktoś bliski mdleje ci w ramionach, ale może lepiej żeby zemdlała i dawała znaki, że coś jest nie tak, zamiast czuć się „dobrze” kiedy z jej ciała ubywa krew? W każdym razie - gdyby ktoś mógł smakować jak nostalgia, byłaby to Victoria Lestrange. RE: Eutierria - Eutierria - 09.01.2025 Ale zrobiło się niezręcznie... Odpisałam w waszej sesji. RE: Eutierria - Perseus Black - 14.01.2025 Przepraszam za przychodzenie z taką pierdołą, ale po wysłaniu odpowiedzi w plebiscycie niechcący kliknęłam, żeby je edytować, a potem spanikowałam i kliknęłam wstecz i nie wiem, czy moje odpowiedzi się zapisały
RE: Eutierria - Eutierria - 14.01.2025 Sprawdziłam, zapisały się. RE: Eutierria - Victoria Lestrange - 19.01.2025 Hejoszka ![]() Dość późno rozegrałam tę sesję (pomimo daty fabularnej), zakładam więc, że Victoria nie miała czasu się zabrać za temat, ale chyba przyszedł na to odpowiedni moment: Mam rozegraną sesję z Rodolphusem, w której ten mówi jej o kamieniach na Polanie Ognisk (link do sesji), w dalszym biegu kuzynostwo dywaguje, czy ma to jakiś związek ze światłami, które były rozpraszane przez ekipę na Beltane (Victoria rozproszyła dwa z nich, wie więc o co chodzi). Pomyślałam sobie, że skoro Victoria ma dostęp do biblioteki/tekstów kowenu za sprawą Sarah, to czy mogłaby cos na ten temat znaleźć – na temat kamieni, kręgu, wejścia do Limbo? I tu zaczyna się właściwe pytanie: czy mam rozegrać na ten temat sesję, jeśli tak, to czy sama, rzucać gdzieś kością, czy z kimś, czy powinien być przy tym MG, czy może z bardem? Ogólnie jak to ugryźć. Datowo pewnie już we wrześniu, wcześniej może być ciężko. RE: Eutierria - Eutierria - 27.01.2025 Nie znajdziesz „dokładnego” opisu tego czego szukasz. Na pewno znajdzie dużo o kamieniach ogólnie - o tym, że je ustawiano w kręgi dookoła miejsc kultu i rysowało na nich symbole, runy. Na temat świecących pod ziemią kamulców - nic. Victoria nie ma szerokiej wiedzy o świecie, ale ona też kojarzy takie miejsca jak Stonehenge czy Siedem sióstr i zdaje sobie sprawę z istnienia innych kromlechów. Może więc powiązywać fakty - że przodkowie ustawiali kamienie na planie koła i próbowali ująć księżyc w pełni kamiennymi drzwiami jak ramką nie bez powodu - najpewniej posiadali jakąś wiedzę, która nie została spisana. Niektórych informacji nie da się znaleźć w podręcznikach, bo w czasach kiedy budowano takie Stonehenge, większość osób była niepiśmienna, a wiadomości przekazywano sobie ustnie - snuto opowieści, przodkowie współczesnych czarodziejów wspaniale opanowali mnemotechniki, które dziś ciężko pojąć. Nie musisz pisać sesji ze zdobywaniem informacji z mistrzem gry, ale warto je pisać - choćby i samemu na 200 słów, dla poparcia zdobywania nowych informacji i oznaczenia daty ich zdobycia w kalendarzu. Jeżeli ta wiadomość nie jest dostatecznie wyczerpująca, możesz o coś dopytać.
RE: Eutierria - Laurent Prewett - 18.02.2025 Kość z Maida Vale: Do kości można odnieść się w dowolnym fragmencie sesji - w przypadku nieznajdowania się w miejscu docelowym, należy się w nie przemieścić i odegrać scenę z kostki. Jeżeli postać biorąca udział w sesji jest istotą wodną (selkie lub wiłą) lub posiada przewagę Żeglarstwo, może odczytać zawarte tutaj wspomnienie. W tym celu musi skontaktować się z Mistrzem Gry. Postacie biorące udział w tej sesji nie mogą już użyć kości Maida Vale w ten sam dzień fabularny. Daty sesji nie można przesunąć. -> link do posta RE: Eutierria - Eutierria - 19.02.2025 Dodałam odpowiedź!
RE: Eutierria - Victoria Lestrange - 23.02.2025 Hejka kontynuując nasz wątek z czarną różą, Victoria postanowiła dotknąć tą „płaczącą” samotną różę w doniczne i sprawdzić też samą doniczkę i ziemię. Nie wiedziałam czy jest tu potrzebny jakiś rzut kością więc sobie rzuciłam – coś tutaj da się wywnioskować, czy nie bardzo? ![]() http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=4482&pid=66268#pid66268 to ten post, ostatni akapit RE: Eutierria - Eutierria - 23.02.2025 Dorzuciłam nieudaną percepcję, bo pasowała mi do tego co robisz bardziej. + Bazując na wiedzy przyrodniczej - kwiat nie wydaje ci się różnić niczym od innych kwiatów, które widziałaś. Okej, ma na sobie krople wody, ale poza tym niewiele się z nim dzieje, może poza tym, że ma czarne płatki. Owszem, nie widziałaś nigdy wcześniej na żywo takiej konkretnie róży, ale posiadasz w pamięci informacje o zbuntowanych roślinach, które porastały różne rejony Anglii w to lato. Rosły bardzo szybko, jakby coś je nawoziło i miały boosta do wzrostu, nawet w pochmurne, angielskie dni. Skoro wyrosły bardzo szybko, to na pewno jest coś z nimi nie tak, poza tym róże to bardzo wymagające i kapryśne kwiaty, a te w Maida Vale wyglądają jak z jakiejś wystawy, ale generalnie jako botaniczka nic dziwacznego z tego nie wyciągasz (a przynajmniej nowego, co nie zostało jeszcze przeze mnie opisane). |