Secrets of London
Mavelle Bones - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Mavelle Bones (/showthread.php?tid=257)

Strony: 1 2 3 4 5 6

RE: Mavelle Bones - Victoria Lestrange - 13.10.2023

Odpowiedź na tę wiadomość

28.05.1972

Mavelle,

bardzo Ci dziękuję za muffiny, są przepyszne. Absolutnie z nikim się nimi nie podzielę, zjem sama. Może nawet uda mi się jakąś przemycić do domu.

Victoria

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 17.10.2023

05.07.72

Mavy, słoneczko.
Przerysuj mi proszę te symbole, co? Tak ładnie i czytelnie.
PS. Nie pytaj. Po prostu nie pytaj...

Do listu załączono zdjęcie przedstawiające kilka symboli wyrysowanych prawdopodobnie krwią.

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 16.11.2023

W sprawie głowy podejrzewają Stanleya Borgina. Nie wiem jeszcze, czy go aresztują, czy się wywinie. Gdy będę miała więcej informacji, dam znać pozostałym.

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 28.11.2023

Mavy, słoneczko,

pamiętasz naszego znajomego z Horyzontalnej? Tego, który dostarczył mi informacje o dostawcach Szkiele Wzro w wiadomej sprawie? Nie stawił się dziś na spotkanie, a jego mieszkanie jest puste, sąsiad wspomniał, że ostatnio szedł na małą wycieczkę na sąsiednią ulicę.
Myślę, że przydałby się tutaj Twój nos.
Bren

Odkryj wiadomość pozafabularną
Wiadomość jest częścią fabuły prywatnej W służbie Feniksa, organizowanej dla postaci w ZF. Dobierz dla listu dowolną datę lipiec - sierpień. Dodatkowe szczegóły dostępne są w temacie Zakonu Feniksa w Szpalcie.

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 06.12.2023

16.07.72

Ta jest twoja.

Na wierzchu kanapki w pudełku - raczej mało umiejętnie - narysowano ketchupem kształt wilczego pyska.

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 08.12.2023

Mav,

dostałam dziwny list od Rabastana Lestrange'a. Chce się ze mną spotkać w ustronnym miejscu. Podobno potrzebuje mojej pomocy w bardzo istotnej (i podłej) sprawie.

Prawdopodobnie przemawia przeze mnie paranoja, ale tak na wszelki wypadek uprzedzę matkę, z kim się spotykam - zdaje się, że kojarzy jego rodziców, jego matka to jakaś daleka kuzynka mamy - i wolę w pobliżu mieć Ciebie i Twoje fale. Może też Patricka, jeśli znajdzie czas. Ewentualnie Heather lub Charli, mógłby kręcić się w okolicy w ptasiej formie. Zresztą... jeżeli czujesz się dość pewnie w animagicznej formie, to też może być dobry pomysł. Nie chcę ryzykować pojawienia się tam bez wsparcia.

Zostawię Ci informacje o dacie i miejscu spotkania.

B.

RE: Mavelle Bones - Victoria Lestrange - 09.12.2023

06.07.1972, Dolina Godryka

Mavelle,

pamiętam. Cieszę się, że wróciłyście całe i zdrowe, Brenna dała mi znać, że kogoś udało Wam się znaleźć, ale nie napisała mi żadnych szczegółów jak coś.

Oczywiście, chętnie. Gdzie i o której? Zapraszam do siebie, jeśli masz ochotę, odwdzięczę się za Twoją gościnę.

Victoria

RE: Mavelle Bones - Patrick Steward - 24.12.2023

Po powrocie do domu, 21 czerwca 1972 roku, czekała na ciebie sowa. Miała ze sobą papierową torebkę z czterema czekoladowymi gałami. Do jej nóżki została przyczepiona krótka wiadomość.

Smacznego. Oby okazały się tak samo dobre jak te na Ostarze.
Patrick

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 06.01.2024

20.06.72

Mavy, słoneczko,

obawiam się, że nie tylko Zimni mają dziwne problemy z pamięcią - po Beltane niektórzy zapomnieli pewne rzeczy ze swojego życia, a one teraz jakby wracały?
Zdarzyło Ci się coś podobnego?
B.

RE: Mavelle Bones - Brenna Longbottom - 07.02.2024

Mav!
Pamiętasz, jak rozmawiałyśmy o Ojcu chrzestnym? Jakimś cudem mam dzisiaj chyba wolny wieczór, może skoczymy do kina przed pracą?
O ile zaraz nie okaże się, że to jednak niewykonalne, ale można spróbować.
B.