Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Eutierria - 18.04.2025

1) Na Hestii wylosowałam kartę szczęściarza co oznacza, że nic mi się nie stało. Jak mam odnieść się do tego, aby liczyło się to do zadania z rozegraniem zdarzeń z kości Piętra?
Dokładnie tak - Hestii nic się nie stało, nawet jeżeli znalazła się w jakimś potencjalnym niebezpieczeństwie, to ostatecznie go uniknęła. Jeżeli 1500 słów o tym, że kiedy wszyscy inni cierpią, są atakowani, szykanowani, to twojej postaci nikt nie atakuje jest zbyt nudne, to zgodnie z zasadami możesz połączyć to z dowolnym innym zadaniem Spalonej Nocy.
Jeżeli masz problem z wymyśleniem konkretnego przebiegu sesji, to mogę wymyślić ci jakieś dwie propozycje i wybierzesz dowolną.

2) Jak obecnie ma się sytuacja z chodzeniem po Nokturnie? Dalej trzeba rzucać taktymi kościmi, czy jako że jest chaos, nie trzeba?
Trzeba. Na Ścieżkach też.

3) W przebłysku czystego geniuszu, spokojnie już mi lepiej, zapytałam o rzeczy związane ze Spaloną Nocą w złym temacie. Linkuję więc tutaj posta nieśmiało i z pokorą bardzo przepraszam.
Przepraszać nie masz za co. Oczywiście tam odpiszę za momencik, ale polecam jednak trzymać się tego tematu, bo na pytania kierowane do mnie odpisuję w pierwszej kolejności, a na pytania do ogółu ekipy w drugiej.  Słodziutki

RE: Eutierria - Lana Dolohov - 19.04.2025

Hejj Słodziutki
Zastanawiałam się, czy możliwy byłby taki scenariusz: mieszkanie Lany płonie, więc ona wybiega na balkon i używając przewagi rodowej Dolohovów wyciąga z siebie linę, po której zjeżdża na dół (to mieszkanie jest na pierwszym piętrze). Lana ma dość wysoki woś, więc zakładam, że mogłaby mieć skitrane akcesoria na czarną godzinę jak lina - o ile ta umiejętność rodowa pozwala na przechowywanie w sobie takich obiektów xd

RE: Eutierria - Leviathan Rowle - 19.04.2025

Dzień dobry ja odnośnie, oczywiście, kości - wypadło mi na kości przy akcji z budką żałosne 22, czy któryś z kolegów mnie może jeszcze próbować ratować jakaś teleportacja? XD

RE: Eutierria - Guinevere McGonagall - 19.04.2025

Hejka Serduszko mam taką rozkminkę. Posiadam przewagę Leczenie, ale nie jestem pracownikiem Munga. Zakładam, że zadania dla mnie przy Spalonej Nocy, to te w temacie dla cywili? Zastanawiam się tylko, czy jeśli będę pomagać innemu cywilowi w opałach moją przewagą, to powinnam to jakoś gdzieś zgłosić? Bo to jednak chyba nie będzie „Najgorszy dzień w pracy”, a z kolei żadne z zadań dla cywili nie przewiduje akurat takiej pomocy potrzebującym leczonka Pjerosek

RE: Eutierria - Eutierria - 20.04.2025

Jak najbardziej możesz używać swojej umiejętności do takich rzeczy, Vakel trzyma w sobie wszystkie ważne dokumenty z ostatnich 30 lat.
Taki scenariusz jest możliwy.

Każdy rzuca za siebie. W następnej turze komu się nie udało ten dostanie kolejną opcję ucieczki (ale jak się domyślacie będzie się to wiązało z większym ryzykiem). Jeżeli ktoś z jakiegoś powodu chce zostać - okej, ale znajdujecie się w miejscu, w którym zaraz pojawią się stróże prawa strzegący chroniących się tam przed śmiercią cywili (a tych zgodnie z opisem wydarzenia jest tam masa), jako mistrz gry polecam wam uciekać.

Zadania Ministerstwa, Munga i Lecznicy to zadania dla ich pracowników. Twoja postać nie może ich wykonywać.

Możesz wykonywać zadania dla cywili i zadania organizacji (ale tylko jeżeli jesteś do nich rekrutowana). Zgodnie z zasadami na dole posta możesz umieścić informację o korzystaniu z przewagi, co jest dodatkowo punktowane.

RE: Eutierria - Alexander Mulciber - 22.04.2025

Hi bbygirl

1. Jako pracownik Departamentu Tajemnic, ile mogę wiedzieć o widmach z Kniei?

2. Jeżeli nie wiem nic a nic, to jak mogę się dowiedzieć? I co konkretnie?

Buziaki Serduszko

RE: Eutierria - Eutierria - 23.04.2025

Wiesz tyle ile zostało podane publicznie. Możesz dowiedzieć się więcej kierując zapytania do swoich szefów, współpracowników. Proponuję ci na przykład wysłanie do szefa listu, w którym wyrazisz zainteresowanie Polaną i chęć zaangażowania się w badania od strony naukowej.

RE: Eutierria - Prudence Fenwick - 24.04.2025

Mam pytanie związane z kością lokacji wyrzuconą podczas spalonej nocy. Jeśli postać wyszła z lokacji na samym początku, żeby dostać się do ministerstwa, to mam się nią wrócić do tej lokacji, żeby mieć zaliczone zadanie, czy można to rozegrać rankiem następnego dnia? Czy wtedy nie zostanie zaliczone to zadanie? Zakładałam, że raczej nie będzie tam wracać, dopóki będzie mogła pomagać ludziom.
rzut