Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Eutierria - 05.03.2025

Nie do końca rozumiem, dlaczego część informacji piszesz mi tutaj, a część wysyłasz na PW. Odniosę się tutaj tylko do części, którą mam tutaj (PW jeszcze nie czytałam):

Więc nadal nie rozumiem, jakim prawem sklep należący do Mulciberów ma być rozkradany. Lokal rodzinny działający od lat. Właścicielem wciąż jest Mulciber.
Jakim prawem? Cóż, no prawem Podziemi, czyli żadnym...?
Lokacją rodową Mulciberów jest Magazyn numer 33, z opisu niemożliwy do sforsowania przez złoczyńców. Wasz sklep lokacją rodową nie jest, proponowałam wam, żeby się nią stał, zaraz obok innych opcji takich jak przeniesienie go na Nokturn, ale nie chciałyście z tego skorzystać. Robert tę lokację wykupił, zanim pojawiły się opisy lokacji rodowych, więc nie chcąc zabierać graczowi czegoś, na co wydał PD, skoro sobie tego nie życzył, uczyniłam Magazyn numer 33 kanonem. Napisałam, że wstępnie uznaję, że sklep z kadzidłami jest rozkradany, bo z mojej wiedzy (ale ja też nie wiem wszystkiego, no nie jestem w stanie śledzić wszystkich wątków) nie ma żadnej postaci powiązanej ze sklepem, która by go chciała przed takim losem ochronić. Dlatego zadałam pytania - co to jest za pracownik, komu jest wierny? Macie jakiegoś sojusznika w Podziemiach? Kto tam w ogóle pracuje? Ogjeń No bo wiesz, bez tego to ja część rzeczy piszę w ciemno.

RE: Eutierria - Dora Crawford - 05.03.2025

Ja mam pytanie z absolutnie innej beczki; uwaga, skończyliśmy scenariusz widmowy z Erikiem i co teraz. Temat jest zamknięty, ale czy możemy jakoś podesłać na pw streszczenie tej sesji?

Całkiem sprytne. Tak, możesz (ale wpływanie na wolę innych jest średnio zgodne z prawem, piękna sędzino Pejczyk).

Wiadomo, to nie tak, że nikt absolutnie na świecie nie wie, że Woody to Clemens, bo to byłby oczywisty absurd, ale w społeczeństwie on nie funkcjonuje od wieeelu lat jako Longbottom.
Twoja KP: Ponieważ od dziecka był bardzo towarzyski i idąc przez życie, zebrał mnóstwo znajomości, wielu wciąż dobrze wspomina rezolutnego Woody’ego z Hogwartu czy detektywa Longbottoma.
Pochyliłam się nad tym na chwilę i sprawdziłam wasze daty urodzenia. Okazuje się, że Woody minął się w Hogwarcie z Voldemortem, ale z moich obliczeń wynika (nie jestem dobra z matmy), że zna zarówno twoją żonę jak i Morpheusa (jego to w ogóle pamięta bardzo wyraźnie), toteż zna cię jako Longbottoma, który dopuścił się mezaliansu, zdradził krew, był policjantem, uciekł z domu... Jak dla mnie rzuć Kręgiem I, jeżeli wyrzucona kość będzie absurdalna, to ją sama przerzucę.

To samo dla Heluni. Laska się przedstawia od kilkunastu lat jako Helloise i tyle. Są tacy, co kojarzą, że jest Rowle, bo nie wydziedziczyli jej oficjalnie, tylko pozwolili być zapomnianą przez mroki czasów cioteczką. Dla ludzi w codziennym kontakcie jest po prostu jakąś tam czarownicą i chuj wie o co z nią biega, ale na papierze i w pamięciach tych, którzy ją kojarzyli wcześniej, Rowle.
Ta postać jest świeża, nie masz żadnych relacji na poważnie tylko jakieś offtopowe żarty podpięte pod profil, nie mam pojęcia, czy Śmierciożercy ją pamiętają.

Jeśli dobrze rozumiem, te rzuty można robić w dowolnym momencie kwartału, prawda?
Musisz rzucić, żeby grać po 8 września.

Czy pod warunkiem, że nie będę tą postacią pisać na razie niczego po ósmym, będę mogła sobie te kości rzucić np. za miesiąc, jak się zdecyduję na pierwszy plan?
Tak.

Jeż gryzie cię w piętę z mocą

[roll=W]
natomiast Buca z mocą

[roll=W]
i nawet jeżeli im się nie udało, to grożą, że wrócą.

A tak na serio to podepnę mu to do posta sama i pokręcę głową.

Dawaj PW. Pjerosek

RE: Eutierria - Woody Tarpaulin - 05.03.2025

Dobra, to Woody'ego tak rzuciłam, jak pani przykazała.

Z Helloise się w takim razie, hmm, chyba wstrzymam, aż nie ustalę sobie jakichś solidniejszych relacji. Z drzewka rodzinnego, które mi przedstawiono, to wychodzi, że jest siostrą ojca Leviathana, czyli ciocią Śmierciożercy. Dowiem się, czy mamy sztamę.

Widać, że jestem zmęczona po dzisiejszym dniu, że nie skojarzyłam tego nazwiska. Oczywiście, że ten paskudny Rowle z Ministerstwa cię podpierdala kiedy tylko może. Rzuć kręgiem I.

RE: Eutierria - Samuel McGonagall - 06.03.2025

Posypuje głowę hehe popiołem, właśnie przeglądałam kartę i znalazłam lokację Sama (Warsztat w Dolinie Godryka) na którą zapomniałam rzucić. Czy mam w spalonych rzutach rzucić jeszcze raz, czy oddać się w ręce sprawiedliwości (w sensie Twoje)?

RE: Eutierria - Richard Mulciber - 07.03.2025

Spalona Karta - Dłonie napisał(a):Nawet jeśli ogień oszczędził część lokacji i zwęglił się jedynie fragment dachu oraz wybito wam jedną szybę, meble zostały pokryte warstwą sadzy, której nie da się usunąć. Wsiąkła w drewno, w tapicerki, w pergaminy i dywany. Wystarczy dotknąć czegokolwiek, a czerń przenosi się na dłonie i nie chce zejść, jakby sama lokacja chciała naznaczyć każdego, kto się w niej pojawia. Kiedy zapada noc, można przysiąc, że na ścianach w sadzy widać kształty dłoni.

W lokacji nie da się przebywać bez strachu. Cały czas wszyscy mają wrażenie, że ktoś ich obserwuje, a w nocy... dusi. Na waszych szyjach pojawiają się czarne od sadzy odciski palców. Postacie z zawadami opierającymi się o aktywność fizyczną duszą się w niej i nie mogą tu zasnąć - muszą poszukać innego lokum. Efekt można usunąć zabezpieczeniem Matczyna Troska poprzez modlitwę w Mabon lub Samhain.

1. Czy wynosząc przedmioty lub meble pokryte sadzą poza lokację, dotkniętą klątwą, można pozbyć się tej sadzy zwyczajnie, lub zaklęciami czyszczenia?

2. Czy dotykając czegokolwiek, mając sadzę na dłoniach, jeżeli nie w danej lokacji naznaczonej klątwą, to czy można się jej pozbyć w innym miejscu, np. myjąc ręce gdzieś u kogoś albo za pomocą zaklęć czyszczenia lub utworzenia strumienia wody?

3. Jak ma się sprawa kwestii strachu do posiadanej przewagi "odwaga"? Mimo jej posiadania, postać ma odczuwać ten strach?

4. Czy ślad na szyi, pojawia się od momentu pojawienia klątwy w lokacji, czy tylko w nocy?

5. Czy efekt pojawienia się tych śladów na szyi, znika po opuszczeniu lokacji, czy utrzymuje się do czasu zdjęcia klątwy z tej lokacji?