![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Lorien Mulciber - 02.09.2025 Przepraszam jeśli padło wcześniej to pytanie, ale nie mogę go wykopać. W kości lokacji wypadło mi nasze ulubione krzesło, które nie spłonęło. Udało mi się nakłonić miłych strażaków do uratowania kamienicy. Według opisu i tak: Cytat:Miejsce wymaga kosztownej renowacji i przez jakiś czas nie nadaje się do zamieszkania. Wykonanie nowych mebli wymaga kontaktu z rzemieślnikami. Czy mogę rozegrać to w sesji np. z Samem, który ma tworzenie przedmiotów drewnianych (jak mi naprawia nie wiem ościeże, drzwi czy meble) i zaznaczyć, że dookoła krząta się ekipa naprawiająca całą resztę czy do naprawienia domu potrzebuję dodatkowo kogoś z renowacją. Edit: Jeszcze jedno pytanie dotyczące tym razem Mabon. Moja Jahnavi ma zawadę sierota, nie ma zna żadnej bliższej/dalszej rodziny. Co prawda sama nie ucierpiała bardzo w pożarach, ale ma tak niskie spaczenie, że bardzo chciałaby pomóc. W opisie jest: Cytat: Ci, którzy stracili swoje domy, spędzili ten wieczór u dalszej rodziny lub w zbiorowych schronieniach organizowanych przez społeczność czarodziejów.. Czy mogę założyć, że takie schronienie było też jakoś zorganizowane w Little Hangleton i czy mogę nią tam spędzić Mabon? RE: Eutierria - Eutierria - 05.09.2025 Prorok Codzienny został zaatakowany przez Śmierciuchów. Twoja postać wie, że napadnięto na redakcję i że Śmierciożercy nie zamordowali tych dziennikarzy - nie polegali na rozlewie krwi, tylko zastraszaniu. Nie wiesz do końca, kto temu zastraszaniu uległ, a kto nie. No i warto dodać, że zostało opublikowanych kilka artykułów po Spalonej, więc możesz złapać, jaką narrację ma Prorok. Jeżeli nie do końca o taką odpowiedź ci chodziło, to skontaktuj się ze mną prywatnie na Disco i to jakoś szerzej omówimy, żeby było ci łatwiej grać (przepraszam generalnie za taką późną odpowiedź... przyznaję, że to było moje przeoczenie, nie chciałam zablokować ci gry). Czy mogę rozegrać to w sesji np. z Samem, który ma tworzenie przedmiotów drewnianych (jak mi naprawia nie wiem ościeże, drzwi czy meble) i zaznaczyć, że dookoła krząta się ekipa naprawiająca całą resztę czy do naprawienia domu potrzebuję dodatkowo kogoś z renowacją. Tak, wystarczy Sam. (Ofc im więcej osób ściągniesz do tego, tym więcej punktów dostaniesz na koniec - bo takie są zasady punktacji.) Czy mogę założyć, że takie schronienie było też jakoś zorganizowane w Little Hangleton i czy mogę nią tam spędzić Mabon? Tak.
RE: Eutierria - Millie Moody - 14.09.2025 Dzień dobry, pytania odnośnie uroczystej kolacji na Mabon: 1. Czy mogę postacią zrezygnować z kolacji z rodziną na rzecz zorganizowania i uczestnictwa w kolacji na terenie zbiorowegi schroniska? – nie jako bezdomny ale właśnie ta część organizująca? (Ew. w ramach tej sesji pozbierać tych co stracili domy, mugolaków co nie mają rodziców etc przed rozpoczeciem sesji migłabym podrzucić liste chętnych do klepnięcia) 2. Keyleth do przyklepania – sierota z innego kontynentu, chciałabym prosić o możliwość pisania Mabon z kimś z Rejwachu, fabularnie Ci ludzie są najbliżej opisu rodziny mimo braku więzów krwi. RE: Eutierria - Eutierria - 14.09.2025 1. Nie możesz zrezygnować z kolacji z rodziną. Jeżeli posiadasz rodzinę (w szczególności rodziców), to zadanie polega na spędzeniu czasu z nimi. Możesz oczywiście nie brać udziału w evencie - wtedy czyń co chcesz. 2. Przyklepuję (z zaznaczeniem, że niektóre osoby z Rejwachu posiadają rodziny - więc każdą taką osobę musiałabym rozpatrzeć indywidualnie). RE: Eutierria - Lorien Mulciber - 14.09.2025 To ja się trochę podepnę pod pytanie Millie. Rodzice Lorki żyją (gdzieś tam aktualnie siedzą we Włoszech kanonicznie). Planowałam nią spędzić Mabon z jej aktualną rodziną, którą są Mulciberowie - przez wzgląd na to co ją łączy z Philomeną i Alexandrem i relacje jakie mamy dla nich ustalone. Czy oficjalna kolacja Mulciberów zaliczy mi zadanie czy mam pisać jednopostówkę z NPCami, którzy mnie fabularnie no ani grzeją ani ziębią tak naprawdę w dodatku są w innym kraju. RE: Eutierria - Lazarus Lovegood - 14.09.2025 Hejo, 1. Czy żeby usunąć niemagiczne skutki Kart Lokacji (wybite szyby, zwęglony dach), trzeba o tym pisać pełną sesje? 2. Czy modlitwę na usunięcie magicznych efektów można odbębnić w ramach sesji z okazji Mabon (Np. każdy uczestnik kolacji pisze posta o modlitwie)? 3. Mój ojciec jet mugolem, nie obchodzi Mabon i nie mieszka z moją matką. Czy będzie się liczyło do odznaki, jak spędzę Mabon z mamą i jej rodziną? RE: Eutierria - Lorraine Malfoy - 14.09.2025 Też się podpinam pod Mabon w związku z Lorraine Za którą opcję dostałabym punkty i odznakę?1. Jednopostówka o tym, że idę spędzić popołudnie na Podziemnych Ścieżkach z Armandem Malfoyem? Chyba że mogę iść na jego grób i pomyśleć o tym, że czasem wciąż słyszę jego głos? 2. Rodzinna kolacja z Malfoyami (ze stryjaszkiem Fortinbrasem i resztą Malfoyów)? (Jak coś nie przewidywałam, że dostanę punkty za found family kolacyjkę w Necronomiconie, więc byłaby po wszystkich tych obchodach późnych wieczorem... Unless?) RE: Eutierria - Eutierria - 15.09.2025 Rodzina męża (RIP) to rodzina, więc myślę, że jak najbardziej pasuje. Daję okejkę.
RE: Eutierria - Eutierria - 15.09.2025 Czy żeby usunąć niemagiczne skutki Kart Lokacji (wybite szyby, zwęglony dach), trzeba o tym pisać pełną sesje? Nie. Czy modlitwę na usunięcie magicznych efektów można odbębnić w ramach sesji z okazji Mabon (Np. każdy uczestnik kolacji pisze posta o modlitwie)? Tak. Mój ojciec jet mugolem, nie obchodzi Mabon i nie mieszka z moją matką. Czy będzie się liczyło do odznaki, jak spędzę Mabon z mamą i jej rodziną? Będzie. Sytuacja jest zrozumiała.
RE: Eutierria - Eutierria - 15.09.2025 Przemyślałam to i zaliczę obie wersje (kolacja z ojcem NPC i kolacja z rodem Malfoy). W opisie wydarzenia znajduje się wzmianka, że rodzice na tę kolację nalegają, więc możesz uznać, że bard podziemi faktycznie chciał spędzić czas ze swoim dzieckiem (ale nie obrazi się jeżeli dostanie odpowiedź - tato, bo ja to już zostałam zaproszona przez rodzinę i głupio odmówić). Found family niestety w opis się nie wpisuje, a przynajmniej nie kiedy jest się Malfoyem. |