Secrets of London
Nieve - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Nieve (/showthread.php?tid=1702)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

RE: Nieve - Victoria Lestrange - 11.10.2023

Odpowiedź przyszła 25.06.1972

Nie chcę żadnych parków. Przyjdę do Ciebie.

Victoria

RE: Nieve - Florence Bulstrode - 12.10.2023

20.07.72, Londyn

Laurencie,

w świetle Twojego ostatniego wywiadu dla Proroka Codziennego ośmielam się sugerować, że byłoby dobrym pomysłem, gdybyś przeniósł się do nas na kilka dni.
Równie dobrym pomysłem byłaby większa ostrożność w doborze słownictwa w pewnych sytuacjach. Skonsultuję się na wszelki wypadek z prawnikiem.

Twoja
Florence

RE: Nieve - Pandora Prewett - 12.10.2023

18 Czerwca 1972, noc

Cześć brzdącu,

czy Ty naprawdę, naprawdę NASKARŻYŁEŚ ojcu, że chodzę na randki? Tragicznie to znosi, wiesz przecież! A do tego mogłeś na robić kłopotów Hjalmarowi, bo przecież wcale nie jestem jego dziewczyną lub coś, jeszcze ktoś sobie o nim coś złego pomyśli.
Jesteś niemożliwy.
Masz szczęście, że Cię kocham i jesteś moim bratem, bo jak Abraksany kocham, złamałabym Ci nos.

Buziaki,

Pandora

RE: Nieve - Brenna Longbottom - 12.10.2023

20.07.72, Londyn

Lauri,

może nie powinnam się wypowiadać, skoro mój brat zrobił dokładnie to samo i go za to pochwaliłam, ale mój brat mieszka w bardzo chronionym domu, był szkolony do walki od piątego roku życia i zwykle ma przy boku kogoś, kto przeszedł taki sam trening.

Podziwiam Twoją odwagę, ale Bądź. Ostrożny. Proszę.
Jeśli cokolwiek by się działo, NAPISZ DO MNIE O TYM. Gdybyś chciał, służę pokojem w naszym domu.

Brenna

20 Lipca 1972

LAURENT NA MERLINA!

Czy Ty upadłeś na głowę? Zaćmienie mózgu? Dlaczego prowokujesz tych ludzi? Mam napisać do ojca, żeby zamknął Cię w zamku? Chcesz umrzeć? Z samego rana przyślę Ci paczkę z kilkoma moimi zabawkami, pomogą zadbać o Twoje bezpieczeństwo. Zabije Cię, jak ktoś Cię zabije.
Uważaj na siebie, nie chodź nigdzie sam i najlepiej może zamieszkaj u Florence albo Brenny przez jakiś czas.
Chyba, że...
Mogę wziąć trochę wolnego, jak wiesz, mam mieszkanie w Londynie. Może zostaniesz u mnie? Byłabym spokojniejsza.
Martwię się.
Nie nazywa się złych ludzi terrorystami w Proroku Codziennym.

Buziaki,

Pandora

20 Lipca 1972

Wezmę kilka dni wolnego, spakuj torby i bądź gotowy rano. Nie dyskutuj ze mną, kilka dni wytrzymasz bez swojej kolekcji futer. Może pojedziemy trochę na wieś albo chciałbyś zobaczyć Islandię?
Odpisz.

Buziaki,

Pandora

RE: Nieve - Victoria Lestrange - 12.10.2023

20.07.1972

Laurent,

co do kurwy? co jest grane? To jakaś manipulacja? Gdybyś potrzebował się ukryć na jakiś czas, zniknąć z radaru to mam takie miejsce, nie wie o nim nawet moja rodzina.

Twoja
Victoria

RE: Nieve - Stanley Andrew Borgin - 12.10.2023

Londyn, 20 lipca 1972

Laurent,
W życiu bym się nie spodziewał, że zobaczę wywiad z Tobą w Proroku Codziennym.
Nie pozostaje mi nic innego jak pogratulować sukcesu. Tak trzymaj.

Pozdrawiam,
Stanley

RE: Nieve - Philip Nott - 12.10.2023

Londyn, 20.07.1972

Laurie,

Przeczytałem ten wywiad w Proroku Codziennym i nie znajduję kulturalnych słów pod adresem dziennikarza, z którym rozmawiałeś. Z racji, że byłem obecny podczas Twojej rozmowy z tym dziennikarzem to wiem, jak przebiegała ta wymiana zdań i już po przeczytaniu kilku pierwszych zdań zrozumiałem, że ten wstrętny pismak poprzekręcał wszystkie Twoje słowa!

Ci fanatycy na pewno czytają prasę (jak większość społeczeństwa czarodziejów) i z pewnością wymysły tej dziennikarskiej wszy zainteresują tych ludzi. Powinieneś się przyczaić na jakiś czas. Uważaj na siebie. Jakbyś potrzebował pomocy to wiesz, gdzie mnie znaleźć. Z okna swojej kamienicy w magicznym Londynie widuję patrole Brygadzistów. Mam też doświadczenie z tego typu dziennikarzami, gdybyś postanowił dobrać mu się do skóry.

Philip

RE: Nieve - Atreus Bulstrode - 12.10.2023

20.07.1972
Drogi Laurencie,
Dzisiejszego poranka wpadła w moje ręce gazeta w której znalazł sie wywiad z tobą. Gratuluję.
Czy potrzebujesz, żeby złamać ci nos, żebyś nabrał nieco rozumu i nie chwalił się podobnymi opiniami?

Atreus