Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Eutierria - 17.06.2025

Przyjęłam obie wiadomości, prześledziłam też temat wstecz. Pjerosek Za wszelkie obsuwy sorka, nadrobię (postaram się od dzisiaj, bo wcześniej umierałam). Niespokojnym przypominam - jeżeli ktoś pisze posty i chce dokończyć sesję, ale nie skończy jej w terminie, to nie będzie żadnego problemu. Wszystkie sesje sprawdzę, zarówno te obsunięte przez to, że ja nie odpisałam, jak i te które zaliczyły obsunięcie, bo akurat macie sesję na studiach / zły okres / cokolwiek. Wystarczy dać mi znać i nie zlewać odpisów na rzecz innych sesji.

RE: Eutierria - Quintessa Longbottom - 18.06.2025

hi, hello!! piszę tutaj w sprawie mojej (kolejnej) oznaki bycia dzbanem, ponieważ! przychodzę z pytaniem czy byłaby opcja na zmianę w mojej deklaracji odnośnie Spalonej Nocy?
zaznaczyłam tam, że w czasie jarania się Londynu Tessa będzie siedzieć u siebie w chaupie, ale ostatecznie kompletnie o tym zapomniałam i nie grałam na tym koncepcie, skupiając się na tym, że baba jest w antykwariacie... czy byłaby zatem opcja, żeby zmienić właśnie miejsce pobytu na antykwariat na Horyzontalnej?Smuteczek(

RE: Eutierria - Eutierria - 19.06.2025

Deklaracja dotyczy początku Spalonej Nocy, a nie całego eventu. Czyli konkretnie pierwszego zadania z zadań dla cywili / ogólnego zadania Spalonej Nocy. Czy piszesz sesje, żeby otrzymać odznakę za wydarzenie? Generalnie chylę się ku temu, żeby ci po prostu uciąć za to punkty doświadczenia w imię sprawiedliwości.

RE: Eutierria - Heather Wood - 20.06.2025

Hej, w temacie jest, że bogacz może kupić przedmiot od postaci niezależnych, i żeby przynieść to co mamy, jeśli nie uda się za drugim razem. Mogę rzucić dwa razy i wybrać lepszy przedmiot, czy ta druga szansa jest tylko dla najniższego przedziału 1 - 50? Chodzi mi o Mabon i o daryyyyyy losuuuu

RE: Eutierria - Eutierria - 21.06.2025

Możesz rzucić drugi raz, jeżeli za pierwszym razem wyszło ci coś koszmarnego (1-50) i aż głupio było brać za to kasę. Rzemieślnicy po Spalonej nie mają czasu siedzieć nad idealnymi wiankami. Chlipp

RE: Eutierria - Quintessa Longbottom - 21.06.2025

(19.06.2025, 01:14 )Eutierria napisał(a):
Deklaracja dotyczy początku Spalonej Nocy, a nie całego eventu. Czyli konkretnie pierwszego zadania z zadań dla cywili / ogólnego zadania Spalonej Nocy. Czy piszesz sesje, żeby otrzymać odznakę za wydarzenie? Generalnie chylę się ku temu, żeby ci po prostu uciąć za to punkty doświadczenia w imię sprawiedliwości.

właśnie jestem w pełni świadoma, że chodzi o początek Spalonej tylko ostatecznie w ogóle nie rozegrałam motywu bycia w Dolinie.
założyłam, że Tessa siedziała sobie w antykwariacie, ósmy września wieczur humor nawet spoko, nic jeszcze w tym Londynie nie płonie.
i no... totalnie rozumiem obcięcie punktów doświadczenia, przyjmę to na klatę, nie chcę robić żadnych problemów jeśli o to chodzi XD no i tak, odznaka super sprawa, ale nie będę się o nią bić! nie chcę się pchać na ring ani nic

no i do tego dochodzi też kolejna sprawa, bo dusia mnie już nawet pociągnęła na kanale o to, miałam to zrobić o wiele wcześniej i boru leśny, panie w niebiosach, naprawdę przepraszam za swoje nieogarnięcie (to już będzie ostatni raz, wybaczcie), ale jak wcześniej linkowałam Spalone kości, to tam właśnie rzucałam też na swoją chawirę w Dolinie...
chodzi dokładnie o to, że miałam rzucać 3 razy na ratowanie chaupy, ale też tego nie zrobiłam, więc jest pytanie czy mogłabym pod koniec nocy, już po spotkaniu zakonniczym próbować ratować chaupę w jakikolwiek sposób tymi rzutami? czy to już kaplica i sprawa zamknięta---
jeśli nie - jest to jak najbardziej spoko, po prostu chciałabym wiedzieć, co i jak, żeby mieć podwaliny pod wątek ze starym (Woodym)

całuję, ponownie przepraszam za sb

RE: Eutierria - Eutierria - 22.06.2025

No to po prostu jakoś ci utnę te punkty później, bo:
Tego, co działo się w chwili, kiedy z nieba zaczął sypać się popiół. Sesja musi rozgrywać się w całości w miejscu deklarowanym w Spalonych Rzutach.
^ tej części zadania ogólnego nie wykonałaś poprawnie. Nie ma też co ci retconować tej sesji ani nic, po prostu jakoś przełkniesz to, że nie będziesz miała tyle PDków co wszyscy.

A co do chałupy - musisz to zmieścić fabularnie w noc. Noc trwa do świtu. Świt 9 września 1972 był o 04:24. Wciśnij tam gdzieś tę fabułę. Kalendarza ci nie rozciągnę, ale nie słyszałam, żeby spotkanie Zakonu trwało do świtu. Teleportuj się do Doliny i walcz o dom.

RE: Eutierria - Helloise Rowle - 23.06.2025

załóżmy hipotetycznie, że zjem czarną różę z maida vale: czy zainteresuje się mną mistrz gry czy mogę to sobie zrobić bez konsekwencji dla zabawy?

RE: Eutierria - Eutierria - 23.06.2025

Mistrz gry pochyli się nad każdym postem fabularnym, który mu tutaj przyniesiesz. Nie odpowie ci w ciemno na to co się wydarzy jeżeli nie napisałaś posta fabularnego, w którym wykonujesz działanie.

RE: Eutierria - Christopher Rosier - 25.06.2025

Czy ja powinnam rzucać na lockę rodową Rosierów, czy nie? (Chris tam nie mieszka)
Tak, aktywuję postać tylko po to, żeby szukać dziewczyny do bitwy shipów