Secrets of London
Sowa Woody'ego - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sowa Woody'ego (/showthread.php?tid=3362)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

RE: Sowa Woody'ego - Brenna Longbottom - 11.11.2025

List przyszedł 9.10 rano

Drogi Woody,

pytając hipotetycznie, jakie są szanse, że leglimencja pomoże sprawdzić, czy komuś usunięto jakieś wspomnienie, jeżeli jego domniemany posiadacz wie, jak wyglądało, ale go nie pamięta i nie jest pewny, czy to na pewno jego wspomnienie, czy jakieś dziwne oszustwo...?

Pozdrowienia
Annie

RE: Sowa Woody'ego - Eutierria - 18.11.2025

Od Spalonej Nocy możesz zauważyć delikatnie większe zainteresowanie swoją lokacją. Czasami przyłapujesz kogoś na wpatrywaniu się w okno lub witrynę, ale nie wyczuwasz od obserwatora żadnych negatywnych intencji.

Mistrz gry edytował twoją kartę lokacji dodając do niej nowe zabezpieczenie. @Woody Tarpaulin

RE: Sowa Woody'ego - Jonathan Selwyn - 20.11.2025

Odpowiedź na wiadomość

22.09.72
Jesteś w stanie spotkać się z nim i wybadać, czy byłby w ogóle chętny do wzięcia udziału w naszym grillu?
J

RE: Sowa Woody'ego - Jonathan Selwyn - 29.11.2025

26.09.72
Trochę niepokoi mnie że dalej myślisz o tej sprawie mój drogi.

RE: Sowa Woody'ego - Asena Greyback - 03.12.2025

JAK OSTATNIO KUPIŁAM PASTĘ JAJECZNĄ TO TYDZIEŃ POTEM ZNALEŹLIŚMY JĄ W TWOICH STARYCH BUTACH, BO JĄ TAM WYNIOSŁY SZCZUROSZCZETY, WIĘC JA JUŻ JEJ NIE BĘDĘ KUPOWAĆ.

ZJEDZ STARĄ JAK MASZ SMAKA.

RE: Sowa Woody'ego - Baldwin Malfoy - 03.12.2025

List przyniosła 25.09 szczurzyca Rozalinda.

Szanowny Panie Woody, Hegemonie Drzewostanów i Strażniku Sęków, Władco Drzazg i Innych Badyli
(bo hehe Woody)

Doszły mnie słuchy, że masz pan w piwnicach szczuroszczety. Nie wiem czy znana jest panu bajka o szczurołapie z Hameln, ale w bajce owej szczurołap wspiął się po łodydze magicznej fasoli i ukradł wielkiej gęsi jej złote jajo, które nazwał Humpty Dumpty. Jajo się rozbiło, a z niego wypadła magiczna fujarka, co zaklinać potrafiła wszystkie szczuroszczety w królestwie.

Otóż mam dla pana biznes życia. Za 1 galeona ofiaruję panu ziarna magicznej fasoli zdobyte od kupca z Zasiedmiogórogrodu, co by pan mógł swoje piwniczne pociechy nauczyć stepować.
Warto rozważyć.

- B.M.

RE: Sowa Woody'ego - Asena Greyback - 05.12.2025

Szanowny Panie Tarpaulin,
mam dla pana prezent. Do listu została bowiem załączona osobna koperta, w której znajduje się kwota pieniężna opiewająca na: drobne które wypadły klientom z kieszeni. Proszę nie dziękować i kupić sobie coś ładnego.

Z nie-poważaniem,
Senka

W drugiej kopercie znajdował się jeden knut i bon na kilogram pasty jajecznej do odebrania w spożywczym w Hogsmeade.

RE: Sowa Woody'ego - Lewis McKinnon - 05.12.2025

Wal się.

RE: Sowa Woody'ego - Lorien Mulciber - 15.12.2025

Dnia 22. listopada roku pańskiego 1972 w godzinach wieczornych Paul przyniósł szanownemu panu Woody’emu ślicznie zapakowaną paczuszkę.
W środku były (na szczęście już suche) i ocalałe z minipożaru pierniczki. Żeby zamaskować ich absolutnie tragiczny stan Lorien polała je obficie lukrem i posypała kolorową posypką.
Do paczuszki dołączono małą karteczkę:

Twój przyjaciel był nimi zachwycony. Nie wiem jak ja żyłam bez tego wspaniałego MagicMixa.
- Lorien

RE: Sowa Woody'ego - Baldwin Malfoy - 19.01.2026

25.09. w odpowiedzi na tą udaną transakcję gołąb pocztowy Baldwina dostarczył Woody'emu... puszkę po mugolskim, amerykańskim wymyśle spożywczym tj. coca coli.
W środku grzechotało parę ziaren fasoli. Wątpliwe, że magicznej, ale bez ryzyka nie ma zabawy, nie? Do puszki Baldwin przyczepił kawałek karteczki.

Zasadź je w doniczce i podlewaj, a będziesz srał galeonami!
- B.M.