![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Stanley Andrew Borgin - 04.03.2025 Dżem doberek, Wylosowało mi się pytanie z serii trudne i nie bardzo potrafię odpowiedzieć. Wspólna narada z koleżankami i kolegami - z naszej branży czystej krwi - nie przyniosła również odpowiedzi, więc pytam dla siebie i dla kolegi. Czy jeżeli lokacja (tj. "Głębina" na Podziemnych Ścieżkach) jest na Podziemnych Ścieżkach i posiadam "Znajomość Półświatka II" to mam wpisać coś takiego: Kod: [b]Nazwa lokacji:[/b] lokal usługowo-przestępczo-gastronomiczny "Głębina"czy może właśnie ujawniłem najtajniejsze dokumenty na świecie i zostanie za mną wysłana ogórkowa inkwizycja? Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie RE: Eutierria - Cornelius Lestrange - 04.03.2025 Hej. ![]() 2 sprawy: - albo jestem ślepa, albo nie zadziałała mi jedna karta strat na lokalizacji (możliwe, że coś skopałam, ale nie wiem, co) - rzucałam na obecność w pracy, wyszło mi, że jestem w Ministerstwie, jak mam interpretować atak ze strony mugolaka, który mi wyszedł? po pożarze podczas powrotu do domu? przed pracą? przerzucam? dzięki! RE: Eutierria - Lorraine Malfoy - 04.03.2025 Rzuciłam zgodnie z opisem wylosowanej kości tutaj. Mam tam opis: Jeżeli nie uda ci się więcej niż jeden rzut, straty są katastrofalne. Większość mebli spłonęła lub została uszkodzona - stoły zwęglone do połowy, szafy straciły drzwi, materace noszą ślady wypalenia. Ale w tym pogorzelisku stoi jedno, nietknięte krzesło. Pokrywa je cienka warstwa kurzu i sadzy, lecz poza tym wygląda, jakby nigdy nie tknięto go ogniem. Za każdym razem, gdy lokacja pozostaje pusta na dłużej, krzesło przestawia się w inne miejsce. Lokację trzeba odbudować - ale czy masz na to fundusze? No niby wyrzuciłam jeden sukces i jeden słaby sukces, ale. Lorraine ma kształtowanie na 1 kropkę i od początku gram, że jest bardzo słaba z magii kształtowania, na którą rzucałam. Nie sądzę, by było realistyczne, aby dała radę ugasić tak wielki pożar, zdecydowanie byłoby to niesprawiedliwe przy tak niskiej statystyce. Kierując się logiką, zakładam, że straty byłyby i tak bardzo duże. 1. Moje pytanie: jak opisać straty? Czy mogę ogrywać to dokładnie tak jak zostało opisane w kości? Źe straty są prawie katastrofalne? Niech ta chata się zjara, it's okay. 2. Oferuję od razu pomysł jak to wyklepać i chcę spytać czy to ma sens. Czy możemy dodatkowo założyć, że postać bardzo późno zjawiłaby się na miejscu i zgasiłapo prostu małe, dogasające już płomienie? Thank you from the mountain Bezunia już więcej nie zapomnę spacji przysięgam RE: Eutierria - Hestia Bletchley - 04.03.2025 Hej, może jest to oczywiste, ale wolę się dopytać niż nie, zwłaszcza że moje wszystkie postaci pracują albo w Ministerstwie, albo Mungu 1) Jeśli rzucę kością na to, czy moja postać była w pracy i wyjdzie, że to tak jak to wpływa na spalone kości i akcje, które są w nich opisane? Jak do tego się ma praca brygadzistów i aurorów, którzy pracują w Ministerstwie, ale pewnie zostają wezwani od razu w teren? 2) Czy dobrze rozumiem, że jeśli z fabularnych powodów moja postać nie siedziałaby w pracy do późna/od razu podczas ataków ruszyłaby pomóc komuś spoza pracy to mogę założyć że była w domu bez rzutów, kosztem nie wzięcia sobie zadania? RE: Eutierria - Millie Moody - 04.03.2025 Dzień dobry, moja postać pracuje w Ministerstwie, ale jest na zwolnieniu na głowę (wpisane w karte). 1. Czy mam rzucać na to czy jestem w pracy mimo wszystko? 2. Czy mogę dołączyć do brygadzistów bo poczucie obowiązku mimo zwolnienia? Czy czekać z decyzją i rzutem na swoje szlamolubstwo na zadania ZF-u? RE: Eutierria - Eutierria - 04.03.2025 No nie jest to wasza własność, ale skoro za to płacicie, macie do tego klucze i coś ugrywacie na fabule, to jednak powinien być wykonany rzut. Na pocieszenie twój problem znika, bo mieszkanie wylosowało jedną z najgorszych kości (dokleję to do twojego posta w Spalonych Kościach). RE: Eutierria - Atreus Bulstrode - 04.03.2025 Mamo kość mi nie działa http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=4461&pid=67006#pid67006 RE: Eutierria - Eutierria - 04.03.2025 Możesz. Taki pojedynek powinien nadzorować dowolny aktywny mistrz gry. Zaktualizowałam ten temat, żeby nie było wątpliwości, kto jest na urlopie. Oczywiście to już musisz rozegrać jako sesję fabularną (wstrzymałabym się do pojawienia się zadań dla cywili - to trochę zajmie, bo muszę teraz przemielić dużo rzeczy naraz, ale się pojawi). RE: Eutierria - Eutierria - 04.03.2025 Zwalniam Głębinę z rzutu. Informacja o nierzucaniu na Ścieżkach została dodana do tematu ogólnego, nie jest to żaden spoiler.
RE: Eutierria - Sauriel Rookwood - 04.03.2025 Wylosowałam na Saurielu krate, ze trzeba wykonać trzy rzuty, żeby uratować lokacje, inaczej spłonie bardzo. Sauriela nie ma na miejscu, bo jest zajęty płonięciem lokacji, żeby ucierpiały bardzo. Nie rzucałam więc, no bo jak ratować coś na odległość, ale widziałam, że to samo miała Lorraine i rzucała. Mam też rzucić? |