![]() |
|
Poczta Atreusa - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Poczta Atreusa (/showthread.php?tid=403) |
RE: Poczta Atreusa - Brenna Longbottom - 21.09.2023 Liścik przyszedł na Horyzontalną pod wieczór, przyniesiony obcą sową.
16.06.72
Nie jestem martwa. B. RE: Poczta Atreusa - Erik Longbottom - 21.09.2023 —16/06/1972—do listu zwrotnego dołączono paczkę w formie książki "Mesjasz Diuny"
Wylądowała w szpitalu.
Zakazała mówić o tym naszej mamie. Zakazała mi iść z brygadzistką Wood na patrol na Śmiertelny Nokturn. Kazała sobie przysłać książkę do czytania. Rządzi się jakby co najmniej była tutaj komendantem. Właśnie zbieram myśli, żeby powiedzieć o tym rodzicom i dziadkowi. Mógłbyś dostarczyć jej powieść, skoro już i tak jej szukasz? Postaram się do was za jakiś czas dołączyć. Jak tylko ugaszę ten "pożar" w posiadłości. Do zobaczenia,
Erik
PS. Brenna żyje i powinna być przytomna, ale odizolowali ją od reszty pacjentów. Nie wiem, kto miał się poczuć w tym równaniu bezpieczniej. odpowiedź na wiadomośćRE: Poczta Atreusa - Laurent Prewett - 22.09.2023 23.05.1972, New Forest
Drogi Atreusie, och, znasz mnie, jestem grzecznym chłopcem. Przecież nigdy nie ośmieliłbym się złamać prawa... po prostu wystawioną tam tabliczkę traktuję bardziej jako ostrzeżenie. Przecież nikt mi nie powie, że w tak krótkim czasie Ministerstwo nagle zadziałało błyskawicznie i przepchnęło jakąś uchwałę. Możesz uznać, że oba. Choć głównie liczę na to, że mając cię przy sobie żaden brygadzista nie wyprowadzi mnie w kajdankach. Żartuję, oczywiście. Prawdę mówiąc nadal nie wiem, czego dokładnie się po Kniei spodziewać ani na kogo się tam natkniemy. Wiem, że jeśli coś się będzie się działo cokolwiek złego to mnie ochronisz. Tylko tyle albo aż tyle. Z wyrazami miłości,
Laurent Prewett
RE: Poczta Atreusa - Mavelle Bones - 22.09.2023 RE: Poczta Atreusa - Florence Bulstrode - 23.09.2023
16.06.72
Atreusie, słyszałam, że pojawiają się różne problemy w związku z pokłosiem rytuału Beltane - w tym nieraz sprawy dla Waszego Departamentu. Chciałam Ci przekazać, że prawdopodobnie udało mi się zerwać więź powstałą tamtej nocy. Pewność, co do tego, czy nie nawróci i nie potrzeba zmian w procedurze, uzyskam w ciągu najbliższych dwóch tygodni, w poważnych przypadkach możecie jednak z Orionem odsyłać ludzi do mnie. Konieczne jest zamówienie wcześniej specjalnych świec, których listę załączam. Pozdrowienia Florence RE: Poczta Atreusa - Brenna Longbottom - 27.09.2023
27.06.72
Atreus, U jednej z moich znajomych pozbywanie się więzi zadziałało chyba poprawnie. Do jej klątwołamaczki wolałabym jednak nie iść, bo tak się przypadkiem składa, że to Twoja siostra i chyba nie chcę wiedzieć, co powiedziałaby na mój widok. Za to Alethea Crouch, o której Ci wspominałam, jest gotowa spróbować. Może wreszcie będziesz mógł się porządnie wyspać i takie tam. Crouch bywa w Londynie tylko od czasu do czasu, trzeba więc znaleźć odpowiedni termin. Przesyłam Ci cztery daty na najbliższe trzy tygodnie, kiedy na pewno dostępne jesteśmy i ja, i ona o ile po drodze na spotkanie nie zderzę się z jakimś zombie. Czy któraś Ci pasuje? Pierwsza jest 29 czerwca, więc jeśli nie masz dyżuru, pójdę dziś lub jutro po składniki do kadzideł czy co tam Crouchówna zamierza przygotowywać, i możemy sprawę załatwić szybko. Brenna Poniżej znajdowały się daty i godziny, w czasie których mogli umówić się z Letą w najbliższych tygodniach. RE: Poczta Atreusa - Laurent Prewett - 02.10.2023 List dotarł wieczorem. 11.06.1972, New Forest
Drogi Atreusie, mam nadzieję, że dobrze się czujesz. Jeszcze większą, że nie jesteś na mnie zły. Choć... nie, właściwie to nie. Największą mam nadzieję na to, że masz przestrzeń na to, by odpocząć, by poczuć się lepiej. Nawet gdybyś miał być przez to gniewać się na mnie przez wieki. Jeszcze raz - przepraszam. Byłem w podróży we Francji. Miałem okazję już raz czy dwa odwiedzić ten kraj, ale wyłącznie w celach biznesowych. Jak przyjemnym było spojrzenie na wybrzeża morza Belerskiego, jak piękny był piasek na lazurowych wybrzeżach i jak wspaniale lawenda kołysała się na wietrze. Mógłby zachwycać się tymi wybrzeżami, pannami stąpającymi po plażach w letnich sukienkach i drzewami przeglądającymi w morskich falach. Ale wiesz, że moja niepoprawna miłość do wody spowoduje, że kiedyś wyjdę za któryś z oceanów, zamiast spoglądać na zgrabne nogi dziewcząt. Żałuję, że nie zabrałem ze sobą aparatu - chciałbym ci pokazać chociaż fragment tego miejsca. Mam szczerą nadzieję, że następnym razem namówię i ciebie na taką wyprawę. P.S. Mam nadzieję, że upominek przypadnie ci do gustu. Zawsze Twój, Laurent Prewett Do listu dołączono piękną butelkę najlepszego rodzaju Cognacu - francuskiej brandy, która była bardzo popularna w Anglii, dopóki nie ograniczono jej produkcji i stała się prawdziwie drogim rarytasem. RE: Poczta Atreusa - Stanley Andrew Borgin - 04.10.2023 Londyn, 27 czerwca 1972
Atreusie, Co robisz pod koniec czerwca? Doszedłem do wniosku, że za bardzo przyłożyłem się do ostatniego zadania, które mi poleciłeś i tym samym mogłem trochę na mieszać. Chciałbym Ci się odpłacić i zaprosić Cię na nie lada wydarzenie. JEDYNE W TYM SEZONIE! Daj znać, ponieważ to sprawa niecierpiąca zwłoki. Przesyłam serdeczne pozdrowienia,
Stanley RE: Poczta Atreusa - Eutierria - 04.10.2023 Bulstrode,
czy pamiętasz tego goblina, którego zgarnąłeś podczas Beltane? Sprawa przycichła, bo to, co odwaliło się na sabacie, było nieco ważniejsze, ale ostatnio koleś nieco skruszał i zaczął sypać, o co z tym wszystkim chodziło... Okazuje się, że to głębsza sprawa i zastanawialiśmy się, czy nie chcesz wesprzeć Brygady w tej sprawie, bo mamy wrażenie, że te małe skurwysyny maczały palce w czarnej magii i to jest o wiele bardziej złożone, niż oszukiwanie przy jakimś losowym kole fortuny. Montgomery Lane List jest związany z Rachunkiem Sumienia, który został ci przypisany po zadaniu Beltane. Odpowiedz na ten list, wyrażając zgodę (lub nie) na udział w tym śledztwie. W liście umieść fabularną datę spójną z prowadzonymi przez siebie sesjami (żeby ci to nie zaburzyło chronologii). Dla mistrza gry data fabularnego rozpoczęcia nie ma znaczenia - nie jest istotna w tej historii. RE: Poczta Atreusa - Stanley Andrew Borgin - 04.10.2023 Londyn, 27 czerwca 1972
Cieszę się niezmiernie. Wpadnij do mnie 29 czerwca wieczorem na Horyzontalną. Do zobaczenia. Nie mogę się doczekać,
Stanley |