Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Eutierria - 04.03.2025

1) Dorzuciłam dodatkową kość i dodałam sobie pod twoim postem notatkę, żeby tego nie zgubić (bo jeszcze do ciebie nie doszłam z dodawaniem adnotacji).

2) Kość nie powinna zostać przerzucona. Postać wykonywała wieczorem jakieś czynności służbowe. Moje propozycje (możesz też wymyślić coś samodzielnie): a) Postać pracowała w terenie, gdzie została zaatakowana. b) Zgodnie z lore zadań Ministerstwa, Atrium jest pełne przypadkowych ludzi. Cornelius mógł oberwać zaklęciem tam. c) Atakuje cię twój własny pracownik.

Ja pewnie zapomnę o spacji. A odpowiadając na twoje wątpliwości:

Jak opisać straty?
Tak, żeby to miało narracyjnie sens. Jeżeli masz problem, to mogę z tym pomóc, ale generalnie zakładam, że tworzymy te historie razem. To wy piszecie ich rozwinięcie.

Czy mogę ogrywać to dokładnie tak jak zostało opisane w kości? Źe straty są prawie katastrofalne? Niech ta chata się zjara, it's okay.
Możesz. Nie musiałaś nawet próbować tego gasić.

Czy możemy dodatkowo założyć, że postać bardzo późno zjawiłaby się na miejscu i zgasiłapo prostu małe, dogasające już płomienie?
Tak. Właściwie, to w związku z wydźwiękiem całości posta proponuję opisać to, że Lorraine (która i tak na początku znajdowała się przecież w Londynie i raczej nie myślała o tej ruderze) przybyła tak późno, że już nawet nie dogaszała płomieni, tylko polewała wodą żar i zwęglone deski, żeby ognień nie jebnął ponownie i nie podpaliło się nic obok.

Jeśli rzucę kością na to, czy moja postać była w pracy i wyjdzie, że to tak jak to wpływa na spalone kości i akcje, które są w nich opisane? Jak do tego się ma praca brygadzistów i aurorów, którzy pracują w Ministerstwie, ale pewnie zostają wezwani od razu w teren?
W kodzie na Spalone Kości masz deklarowane miejsce pobytu. Jeżeli wypadło ci, że jesteś w pracy, to deklarowane miejsce pobytu będzie jakimś związanym z pracą. Jeżeli nie - no to postać znajdowała się w jakimś miejscu gdzie odpoczywa (dom, bar, może jest u rodziny albo u koleżanki - to ty podejmujesz decyzję). Ten deklarowany pobyt odnosi się do momentu, w którym z nieba zaczyna sypać się popiół. Później możesz przemieścić się w inne miejsce i odnieść do wyniku kości.

Czy dobrze rozumiem, że jeśli z fabularnych powodów moja postać nie siedziałaby w pracy do późna/od razu podczas ataków ruszyłaby pomóc komuś spoza pracy to mogę założyć że była w domu bez rzutów, kosztem nie wzięcia sobie zadania?
Tak.

Czy mam rzucać na to czy jestem w pracy mimo wszystko?
Nie, zwalniam cię z tego rzutu na podstawie wpisu w KP. Potraktujemy Millie jako przypadek wyjątkowy.

Czy mogę dołączyć do brygadzistów bo poczucie obowiązku mimo zwolnienia?
Możesz.

Czy czekać z decyzją i rzutem na swoje szlamolubstwo na zadania ZF-u?
Skoro postać i tak nie pracuje, to rzuć sobie teraz. Ale tak - jeżeli chcesz aktywnie grać zadanka, to najlepiej wstrzymaj się z pisaniem jeszcze chwilę.

System kości naprawdę cię lubi. Wiem, że się uśmiechnęłaś. Dodam to do twojego posta.

Jeżeli zamierzasz w trakcie ataków iść do domu zobaczyć czy czasem nie płonie, żeby go ratować, to jak najbardziej możesz rzucić. Postać może się w nocy przemieszczać. Jest to nieco absurdalne po tym, że Sauriel nie rzucił tam Zasłony Dymnej, ale kim ja jestem, żeby cię powstrzymać (poza tym, że prowadzę CP i mogę rzucić na ciebie zaklęcie permanentnego afro). Wstrzymałabym się tylko z rzutem i deklaracjami konkretnych działań do czasu aż nie dopnę swoich rzeczy, bo ci będzie łatwiej ułożyć chronologię jeżeli chcesz coś pisać pod zadania.

RE: Eutierria - Hati Greyback - 04.03.2025

No heej  Słodziutki
Przybiegłam się dopytać o Sei bello, które znajduje się na Podziemnych Ścieżkach. Czy prowadzenie lokalu ze starym i posiadanie półświatka(III) trochę uchroni mój tyłek? Pwease

RE: Eutierria - Heather Wood - 04.03.2025

Głupie pytanie z mojej strony, ale się od wczoraj nad tym zastanawiam.
Mają być kości i zawodowe i zakonowe, zastanawiam się, czy mogę sobie rzucić na patrol, że Heather jest w pracy i to grać, czy to mnie wykluczy z późniejszych zadań dla Bambusa?

Tak, zwalniam twoją lokację z rzutu.

Możesz, ale w tym wydarzeniu nie będziesz mogła rozliczać działań dla Zakonu jako zawodowych i na odwrót.