![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Hannibal Selwyn - 23.05.2025 Dzien dobry Miszczu Gry, Ryje w temacie żeby zobaczyć czy ktoś jeszcze jest takim GENIUSZEM jak ja ale nie znalazlam na razie odpowiedzi... Wiem to: Cytat:Nie istnieje żadne górne ograniczenie ilości rozegranych sesji, jednakże podstawą odebrania punktów za to zadanie są minimum trzy pełne sesje dotyczące kolejno: ALE poniosło mnie i opisałam to, co działo się z moją postacią w chwili rozpoczęcia wydarzenia i atak wynikający z rzutu kością pięter w jednej sesji. Mam drugą sesję, jak uzdrowiciel zdrapuje mnie z chodnika po ataku i trzecią, jak z kolegą robimy za bohaterów i ratujemy kobitkę. 1. Czy żeby dostać punkty, muszę odegrać jednak osobną sesję związaną z Kością Pięter? Jestem gotowa poczęstować Hannibala fireballem po raz drugi! 2. Czy kartę lokacji można rozegrać następnego dnia? Całkiem mi nie pasuje na razie powrót do domu przed świtem fabularnie... Tu post z linkami do moich sesji Głupio wyszło, wiem, ale to moje pierwsze wydarzenie fabularnie i jest trochę jak z pierwszym naleśnikiem i teraz zamiast pracować to płaczę w klawiaturę... RE: Eutierria - Eutierria - 23.05.2025 Czy żeby dostać punkty, muszę odegrać jednak osobną sesję związaną z Kością Pięter? Tak. Jestem gotowa poczęstować Hannibala fireballem po raz drugi! Wytnij z sesji o popiele ten fragment, wklejgo do nowego wątku, a ten o popiele uzupełnij o brakujące słowa. Masz moją zgodę. Czy kartę lokacji można rozegrać następnego dnia? Nie. Całkiem mi nie pasuje na razie powrót do domu przed świtem fabularnie... Musisz stać się gotowym na to poświęcenie. RE: Eutierria - Helloise Rowle - 23.05.2025 Ja jednak jestem specjalnej troski i potrzebuję ekstremalnie szczegółowej i konkretnej instrukcji, żeby nie oszaleć od wątpliwości. Mam nadzieję, że cię nie pogniewam, że tak drążę i kombinuję… Cytat:ofc to wciąż mniejsze zaangażowanie niż kiedy piszesz całe sesje z robieniem eliksirów - więc dostaniesz mało punktów Nie myślałam o tych eliksirach w kontekście punktów, bo nie robię tego jako zadania (no bo jakiego?), tylko nie chciałam postaciom dziewczyn narobić problemów, jakbym coś źle założyła. We wcześniejszym poście pytałam, czy te specyfiki mogę tworzyć przed Spaloną, bo nie sądziłam, że te eliksiry to taka szybka sprawa, że 40 minut i jazda. Miałam jakieś przeświadczenie, że może coś tam się musi pomarynować, przeżreć, postać przez noc w lodówce, dochodzić przez pięć dni jak bigos, zaliczyć rundę w magicznej wirówce, żeby się coś wytrąciło, etc. W obliczu tych nowych przychylnych faktów załóżmy, że siądę sobie w Dolinie i nagotuję w czasie Spalonej Nocy kocioł eliksiru wiggenowego, znieczulającego + jakąś maść na rany pozaklęciowe (wtedy bym sobie rozliczyła taką jednopostówkę jako zadanie dla cywili #3!!). Powtarzam w takim razie poprzednie pytanie. Czy mam: a) rzucać na moc każdej pojedynczej flaszeczki/słoiczka osobno jak to robili ludzie z Zakonu w temacie "Inne rzuty Spalonej Nocy", czy b) rzucać w swoim poście na jakość całej partii danego specyfiku? oraz jeszcze bonus question: Jakie są w zasadzie ograniczenia eliksiru wiggenowego? Zakładając, że eliksir się uda, i rzut na dawkę też w miarę, to od strzała zarośnie rana opisana jako "draśnięcie zaklęciem" i puf, temat zamknięty? 2. I know. Miałam na myśli jedną przewagę, ale nie znałam jej nazwy, więc rzuciłam poetycko kilkoma określeniami. Znachorstwo to chyba wręcz zawada XD RE: Eutierria - Eutierria - 23.05.2025 Zapomniałaś napisać „przepraszam”. A tak całkowicie na serio, to odpalcie sobie czasem słońca moje guzik od czilery bomby, bo konsultacje z mistrzem gry to nie jest miejsce biletowane, gdzie możecie mi zadać jedno pytanie dziennie. Dialogi są OK.nie robię tego jako zadania (no bo jakiego?) Punkty doświadczenia nigdy nie miały nic wspólnego z zadaniami. Cytat z tematu głównego Spalonej Nocy: Za rozgrywanie Spalonych Zadań postać otrzymuje punkty doświadczenia. Ich ilość zależy od:
Co do reszty: Istnieje kilka eliksirów z kanonu, które można wykonać tylko wtedy gdy księżyc jest w pełni, a gałąź dzikiej sosny pod domem Albusa Dumbledore'a rzuca na skałę cień wiewiórki, ale gdyby wypisać takie czasy trwania na SoLu dla każdej możliwej opcji eliksirowej to byśmy mieli mechanikę alchemii, a z jakiegoś powodu jeszcze jej nie ma. Myślę, że trzymanie się teraz przynajmniej ograniczeń zupnych (bo jednak wydarzenie jest dzielone na godziny) jest wystarczające, a kiedy zostanie dokończona aktualizacja, to eliksiry być może zwiększą swoje wymagania, a na pewno będą miały klarowne opisy. Rzuć na porcje. Pytasz mnie o ograniczenia eliksiru wiggenowego, ale przecież to nie jest tak, że na forum istnieje określona lista eliksirów i zaklęć. Możesz iść do kotła, stworzyć „trzy porcje maści na drobne zadrapania” nie nadając jej żadnej nazwy. Dopóki to nie jest coś absurdalnie OP jak jakiś eliksir wskrzeszający, to wszystko git. Ale tak, ten eliksir kanonicznie leczył niewielkie rany i uzupełniał siły życiowe. Gdzie leży granica - no nie odbuduje ci kości, nie odrośnie ci kończyna? RE: Eutierria - Woody Tarpaulin - 23.05.2025 Cytat:Punkty doświadczenia nigdy nie miały nic wspólnego z zadaniami. i cytujesz mi to Cytat:Za rozgrywanie Spalonych Zadań postać otrzymuje punkty doświadczenia. Ich ilość zależy od: i'm so lost rn RE: Eutierria - Eutierria - 23.05.2025 To jest właśnie przykład tego, że się czujecie jak debile, a ja też czasem po prostu napiszę chochoła, bo robię jakieś skróty myślowe na dwóch kapuczinach. Chodziło mi o to, że punkty, o których pisałam, kiedy kazałam wykonywać rzuty na eliksiry, były związane z listą na dole. Dostajesz punkty za korzystanie z mechaniki. A ty na pewno wykonujesz jakieś zadanie, bo zakładam, że leczysz efekty (obrażenia), które otrzymał w ramach zadania ktoś inny, a więc jesteś częścią jego wątku - on dostanie punkty za zaangażowanie cię w to, więc czemu ty masz nie dostać za udział. RE: Eutierria - Eutierria - 23.05.2025 To jest właśnie przykład tego, że się czujecie jak debile, a ja też czasem po prostu napiszę chochoła, bo robię jakieś skróty myślowe na dwóch kapuczinach. Chodziło mi o to, że punkty, o których pisałam, kiedy kazałam wykonywać rzuty na eliksiry, były związane z listą na dole. Dostajesz punkty za korzystanie z mechaniki. A ty na pewno wykonujesz jakieś zadanie, bo zakładam, że leczysz efekty (obrażenia), które otrzymał w ramach zadania ktoś inny, a więc jesteś częścią jego wątku - on dostanie punkty za zaangażowanie cię w to, więc czemu ty masz nie dostać za udział. RE: Eutierria - Dora Crawford - 24.05.2025 Robimy z Thomasem sesję I.III i udało się mu wyrzucić sukces na informacje. Prosimy więc o wskazówki: http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=4824&pid=70997#pid70997 RE: Eutierria - Basilius Prewett - 24.05.2025 Podrzucam posta do tworzenia i podawania eliksiru RE: Eutierria - Cedric Lupin - 24.05.2025 Czemść Beziu. Mam pytanie. Miałem lekkiego laga mózgu i zamiast edytować posta, żeby dodać do niego rzut, wrzuciłem go w osobnym poście. O tutaj to zrobiłem. Co powinienem zrobić w tej sytuacji, bo nie jestem pewny? |