Secrets of London
Kelpiea - sowa Stanleya - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Kelpiea - sowa Stanleya (/showthread.php?tid=1025)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Robert Mulciber - 31.12.2023

13.06.1972

Stanley,

kilka dni temu wróciłem do Londynu. Spotkajmy się w Olibanum. Będę tam dostępny dzisiaj oraz jutro w godzinach wieczornych. Chciałbym odzyskać klucze do sklepu oraz udostępnione dokumenty.

R.

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Robert Mulciber - 31.12.2023

13.06.1972

Stanley,

Podziemne Ścieżki, zakładam że sklep nadal znajduje się tam, gdzie zawsze. O ile nie zapomniałeś mnie powiadomić o czymś istotnym?

R.

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Ambrosia McKinnon - 04.01.2024

Londyn 06.72
Szanowny Panie Borginie

Niezmiernie cieszy mnie, że postanowił pan zadbać o bezpieczeństwo moje i mojego przybytku. Zawsze doceniałam pana i pana rodziny smykałkę do pakowania tych zasuszonych główek w najlepsze możliwe miejsca. W nagrodę mam dla szanownego pana wróżbę, którą jednak mam nadzieję, że osobiście uda się panu uniknąć.
Objawił mi się w pana przypadku symbol zapowiadający zaręczyny lub ślub. To wspaniałe okazje, ale biorąc pod uwagę, że od pewnego czasu Karty pokazują mi w związku z panem nieszczęście w miłości, zalecałabym wystrzegać się wielkich gestów. Ale może ktoś z pana bardzo bliskiego otoczenia będzie pana wikłał we własne plany z tym związane? W każdym razie życzę powodzenia.
Całuski,
Rosie

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Ambrosia McKinnon - 04.01.2024

Londyn 06.72
Stanleyu,

Jeśli nie masz nic przeciwko, zignoruję większość twojej wypowiedzi, bo nie interesuje mnie co masz mi do powiedzenia w kwestii czy to prawda czy nie.

Legalne czy nie, nie możesz z tym nic zrobić. Od dzisiaj będziesz dostawał kartę tygodnia, która będzie patronować nad kolejnymi siedmioma dniami, które cię czekają. Może to cię przekona, albo wprawi w neurotyczny stan, bo to różnie działa na ludzi.
Nawet ci ją wyciągnęłam i na pierwszy tydzień czerwca przypada ci Arcykapłan. Gratulację, czeka cię jakiś sukces w kwestiach rozwojowych, pracy i projektach grupowych.

Bo czy mi się wydaje, czy ty się troszkę tam boisz, że to by się spełniło?

Nie martw się, jeśli tobie daleko do ożenku czy zaobrączkowania swojej panny, to może zwyczajnie czeka się udział w hucznym weselu i będziesz mieć okazje objeść się po uszy, albo przygarnąć jakąś drogą butelkę alkoholu tylko dla siebie. Jak tak to przedstawić, to brzmi całkiem przyjemnie, prawda?
Tak przy okazji, jakbyś szukał towarzystwa na taką imprezę, to zawsze możesz pamiętać o mnie.
Całuski,
Rosie

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Ambrosia McKinnon - 18.01.2024

Londyn 06.72
Stanleyu,

Drugi tydzień czerwca przychodzi trzymając dla ciebie świecę. Jest ona uznawana za symbol wiedzy i dążenia do pogłębiania jej. Jakkolwiek tej wiedzy zdobywać nie będziesz, to tydzień zakończysz odrobinę chociaż mądrzejszy. Osobiście polecam przeczytać dobrą książkę, odnośnie pozbywania się wilgoci z posiadanych na własność lokali, bo podziemne ścieżki mają z tym bardzo duży problem, albo sięgnąć po gobeliniarstwo, żeby zakryć plamy wilgoci na ścianach Głębiny.
Całuski,
Rosie

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Persephona Degenhardt - 20.01.2024

Drogi kuzynie, nie orientujesz się, czy gdzieś nie zwalnia się jakieś mieszkanie? Szukam jakiegoś dla mnie i Hadesa. Mam dosyć tego, że nie mogę mieć go na oku wyłączność.

Persephona

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Ambrosia McKinnon - 22.01.2024

czerwiec 1972
Drogi Staszku,
niezmiernie cieszy mnie, że postanowiłeś otworzyć się na to co do tej pory pozostawało dla ciebie całkowicie nieuchwytne. Jak jednak widać, nie można mieć wszystko od razu i tak samo, dostrzegać bez problemu wszystkiego, co do nas przychodzi. Nie martw się jednak, bo śpieszę z pomocą.

Przez ciernie do gwiazd.
Znasz taką dewizę? Jest dość popularna i myślę, że przyda ci się w życiu codziennym. Uważaj tylko, żeby te ciernie nie wbiły ci się w dupę, bo to dość bolesne doświadczenie.

Muszę też trochę przyznać, że twój poprzedni list mnie zaskoczył, ale po krótkim zastanowieniu doszłam do wniosku, że dzięki temu wiem, co nam sprawić na oficjalne otwarcie Głębiny. Nie martw się, będzie to boski prezent. Ociepli wnętrze.

Jako też, że tak ci się pali do wróżb, to oto kolejna, już na trzeci tydzień. Możesz trochę poczekać, albo zabrać się za nią już teraz, bo skoro tak lubisz krzyżówki to mam dla ciebie wyzwanie. Jak je ukończysz, to dostaniesz dodatkowy prezent, ale teraz nie powiem ci co to będzie, żeby nie psuć zabawy. A więc oto zagadka, a jej rozwiązanie to symbol, który dla ciebie zobaczyłam. Nie martw się, jest on niezwykle pozytywny i znaczy o jedności. Jak już rozwiążesz co to dokładnie, to będziesz wiedział (mam nadzieję) w jaki sposób te jedność celebrować.

Starałam się nie przesadzać, żebyś się nie nadwyrężył zbytnio w drodze po nagrodę

Całuski,
Rosie

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Stella Avery - 05.02.2024

Londyn, 15.06.1972
Naprawdę?
Dla mnie nie masz czasu, a jakieś lafiryndy zamawiają u mnie Twoje portrety? Nie wiem, jak się z tego wytłumaczysz, może nawet nie próbuj.

Avery

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Alastor Moody - 07.02.2024

W czerwcu do twoich pleców została przyklejona karteczka z pstrągiem.

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - The Lightbringer - 09.02.2024

Tajemniczy pamflet trafił na biurko Staszka w głębinach Głębiny...

[Obrazek: e4e3bec9150f8b3c7de7475c51ba5172b99c0bf7.jpg]