Secrets of London
Brenna A. Longbottom - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Brenna A. Longbottom (/showthread.php?tid=223)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

RE: Brenna A. Longbottom - Rhea Parkinson - 19.02.2023

Odpowiedź na wiadomość

07.04.1972r.

Szanowna Pani Longbottom,

dziękuję za przesłaną listę, ułatwi mi to pracę. Pracuję już nad Waszą sprawą i przygotuję wszystkie potrzebne dzieła z wyszczególnieniem potrzebnych Państwu rozdziałów. Będą dostępne najdalej jutro po południu. Kiedy ktoś z Państwa przybędzie do biblioteki, wystarczy podejść do punktu informacji - tam przekażą Państwu zebrany przeze mnie zbiór. Życzę owocnej pracy!

Z wyrazami szacunku,

Rhea A. Parkinson

RE: Brenna A. Longbottom - Perseus Black - 21.02.2023

[Obrazek: 3bkqX8h.png]

RE: Brenna A. Longbottom - Nora Figg - 22.02.2023

Sowa przyleciała do rezydencji Longbottomów ze sporym kartonem pełnym ciastek, które były bardzo dokładnie przyozdobione drobnymi dekoracjami w kształcie kwiatków z lukru.
Londyn 29.04.72

Bren,

Trochę za dużo mi się upiekło. Wiem, że u Was mieszka dużo ludzi i na pewno to zjedzą.

Buziaki,

Norka

RE: Brenna A. Longbottom - Leta Crouch - 23.02.2023

kwiecień 1972

Szanowna Pani Longbottom,

nieskromnie przyznam, iż Nell nie pomyliła się ani o jotę. Z przyjemnością udzielę Pani konsultacji; mam nadzieję, że 24.04 w godzinach popołudniowych Pani odpowiada?

Z poważaniem,

Alethea Crouch

RE: Brenna A. Longbottom - Patrick Steward - 12.03.2023

List od Patricka był lakoniczny i wyglądał na pośpiesznie napisany. Spłonął chwilę po tym, jak został odczytany.

30.04.1972
B.; E.
L.V. wykradł z posiadłości Shafiqów kamień runiczny. Ponoć pochodzi on z kosmosu i potrafi wchłaniać magię. W taki to sposób L.V. spróbuje posiąść moc ognisk Beltaine. Jeśli mu się uda, konsekwencje wstrząsną całym światem. Nie tylko tym magicznym.
Nie możemy do tego dopuścić.
P.

RE: Brenna A. Longbottom - Julien Fitzpatrick - 14.03.2023

Wiosna 1972, notka.

Brenn,

chciałem Cię złapać w domu, ale ostatnio ciągle Cię nie ma (to nie wyrzut, podziwiam tak aktywny tryb życia), wiec zostawiam notkę tu. Dzięki za dokumenty i ogólnie za wszystko co robisz. Jak się odkopię to się odwdzięczę, możesz być pewna!

Od której babki? Tej od Potterów? Muszę wiedzieć czy moje włosy mają wyglądać lepiej niż teraz (jeżeli to w ogóle możliwe).

Jules

RE: Brenna A. Longbottom - Eutierria - 01.04.2023

21 kwietnia 1972 roku zostałaś wezwana do biura Caspiana Bones'a na krótką rozmowę dotyczącą sytuacji na Mglistych Mokradłach. Rezultatem tych rozmów był sporządzony przez jego asystentkę protokół tej sprawy, która otrzymała numer 72.8138. Tenże protokół wraz z instrukcjami dalszego postępowania i twoich obowiązków został spisany w dwóch kopiach, jedna z nich została przedłożona na twoje biurko ledwie kilka minut po tym, jak opuściłaś gabinet Bones'a. Niniejszy post jest streszczeniem tego, co zostało w nim zawarte.

✶ Stałaś się główną Brygadzistką odpowiedzialną za sprawę 72.8138. Miałaś współpracować z przedstawicielem Biura Aurorów, Patrickiem Stewardem w celu dopięcia tej sprawy do końca, jednakże to twoją rolą jest sporządzenie końcowego raportu oraz włączanie w tę sprawę kolejnych osób.

✶ Ciała wyłowione z sadzawki mają być zbadane przez uzdrowicieli pracujących w Departamencie. Po ich oględzinach należy je zidentyfikować i odnaleźć członków rodzin ofiar. Należy im się pochówek na koszt Ministerstwa (włączając w to utopce).

✶ Czarnomagiczny artefakt ma zostać sprawdzony przez doświadczonego spirytystę w obecności przynajmniej jednego Aurora, koniecznie doświadczonego w sztuce rozpraszania magii. Artefaktu nie można niszczyć bez wyraźnej zgody przełożonych. Jeżeli spirytysta nie zdoła go zbadać, należy przetransportować go do Departamentu Tajemnic.

✶ Portret pamięciowy należy rozesłać innym pracownikom Departamentu.

✶ Tereny Little Hangleton należy zbadać w poszukiwaniu innych tego typu anomalii.

✶ Należy porównać portret pamięciowy z zapisami w rejestrze znanych Ministerstwu przestępców.

Tożsamości ofiar, zastosowanie przedmiotu, efekty poszukiwań i tak dalej, zostaną wam przekazane w konsultacjach z Mistrzem Gry.

RE: Brenna A. Longbottom - Alastor Moody - 01.04.2023

Dzięki, była smaczna. Portret też.

A.

RE: Brenna A. Longbottom - Victoria Lestrange - 01.04.2023

Brenn,

W życiu nie widziałam takiego paszczura, więc możesz być pewna, że jak typa zobaczę, to na pewno zapamiętam. Zabił kilka osób? Ale ma na celowniku jakieś konkretne (mugole, kobiety) czy zupełnie byle kogo? Wybacz, już mi się załączyła w głowie analiza… W każdym razie dzięki za informację, będę miała oko na tego pięknisia.

Co do twojego pytania… No to nie wiem czy niedługo, ja przynajmniej żadnego terminu ślubu nie znam, ale w Beltane mam mieć oficjalne zaręczyny. Prawda jest jednak taka, że nasi rodzice to już nas traktują jakbyśmy dawno byli zaręczeni i wcale bym się nie zdziwiła, gdyby moja matka już ten ślub planowała, tylko jeśli tak, to teraz siły przerzuciła na zaręczyny.

Viki

RE: Brenna A. Longbottom - Alastor Moody - 01.04.2023

Z taką porcją kartek w kratkę z pewnością wyrosnę na dorodne i silne drzewo, Longbottom.

[Obrazek: Grafika_bez_nazwy.png]

Mimo otrzymania od Brenny całego, nowego zeszytu, Moody odpisał jej na chusteczce z ministerialnej kawiarenki.