Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Eutierria - 13.05.2025

Przyjęłam, będzie odpisane.

Możesz ty jako gracz wykonać dane zadanie trzy razy. Z kim to zrobisz (czy dwa razy z graczem Y, czy jednak raz z graczem Y i raz z graczem Z) to twój wybór. Możesz wykonać je trzy razy sam.

Podmieniłam ci. Podejmowane działanie było klarownie opisane w poście, więc nie miałam tu wątpliwości.

Dokładne dane rozpoznanych osób i to, co można z nimi zrobić, podam pod koniec maja, robiąc pierwsze podsumowanie zadań.

Zakładam, że pytasz, bo chcesz tam coś jeszcze dopisać w narracji, więc podaję ci: zauważasz jedną osobę - młodą kobietę w dekoracyjnym kapeluszu, z czarną szminką i długimi, sięgającymi pasa, prostymi włosami. Podchodzi do wszystkiego z drwiną i przewodzi małej grupie młodych kobiet, które pomagają usunąć gruz czyniący ulicę nieprzejezdną dla wozów ratunkowych. Zasłyszałeś imię Morrigan.

RE: Eutierria - Thomas Figg - 14.05.2025

A dzień dobry. Robiąc zadanie dla zakonu II.I na Pokątnej, rzuciłem sobie na percepcję i wypadło mi 99, czy w związku z tym Thomas jest w stanie zobaczyć coś więcej, czy po prostu widzi, że ulica płonie i tyle?

RE: Eutierria - Basilius Prewett - 15.05.2025

Dzień dobry

W Spalonej Karcie Dłonie czytamy, że

Cytat:W lokacji nie da się przebywać bez strachu. Cały czas wszyscy mają wrażenie, że ktoś ich obserwuje, a w nocy... dusi. Na waszych szyjach pojawiają się czarne od sadzy odciski palców. Postacie z zawadami opierającymi się o aktywność fizyczną duszą się w niej i nie mogą tu zasnąć - muszą poszukać innego lokum.

Czy ostatnie zdanie odnosi się tylko do snu, czy osoby z tego typu zawadami duszą się ogólnie przebywając w takim miejscu, nawet jeśli nie zasypiają?

Czy przez zawady opierające się o aktywność fizyczną rozumiemy tylko te które sprawiają, że postać ma utrudniony, lub niemożliwy, rzut na af jak Słabo zbudowany, niedowaga i Brak ruchu, czy też wliczamy to różne choroby i słabe płuca?

RE: Eutierria - Laurent Prewett - 15.05.2025

Moja aktywność jest na forum na poziomie banana ostatnio i nie wiem, kiedy się to zmieni.

Sauriel jest w Śmierciożercach i tam są te zadania. Nie mam weny ani ochoty na pisanie (dziękuję Lorce i Staszkowi, że mnie wzięli, bo bym pewnie niczego nie napisała inaczej) i przy tym, jaki jest termin to się to nie zmieni. Chwilowo więc piszę tylko Laurentem i to raczej tylko eventowe rzeczy. Czy więc jestem zobligowana podejść do tego jak do pracy - że trzeba - i napisać cokolwiek, bo inaczej fabularne konsekwencje zostaną wyciągnięte?

RE: Eutierria - Alexander Mulciber - 15.05.2025

1. BEZA BEZA BEZA BEZALKA NIE UWIERZYSZ!!!! Wyrzuciłam krytyczny sukces na szpiegowanie ludzi dla Czarnego Pana Dzbana, więc się zgłaszam!!
Proszę, tutaj – sesja ze Scyllką.

2. Przypominamy się ze Stasiem odnośnie naszej sesji w Proroku Codziennym, wiem, że pisałam na discordzie, ale poczułam się zobligowana napisać tutaj po poście Angel. Absolutnie nie czuj się poganiana, ale jeżeli post nie idzie, bardzo chętnie przyjmiemy choćby i najmniejsze dopiski MG pod postami, żeby wiedzieć, jak grać dalej.

Zastanawialiśmy się wspólnie, czy jest możliwość, żeby mimo to, że Angel nie ma weny na kontynuowanie sesji, uwzględnić jednak poczynania Sauriela w tle. Ze strony Angel padł bardzo porządny post, w którym Sauriel wzbudza grozę wśród dziennikarzy, więc pomógł nam realizować naszą misję.  Jeżeli jest taka możliwość, prosimy o zaliczenie jej zadania, i jakiś zgrabny dopisek Mistrza Gry, że osłania nas podczas ucieczki, choćby po to, aby zachować ciągłość fabularną. Jeżeli chodzi o jej udział, ja i Staszek resztę bez problemu powinniśmy dokończyć sami po interwencji Mistrza Gry. Serduszko

EDIT: Jak zwykle debile i się nie zrozumieliśmy. Angel dokończy z nami pisanie sesji, więc chyba tak poza tym nie ma sprawy

Dziękuję z góry za odpowiedź z poważaniem
Wysłano z Nimbusa 2000

RE: Eutierria - Eutierria - 16.05.2025

Nie widzisz nic więcej.

RE: Eutierria - Eutierria - 16.05.2025

Duszenie następuje tylko kiedy śpicie. Możecie tam przebywać, nie możecie tam spać.

Słabe płuca się wliczają. Co do chorób - zależy która, twoja włochatość serca faktycznie ma w opisie o problemach z oddychaniem po aktywności fizycznej, więc bym ją pod to wyjątkowo podciągnęła.