![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Eutierria - 05.03.2025 Te kości dla Ministerstwa są już zrobione, ale dla cywili jeszcze nie bo jestem one man army i piszę z prędkością małpy, która ledwo opanowała język polski, więc wciąż sugeruję poczekać, aż krzyknę na pełne gardło: grajcie. RE: Eutierria - Atreus Bulstrode - 05.03.2025 (05.03.2025, 00:28 )Eutierria napisał(a): To aż mi głupio się przyznać, ale zanim zadałam poprzednie pytanie to rzuciłam kością dla ministerstwa Jenkins i ona nie zadziałała. O tutaj. Jak mamy czekać to poczekamy, oczywiście, ale no nie działa. RE: Eutierria - Eutierria - 05.03.2025 Richard nie został w pełni rozliczony z kwartału letniego. Czy mimo to, mam nim wykonać rzuty spalonej nocy? Tak. Postać jest aktywna, rzucaj więc. Nie mogę nigdzie w opisach znaleźć wzmianki, dotyczącej Lokacji znajdujących się w Podziemnych Ścieżkach. Wzmianka znajduje się w ostatnim podpunkcie: Nie liczą się lokacje w Podziemnych Ścieżkach - o ich los należy dopytać mistrza gry. Nie wiem czy poruszana wielokrotnie sprawa o rzutach na nie, została umieszczona w którymś temacie/poście tego wydarzenia, czy w Kromlechu. Była poruszana w obu miejscach. Richard w spadku po Robercie przejął Olibanum (sklep ze świecami i kadzidłami). Znajduje się on w Podziemnych Ścieżkach. Robert miał Znajomość Półśwatka II, Richard ma o wadze I (w rozliczeniu miało być podbite na II). Czy ja muszę wykonywać rzut na lokację sklepu w podziemnych ścieżkach, czy to lokum chroni przepis, że znajduje się w Podziemnych Ścieżkach? Popiół nie spada na twoją lokację, więc ona nie płonie, ale siłą rzeczy nie możesz dostać się na Ścieżki, ponieważ wejście zostało przesunięte i nikt Richardowi o tym nie powiedział. Musisz zdobyć fabularnie informacje o tym jak się tam dostać. Ewentualnie wysłać tam kogoś na zwiady. Mój wstępny werdykt jest taki, że Olibanum jest rozkradane przez złoczyńców ze Ścieżek. Tristan jest mugolakiem z zawadą Szlama III - który rzut piętra powinien wykonać? "Pal się" czy "Szlama"? Czy musi wykonać oba? Pal się. Rzuca się tylko najwyższym piętrem. RE: Eutierria - Eutierria - 05.03.2025 Zacznę się bać tego kiedy rzucasz kością. Zaraz na to luknę, to ci dorzucę. RE: Eutierria - Richard Mulciber - 05.03.2025 (05.03.2025, 00:34 )Eutierria napisał(a): Richard w spadku po Robercie przejął Olibanum (sklep ze świecami i kadzidłami). Znajduje się on w Podziemnych Ścieżkach. Robert miał Znajomość Półśwatka II, Richard ma o wadze I (w rozliczeniu miało być podbite na II). Czy ja muszę wykonywać rzut na lokację sklepu w podziemnych ścieżkach, czy to lokum chroni przepis, że znajduje się w Podziemnych Ścieżkach? Co w takim razie z teleportacją? Podobno można było się teleportować do swojego miejsca pracy, jeżeli znajdowało się w podziemnych ścieżkach. Zostaje jakaś tarcza ochronna uruchomiona przed teleportacją? Rozumiem, że będzie trzeba się fabularnie dowiedzieć o zmianie wejścia, co nie stanowi dla mojej postaci problemu. Jednakże nie rozumiem, na jakiej podstawie Olibanum ma być rozkradane? Skoro znajduje się w miejscu, do prowadzenia własnego interesu, aby Ministerstwo się nie czepiało, gdzie prowadzi się niezarejestrowane działalności, czy nielegalne interesy? Sklep zamknięty i nie sądzę, aby zatrudniony tam pracownik, nagle stwierdził że zostawi sklep otwarty i niezabezpieczony. RE: Eutierria - Eutierria - 05.03.2025 Co w takim razie z teleportacją? Podobno można było się teleportować do swojego miejsca pracy, jeżeli znajdowało się w podziemnych ścieżkach. Zostaje jakaś tarcza ochronna uruchomiona przed teleportacją? Zgodnie z opisami, układ tych korytarzy został zmieniony razem z wejściem. Musisz więc dostać się tam pierwszy raz od nowa. Jednakże nie rozumiem, na jakiej podstawie Olibanum ma być rozkradane? Skoro znajduje się w miejscu, do prowadzenia własnego interesu, aby Ministerstwo się nie czepiało, gdzie prowadzi się niezarejestrowane działalności, czy nielegalne interesy? Sklep zamknięty i nie sądzę, aby zatrudniony tam pracownik, nagle stwierdził że zostawi sklep otwarty i niezabezpieczony. Przewaga znajomości półświatka z wagą II gwarantuje ci to, że schodząc w dół, ludzie traktują cię jak „swojego”. Skoro posiadał ją wcześniej twój brat, który umarł i jego śmierć ogłoszono w gazecie (tutaj może mylić mnie pamięć, ale jestem już zmęczona i nie mam siły sprawdzać, więc poprawcie mnie jak coś), a ty jej nie posiadasz, to ta przewaga cię nie chroni, a i o nim wiedzą, że się tym miejscem nie zajmie. Projektując to co się dzieje założyłam, że źli ludzie jak to źli ludzie się z Voldemortem dogadali, żeby mieć to miejsce wyłącznie dla siebie i jeżeli jesteś „swój”, to nic ci nie grozi, a jak „swój” nie jesteś, to i nie ma poszanowania dla twojej własności. Stąd mój wstępny werdykt, że to Olibanum jest zwyczajnie rozkradane przez tych, którzy wywęszyli okazję. Będziesz mi musiała o tym napisać coś więcej, najlepiej daj znać czy ktokolwiek ci bliski (żyjący) tę przewagę ma. Co to jest za pracownik? Komu jest wierny? RE: Eutierria - Richard Mulciber - 05.03.2025 (05.03.2025, 01:08 )Eutierria napisał(a): Poza tym, co napisałam Ci w ramach wyjaśnienia na PW, przytoczę jedną rzecz z opisu rodziny Mulciber: Cytat:Mulciberów nazywa się władcami umysłów. To rodzina, która włożyła wiele wiedzy w rozwój Departamentu Tajemnic i przeprowadzanych tam badaniom, jednakże odkąd Ministrem Magii stał się mugolak, przestali tak chętnie dzielić się ich wynikami, a swoją działalność przenieśli do Podziemnych Ścieżek, gdzie handlują kadzidłami.Więc nadal nie rozumiem, jakim prawem sklep należący do Mulciberów ma być rozkradany. Lokal rodzinny działający od lat. Właścicielem wciąż jest Mulciber. RE: Eutierria - Lorien Mulciber - 05.03.2025 To ja mam pytanie z cyklu "nie wiem czy takie głupie". Wypadła mi karta z magicznym krzesełkiem i spłonięciem kamienicy w mugolskiej części Londynu. Jako, że zgodnie z opisem Cytat:Musisz wykonać trzy rzuty na dowolną dziedzinę magii mogącą zatrzymać płomienie. czy mogę je wykonać na zauroczenie, żeby wpłynąć na mugolskich strażaków, że powinni się skupić na moim domku nie na tych dookoła? RE: Eutierria - Peregrinus Trelawney - 05.03.2025 To ja, dziecko specjalnej troski. 1) Oczywiście mam problem, z kością piętra. Moja postać — a w zasadzie to dwie, bo się zorientowałam ze wstydem, że poszłam dwoma w dokładnie taki sam motyw, i do have a type — Woody Tarpaulin, aka Clemens Longbottom, w papierzyskach wszelakich wciąż jest Clemensem, więc to jest jego oficjalne nazwisko urzędowe, a Woody Tarpaulin to pseudonim artystyczno-przestępczy. Wiadomo, to nie tak, że nikt absolutnie na świecie nie wie, że Woody to Clemens, bo to byłby oczywisty absurd, ale w społeczeństwie on nie funkcjonuje od wieeelu lat jako Longbottom. No i teraz które to piętro? Czy Czysta - Krąg I z dowodu osobistego, czy jakiś inny na mocy indywidualnej marki osobistej? To samo dla Heluni. Laska się przedstawia od kilkunastu lat jako Helloise i tyle. Są tacy, co kojarzą, że jest Rowle, bo nie wydziedziczyli jej oficjalnie, tylko pozwolili być zapomnianą przez mroki czasów cioteczką. Dla ludzi w codziennym kontakcie jest po prostu jakąś tam czarownicą i chuj wie o co z nią biega, ale na papierze i w pamięciach tych, którzy ją kojarzyli wcześniej, Rowle. 2) Jeśli dobrze rozumiem, te rzuty można robić w dowolnym momencie kwartału, prawda? Bo porobiłam z ludźmi na Philomenie kilka takich planów fabularnych, że to byłaby trochę bezczelność je pisać na drugoplanówce. Z tym że plany jak plany, się zrealizuje albo nie, więc nie spieszę się z przenoszeniem, żeby nie marnować czasu i roboty na coś, co może nigdy nie wystartuje. Czy pod warunkiem, że nie będę tą postacią pisać na razie niczego po ósmym, będę mogła sobie te kości rzucić np. za miesiąc, jak się zdecyduję na pierwszy plan? Wydaje mi się to fair, ale wolę zapytać. RE: Eutierria - Jessie Kelly - 05.03.2025 Hejo, mam małe pytanko. Miałam rzucać na los lokacji naszej rodzinki, ale trochę zamuliłam i braciszek rzucił przede mną - w kostce lokacji dodał, że będę rzucać ja. Jak bardzo jeże pogryzą nas w pięty? mój rzut |