Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Brenna Longbottom - 17.09.2025

Pytanie apropos kolacji z Mabon.
Morfina żeby to zaliczyć potrzebuje Godryka (i niewykluczone, że też Tessa, skoro nie ma kontaktu z rodzicami) - czy możemy posadzić go sami przy stole rodziny i opisać sobie, że podaje komuś ziemniaczki, czy w przypadku tego npc mamy prosić MG o pomoc?

RE: Eutierria - Woody Tarpaulin - 17.09.2025

Witam, chciałabym opowiedzieć wzruszającą historię mężczyzny, którego zdradził własny ojciec. Znany donosiciel, Godryk Longbottom, sprzedał własnego syna, który to nie przyjął dobrze owej zdrady, zraniony uciekł na Nokturn, a stary pryk…… wzgardził nim jeszcze bardziej.
Mabon to święto, które rodzice chcą spędzić z dziećmi, a tak się składa, że ów mężczyzna (przez dekadę nierozmawiania z własnym ojcem) sam został ojcem drogą duchowej adopcji i bardzo nalega, aby jego dzieci spędziły Mabon z nim, żeby zobaczyć uśmiechy na ich słodkich buźkach i żeby on sam nie musiał spotykać zgrzybiałego zdrajcy i donosiciela z Warowni Longbottomów.

Czy Woody może Mabon w Rejwachu z innymi wyrzutkami o skomplikowanej sytuacji rodzinnej?
A jeśli nie może do własnej odznaki, a i tak zostanie u siebie, będzie mogła nim się rozliczyć taka np. Keyleth?

RE: Eutierria - Eutierria - 17.09.2025

Rozumiem, że pytasz mnie czy możecie wykorzystać go na wspólnej sesji Longbottomów? Jak najbardziej. Gdybyście chcieli zadać mu jakieś pytanie, na które nie znacie odpowiedzi albo nie jesteście czegoś pewni to możecie mnie na szybko dopytać. Nie ma potrzeby rozgrywania tego z MG.

RE: Eutierria - Dora Crawford - 17.09.2025

hej to ja i moich 69 postaci;
1. Rodzice Atreusa żyją, obviously, ale czy na spokojnie możemy sobie grupowo i rodzinnie pyknąć sesję obiadową Mabon z Prewettami? Uznać że sobie wszyscy razem siedzimy i jemy, czy może raczej ten obiad to powinien być taki bliższej rodziny?
2. Tata Aseny to jest super chłopak, na tyle że mam z nim zawadę Wpływowy wróg. Z tego też powodu zapytuję, czy mogę rozegrać obiad świateczny w rodzinnym, Rejwachowym gronie (np z taką Keyleth która nie ma nikogo w londynie)
3. Czy pójściem na kolację do Moodych takim Bertiem będzie mi zaliczone, bo mam sierotę i to moja najbliższa rodzina Serduszko

RE: Eutierria - Eutierria - 17.09.2025

Trzy razy tak.

RE: Eutierria - Baldwin Malfoy - 19.09.2025

Pani Bezo, bo ja nie wiem czy dobrze zrobiłam.

No więc mam posta z opisem przygotowanego obrazu już w temacie kowenu do złożenia. No i wyszło mi szalone 32. Czy mogę dołożyć krótki opis jak to poprawił i spróbować rzucić jeszcze raz? (czy to dotyczy tylko bogaczy?)

RE: Eutierria - Electra Prewett - 19.09.2025

Hej Słodziutki Mam pytanie dotyczące obchodów Mabon u Electry oraz jej braci. Nasz ojciec Prewett zmarł parę lat temu, a matka nie przepada za rodziną zmarłego męża i unika spotkań z nimi. Zastanawiam się więc, czy Electra i Basilius mogą zaliczyć zadanie główne Mabon poprzez kolację u matki?
A jeśli odpowiedź brzmi tak, to czy Icarus również mógłby zaliczyć zadanie główne Mabon poprzez kolację z macochą? Jest bękartem, ale przez większość życia mieszkał z nią w jednym domu i wychowywał się obok jej dzieci.

RE: Eutierria - Eutierria - 19.09.2025

Możesz dorzucić opis poprawiania i rzucić jeszcze raz.

Jak coś to pamiętam o tobie. Dzisiaj albo jutro pojawi się fabularne zadanie dla ciebie.

Możecie wszyscy troje zjeść z mamą/macochą.
Możecie też stworzyć ogólną kolację dla Prewettów i spotkać się wszyscy razem jako ród (nie uwzględniając matki, skoro z nią nie rozmawiacie, ale uwzględniając innych członków rodziny).