![]() |
|
Korespondencja Samuela - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Korespondencja Samuela (/showthread.php?tid=2649) |
RE: Korespondencja Samuela - Dora Crawford - 31.05.2026 23.10.1972
Drogi Samie, To ja, dziewczyna od ogrodu. I ozdób. Co u ciebie, wszystko dobrze? Czy rzeczy które ci przyniosłam były smaczne? Będę miała dla ciebie jeszcze trochę takich smakołyków i chętnie bym ci je przyniosła za parę dni. Oprócz tego jednak, miałabym do ciebie prośbę. No więc, czy dałoby radę zrobić takie puzderko, w którym można by przetrzymywać popiół z rytualnych ognisk? Niedługo Samhain więc będzie okazja żeby je nazbierać. Dbaj o siebie i trzymaj się cieplutko,
Dora RE: Korespondencja Samuela - Guinevere McGonagall - 01.06.2026 20.10.1972
Kochany Samie, to nie będzie najmilsza wiadomość, ale chciałam Cię poinformować, że w nocy 18 października zmarł nasz pradziadek, Robert McGonagall Sr. Wiem, że nie miałeś okazji za bardzo go poznać, ale gdybyś mimo wszystko chciał się pożegnać, to pogrzeb odbędzie się 27 października o 12.00 w Pangbourne na miejscowym cmentarzu. Później będzie stypa w Ostoi, na którą również jesteś zaproszony. Będzie też reszta naszej rodziny, więc to też okazja, żeby się poznać… Nieczęsto spotykamy się w takim gronie. PS. To po pradziadku swoje imię dostał twój dziadek – Robert Jr. Całuję,
Ginny RE: Korespondencja Samuela - Guinevere McGonagall - 01.06.2026 24.10.1972
Kochany Samie, pamiętam, jak opowiadałeś mi, że robisz w drewnie różne figurki. I tak sobie pomyślałam… Potrafiłbyś stworzyć pojemnik na proch? Wydaje mi się, że trochę prochu z rytualnego ogniska z Samhain mogłoby mi się przydać w przyszłości do wróżenia. Spróbowałbyś? Przy okazji – jak się czujesz, kochanie? Buziaki,
Ginny RE: Korespondencja Samuela - Brenna Longbottom - 01.06.2026
23.10.72
Sam, piszę do Ciebie z dwiema prośbami. Po pierwsze: czy słyszałeś o pojemnikach na rytualny proch? Ponoć mogą się przydać osobom z Trzecim Okiem. Gdybyś mógł taki dla mnie wykonać, byłabym niezmiernie wdzięczna. Podejrzewam, że Morpehus skontaktuje się też z Tobą na własną rękę, ale jego też polecam Twojej uwadze. Po drugie: zbliża się Samhain. Boję się, że Dolina tego dnia nie będzie bezpieczna. Czy zechciałbyś spędzić ten dzień gdzieś indziej? Jeżeli nie czujesz się gotów na wizytę na sabacie w Little Hangleton, chętnie znajdę inne miejsce. Bardzo nie chciałabym, aby coś Ci się stało. Postaram się pojawić w tym tygodniu w Dolinie i pomóc Ci przy pracach. Całuję, Brenna Do listu dołączono pudełko z ciastkami i ciepły szalik. RE: Korespondencja Samuela - Brenna Longbottom - 08.06.2026 25.10 Sammy, dziękuję: jest cudowne. Ty też jesteś cudowny. Dziękuję podwójnie za zrobienie takiego dla wujka. Podskoczę do Ciebie jutro po patrolu w DG i porozmawiamy o papierach. Czy chcesz, żebym zabrała Cię tam jutro najpierw rozejrzeć się przed sabatem, żebyś mógł poznać to miejsce? Brenn RE: Korespondencja Samuela - Othello Fawley - 13.09.2026 27.10.72
Szanowny Panie McGonagall, chciałbym złożyć u Pana zamówienie na jeden pojemnik na proch. Zapłacę rzecz jasna, ile Pan zażąda. Z wyrazami szacunku
Othello Fawley RE: Korespondencja Samuela - Helloise Rowle - 16.09.2026 pozostawione 26 października na miejscu roboczym Samuela w domu Helloise; notatka jest nabazgrana pospiesznie, a karteczka ulepiona miąższem dyniowym
zniszczyłam kolejny lampion dla wróżbitki Ambrosia gdybyś miał chęć mi pomóc RE: Korespondencja Samuela - Jonathan Selwyn - 18.09.2026 28.10.72
Szanowny Panie McGonnagal,czy byłaby jeszcze możliwość zamówienia u Pana pojemniku na prochu na zbliżające się Samhain? Oczywiście za odpowiednią opłatą. Proszę się nie martwić dekoracjami, wiem że to zamówienie na ostatnią chwilę. Z wyrazami szacunku, Jonathan Selwyn RE: Korespondencja Samuela - Brenna Longbottom - 18.09.2026
30.10.72
Sam, nie wiem, jakie plany masz na Samhain - niestety nie mogę zaproponować, że dotrzymam Ci towarzystwa, bo będę tego dnia w pracy - ale proszę, trzymaj się podczas sabatu z daleka od Kniei. Tej nocy ciemność przejmuje władzę nad światem, a chociaż niby nic nie wskazuje na to, że śmierciożercy planują coś wielkiego, mnie trudno uwierzyć, że święto, które jest równowagą dla Beltane, upłynie spokojnie. Mam wielką nadzieję, że obchody sadowników upłyną bez przeszkód, ale ludzie są zdenerwowani, sabaty mają własną magię, a ja bardzo nie chciałabym, żebyś ucierpiał. Cokolwiek planujesz, uważaj na siebie. Bren RE: Korespondencja Samuela - Violet Greengrass - 19.09.2026 Na początku jesieni 1972 r. kaczka trzymała coś małego i brązowego. Dopiero kiedy wylądowała, można było dostrzec, że był to kasztan wilgotny od ziemi, z kawałkiem zielonej łupiny oraz listem przyczepionym do boku.
Czy to Twój kasztan?
|