Secrets of London
Kliper - sowa Erika - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Kliper - sowa Erika (/showthread.php?tid=235)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Kliper - sowa Erika - Brenna Longbottom - 22.02.2023

Pokłosie tej wiadomości

Na twoim biurku w domu leżało parę ciasteczek i liścik.
NIE KUPIŁAM ICH.
Nie kupowanie słodyczy okazało się trochę łatwiejsze niż oczekiwałam, bo Nora ma zwyczaj dawania mi ich za darmo. (Wyobrażam sobie twój wzrok. Wcale nie chcę brać od niej za darmo słodyczy, ale jeśli będę nalegać na zapłatę, to ją urazi. Coś wymyślę. Może zrobię piknik brygady. Jeśli przeżyję. I zamówię o niej dostawę czy coś.)
Przesłała to dla nas. Doceń, jak wspaniałą siostrą jestem, skoro się z Tobą niby dzielę.

Bren

RE: Kliper - sowa Erika - Danielle Longbottom - 27.02.2023

Notatka leżąca na biurku Erika z powodu tej sesji

Erik
Tegoroczne Beltaine spędzam z Wami. Będę w pobliżu, gdybyście czegoś potrzebowali.
Pamiętaj, że możesz na mnie liczyć.

Buziaki
Dani

P.S Nie próbuj mi niańczyć, bo się obrażę. Jestem samodzielną, dojrzałą dorosłą czarownicą i umiem o siebie zadbać.

RE: Kliper - sowa Erika - Brenna Longbottom - 27.02.2023

Papierowy samolocik wpadł do twojego pokoju.

kwiecień, 1972

Erik,
Rozmawiałam z P. Zgodziliśmy się, że mogą być nam potrzebni uzdrowiciele. D. chce się zaangażować. Nie mówiłam jej wiele, ale wyjaśniłam niebezpieczeństwo. Sugerowałam, by pozostała po prostu w pobliżu, ale chyba ten pomysł się jej nie spodobał.
Poprosiłam, aby trzymała się w takim wypadku blisko ciebie. L. przy niej się nie skupi, a nie chcę też, by była tam, gdzie ja, w centrum. Pewnie się do Ciebie zgłosi.

B.

RE: Kliper - sowa Erika - Patrick Steward - 12.03.2023

List od Patricka był lakoniczny i wyglądał na pośpiesznie napisany. Spłonął chwilę po tym, jak został odczytany.

30.04.1972
B.; E.
L.V. wykradł z posiadłości Shafiqów kamień runiczny. Ponoć pochodzi on z kosmosu i potrafi wchłaniać magię. W taki to sposób L.V. spróbuje posiąść moc ognisk Beltaine. Jeśli mu się uda, konsekwencje wstrząsną całym światem. Nie tylko tym magicznym.
Nie możemy do tego dopuścić.
P.

RE: Kliper - sowa Erika - Brenna Longbottom - 01.04.2023

21.04.72
Kochany braciszku!

Załączam portret pamięciowy twojego cichego wielbiciela...
...żartowałam. Pamiętasz, jak wspominałam wczoraj, że znaleźliśmy bliżej niezidentyfikowaną liczbę trupów? Oto sprawca. Podejrzewam, że nie zostawiłby swoich obszarów łownych bez nadzoru, więc pewnie kręci się koło Little Hangleton. Jeśli go kojarzysz, daj koniecznie znać. Mam zamiar dorwać drania.

Twoja najwspanialsza siostra

PS. Zostawiam ci sałatkę na drugie śniadanie.

RE: Kliper - sowa Erika - Geraldine Greengrass-Yaxley - 20.04.2023

Londyn 13.03.1972

Erik,

Nie uwierzysz. Zupełnie przypadkiem wylądowałam na treningu z Twoją siostrą. Powiedziała, że wydaje jej się, że mogę być lepsza od Ciebie. Dasz wiarę?

Może byśmy to sprawdzili na jakimś sparingu i pamiętam, że w pełnię jesteś niedysponowany, niewielu jest czarodziejów, którzy cenią szermierkę,

Gerry

RE: Kliper - sowa Erika - Geraldine Greengrass-Yaxley - 20.04.2023

Londyn 13.03.1972

Erik,

Nie wypominaj jej tylko tego, bo jeszcze się na mnie wkurzy, a tego bym nie chciała. Zresztą kto normalny chciałby mieć na pieńku z którymkolwiek Longbottomem?
Oczywiście, wszystko to fory. Myślę, że nie mogło być inaczej, chociaż chętnie to sprawdzę.
Napisz mi tylko kiedy dokładnie Ci odpowiada. Wiem, że jesteś zarobiony, wy psy tak macie. Ja się zjawię kiedykolwiek, nadal pozostaję w Londynie.

Stoi, jak najbardziej, już może przygotuje list do Brenny

Gerry

RE: Kliper - sowa Erika - Geraldine Greengrass-Yaxley - 21.04.2023

Londyn 13.03.1972

Erik,

Dziękuję! Uwielbiam tajemnice.
20 marca brzmi idealnie, spotkajmy się tam gdzie zwykle.

Nie karm go więcej, bo będzie gruby, sam musi polować, bo się rozleniwi.

Gerry

RE: Kliper - sowa Erika - Alastor Moody - 03.05.2023

Jedziesz z nami w czerwcu na ryby?

Moody

Ta jakże bezpośrednia i zawierająca wszystkie niezbędne informacje notatka została pozostawiona na biurku Longbottoma jakoś w kwietniu. Kiedy dokładnie? I z „nami” czyli z kim dokładnie - kogo to w ogóle obchodzi?

RE: Kliper - sowa Erika - Danielle Longbottom - 30.06.2023

Mungo, 3 maja
Erik
Rozmawiałeś być może z moim tatą? Nie rozmawiałam z nim od czasu sabatu, zaczynam się martwić

Dani

List dotarl 3 maja w godzinach popołudniowych