Secrets of London
Pączek - sowa Nory - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Pączek - sowa Nory (/showthread.php?tid=234)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

RE: Pączek - sowa Nory - Elliott Malfoy - 22.11.2023

—17 Czerwca 1972—

Kruk przyniósł Norze pergamin w kolorze kości słoniowej przewiązany srebrną wstążką.

Noro,

Bardzo dziękuję Ci za zaproszenie. Muszę przyznać, że mimo ostatnich przeżyć i rozmów (a nie było ich znowu przecież tak dużo) nie spodziewałem się go. To bardzo miłe z Twojej strony, że wzięłaś mnie pod uwagę przy tak kameralnym wydarzeniu - przynajmniej z Twojego krótkiego opisu wnioskuje, że takim będzie.

Z chęcią pojawię się na Twoich urodzinach.

Do zobaczenia,

Elliott M.

odpowiedź na wiadomość

RE: Pączek - sowa Nory - Brenna Longbottom - 28.11.2023

Nora, skarbie,

znajomy z Hogsmeade napisał do mnie, że w Zakazanym Lesie rozkwitły ostatnio płonące krzewy. Ich nasiona na pewno bardzo my pomogły naszym drogim przyjaciołom, ciężko tę roślinę zdobyć i wyhodować. Poszłabym sama, ale obawiam się, że a) poparzę się b) zamiast nasion zbiorę liście albo coś takiego.
Zaznaczam na mapie obszar, na którym trzeba szukać.
Daj znać, jeżeli chciałabyś pójść z konkretną osobą - jeżeli nie, przydzielę Ci kogoś albo ja wybiorę się z Tobą.
NIE IDŹ TAM SAMA. Ładnie proszę.

Brenna

Odkryj wiadomość pozafabularną
Wiadomość jest częścią fabuły prywatnej W służbie Feniksa, organizowanej dla postaci w ZF. Dobierz dla listu dowolną datę lipiec - sierpień. Dodatkowe szczegóły dostępne są w temacie Zakonu Feniksa w Szpalcie.

RE: Pączek - sowa Nory - Brenna Longbottom - 12.12.2023

Tym razem Brenna nie odpisała natychmiast i odpowiedź przyszła jakąś dobę później.

24.07.72

Skarbie,

widzę, że myślimy podobnie, bo też mu zapowiedziałam, żeby szykował się do pilnowania klubokawiarni w najbliższych dniach, skoro tak troszczy się o Twoje rozrywki. Chociaż nie sądziłam, że zrobi to podczas Twojego pobytu w Paryżu. Czy znasz nazwisko tego kandydata numer trzy? Chętnie dowiem się o nim nieco więcej.

Oczywiście, że wpadnę do klubokawiarni. Spróbuję wyrwać się w najbliższych dniach z pracy w miarę o czasie, żeby tam zajrzeć i sprawdzić, jak radzi sobie mój kochany braciszek. W razie potrzeby postaram się też wziąć jakąś zmianę.

Całusy
Brenna

RE: Pączek - sowa Nory - Morpheus Longbottom - 21.12.2023

Londyn, 13 VI 1972
Szanowna Pani Noro,

mam nadzieję, że ten list zastanie Panią w dobrym zdrowiu. Zgodnie z naszymi ustaleniami z poprzedniego spotkania, przesyłam wraz z tym listem rozkład, który dla Pani postawiłem podczas tej niefortunnej burzy. Poniżej zostawiam pytania i krótkie charakterystyki kart, aby pomogły Pani zapamiętać i przeanalizować jeszcze raz to, co przyszłość snuje dla Pani i czego oczekuje od nas Życie.

Z wyrazami szacunku,
[Obrazek: pde6aMt.png]

[Obrazek: iVeG6nN.png]

1. Obecna Sytuacja — Wieża: Nieszczęście, nagłe zmiany, zadra, katastrofa życiowa
  2. Przeszkody — Cesarzowa: Wiedza życiowa, kobieca siła, niezależność, samowystarczalność,
  3. Korzenie Problemu —  Paź Pentakli: Wytrwałość, skupienie, materialność
  4. Przeszłość, która wpływa na przyszłość — IX Pentakli: Zyski, dostatek, umiejętność stawiania celów, materialność
  5. Najlepszy obrót spraw — As Kielichów: Twórczość, przyjaźń, zakochanie, zmiany na lepsze
  6. Nadchodzące wpływy — IX Buław: Psychiczne zranienie, obrona, zaufanie i jego brak, nadchodząca walka
  7. Jak postrzegasz siebie w problemie — Królowa Mieczy: Asertywność, dojrzałość, kobiecość, logika
  8. Jak postrzegają cię inni — VI Pentakli: Szczodrość, majętność, hojność
  9. Nadzieje i obawy, porady — Król Mieczy: Obiektywizm i rozsądek w działaniu
  10. Ostateczny wynik i rozwój — III Pentakli: Współpraca, sukces, uznanie

RE: Pączek - sowa Nory - Morpheus Longbottom - 05.01.2024

List w dużo bardziej eleganckiej kopercie i w odświętnej papeterii dotarł na krótko przed końcem dnia urodzin Nory. Sowa, która go dostarczyła, miała przy sobie również pakunek, eleganckie, kremowe pudełeczko zawiązane złotą wstążką. W środku znajdowało się sześć flakonów zapachowych atramentów do pisania piórem, które iskrzyły się magicznie, jakby były z drobinkami brokatu. Ich zapachy, opisane na buteleczkach, to: Wata Cukrowa, Róże, Lawenda, Jabłecznik z Cynamonem, Kakao, Kawa.

Londyn, 21 VI 1972
Szanowna Pani Noro!

Z okazji Twoich urodzin ślę, mam nadzieję, że nie spóźnione przez nagle obowiązki, życzenia. Winszuję Ci, by ta wyjątkowa chwila była jak najjaśniejszy moment przesilenia letniego, pełna ciepła i radości.  Niech nadchodzący rok będzie przepełniony promieniami szczęścia, jak słońce na najdłuższy dzień.

Niech wokół Ciebie rozkwitają nie tylko kwiaty polne, lecz także Twoje marzenia i plany. Niech ta pora będzie dla Ciebie inspirującym momentem, abyś cieszyła się życiem w pełni, tak jak natura w pełni rozkwita latem.

Z wyrazami szacunku,
[Obrazek: pde6aMt.png]

RE: Pączek - sowa Nory - Samuel McGonagall - 07.02.2024

22.06 o świcie, biała sowa dostarczyła niewielkie zawiniątko. List był dziwny, papier nieco sztywny, a w środku gałązka świeżego, absolutnie niemożliwego do kwitnięcia obecnie wrzosu. Na kartce znajdowały się trzy słowa napisane małym, ciasnym i kanciastym pismem, jakby ktoś je wyskrobał kurzym pazurem:

dmuchnij na mnie

Jeśli Nora zdecydowała się to zrobić, pod wpływem jej oddechu gałązka zmieniła się w słoiczek domowych powideł, obwiązana wrzosową wstążką, do której przyczepiony był drugi bilecik:

wszystkiego najlepszego kolejnego dnia
mam nadzieję, że nadal je lubisz
S.

RE: Pączek - sowa Nory - Brenna Longbottom - 12.02.2024

26.07.72

Nora, słońce,

chciałabym zamówić dwieście ciasteczek w kształcie gwiazdek. Najlepiej pokrytych jakimś błyszczącym lukrem. Da się zrobić?
Będą potrzebne na czwartego sierpnia rano.

Całusy
Brenna

RE: Pączek - sowa Nory - Patrick Steward - 12.02.2024

Sowa z wiadomością przyleciała nad ranem. Zaledwie kilkanaście minut po tym jak się obudziłaś. Na nieforemnej, wyrwanej z notatnika kartce, zobaczyłaś koślawe pismo Patricka Stewarda.

05.07.1972
Noro,
czy wszystko u Ciebie w porządku? Potrzebujesz może mojej pomocy? Miałaś tej nocy realistyczne koszmary?
Odpisz mi najszybciej jak będziesz potrafiła.
Patrick

RE: Pączek - sowa Nory - Patrick Steward - 13.02.2024

Tym razem liścik był jeszcze krótszy niż poprzedni. Był odpowiedzią na tę wiadomość

Zaraz u Ciebie będę.
P.

RE: Pączek - sowa Nory - Erik Longbottom - 13.02.2024

—03/08/1972—

Norciu,

za nim nie przegapiłbym takiej okazji, więc oczywiście, że przyjdę. Chociaż muszę przyznać, że mam takie dziwne podejrzenie, że brak kostiumu kota może się okazać swego rodzaju zmyłką z twojej strony.

Przed imprezą muszę jeszcze pomóc Brennie z przygotowaniem sali, ale postaram się nie spóźnić.

Do zobaczenia,
Erik

PS. Zobaczymy. Mam wrażenie, że dalej odchorowuję tamtą noc.

odpowiedź na wiadomość