Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Eutierria - 18.07.2023

Raport wpłynął do ludzi na górze bardzo późno, a po samym sabacie mają urwanie głowy. Kilka dni po nim (celuję tutaj w 4-8 maja) rozpocznę sesje, w których Chester i Stanley zostaną wezwani na przesłuchania w tej sprawie i w sprawie obciętej głowy. Do tego momentu twoja postać tak naprawdę nic nie wie, bo ten dokument leży sobie w jakiejś skrytce pani Moody, kiedy ona walczy ze swoimi demonami na Polanie Ognisk, a później trzeba liczyć straty. Nie powiem ci jakie będą konsekwencje tego spotkania, bo nie mam pojęcia czy Chester i Stanley w ogóle na nie przyjdą, więc wiadomo - null. O tym, że Chester został w tej sprawie wezwany pewnie wiecie, ale konkretnego dnia nikt wam raczej nie przekazał. O tej dramie z głową na pewno wiecie, bo pytano wasze postacie o to, czy ktoś nie widział osoby dostarczającej listy. Tak jak poprzednio - konkretnego dnia, detali, jeszcze nie znacie. To tyle jeżeli chodzi o wiedzę.

A jeżeli chodzi o konsekwencje - nie ma żadnych. Sesja była określona jako „dla chętnych”, więc możesz sobie założyć, że Victoria zajmowała się wtedy czymś innym i musiała to dokończyć, więc się zapoznała z ustaleniami swoich kolegów z Biura i do nich zastosowała dzień później. Nie powinnam i nie będę rozliczać postaci za to, że nie było ich na sesji dla chętnych, więc Harper po prostu sprawdzi twój grafik, zobaczy że musiałaś tego dnia kończyć raport albo pracowałaś poprzedniego dnia do północy i potrzebowałaś odpocząć, a nie robić coś dodatkowego wcześnie rano. Zdecyduje nie mówić ci o sprawie, bo niekoniecznie widzę w tym sens.

RE: Eutierria - Chester Rookwood - 18.07.2023

Czemu tym razem to przesłuchanie ma służyć? W przypadku Stanleya to rozumiem. Raport napisany przez Chestera wyczerpuje temat. Mogę otrzymać sowę z jakąś decyzją?

RE: Eutierria - Victoria Lestrange - 20.07.2023

Cześć! ❤ mam pytanie dotyczące wspomnienia nr 2 dla Victorii, a dokładniej po udaniu się na Nokturn (http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1598&pid=15481#pid15481). Czy coś konkretnego się znajduje pod adresem, pod który Victoria chciała się nagle udać? Czy może nie to, co pamięta? Albo nic nie pamięta i nie może sobie przypomnieć gdzie miała iść, oprócz tego, że już odebrała to co miała odebrać?

RE: Eutierria - Eutierria - 20.07.2023

Chester, tak, otrzymasz sowę z decyzją i informacjami jak się z tym ogarnę.

Vic, po wejściu na Nokturn, po prostu na ulicę, odpala ci się uzupełnienie wspomnienia. Nie musisz szukać konkretnego sklepu.

RE: Eutierria - Victoria Lestrange - 20.07.2023

Tak tak, wiem, że się odpaliło i że nie muszę szukać odpowiedniego sklepu Serduszko Pytam raczej pod kątem jeśli Victoria by chciała jednak go poszukać, skoro nie pamięta nawet co to za przedmiot. Dlatego pytanie raczej pod kątem poszukania sklepu tak po prostu i pomimo całej reszty (skoro już na ten Noktur polazła) - czy tam coś jest, nie ma nic, nie to, co było, czy nic jej to nie mówi, albo czy w ogóle nie jest w stanie określić, gdzie w ogóle chciała iść?

RE: Eutierria - Chester Rookwood - 20.07.2023

W dalszym ciągu nie otrzymałem odpowiedzi na najważniejsze pytanie, czemu to przesłuchanie ma służyć skoro ten raport faktycznie wyczerpuje temat.

RE: Eutierria - Eutierria - 20.07.2023

Nie może skojarzyć zupełnie nic, nie odnajduje nic, ulica też wydaje jej się jakaś obca, podejrzanie daleka od tego wyobrażenia które miała do tej pory, chociaż Nokturn to Nokturn - jest w dobrym miejscu. Gdybym miała nawiązać do jakiegoś rzeczywistego odczucia jakie się czasem ma, to niektórzy ludzie łapią lagi w taki sposób, że idą do kuchni i nie pamiętają po co więc wracają do robienia tego co robili wcześniej.

Chesterze, twoi przełożeni chcą z tobą porozmawiać głębiej o treści tych raportów.

RE: Eutierria - Victoria Lestrange - 22.07.2023

Cześć ❤

Mam do rozpisania scenariusz Sumy Przypadków "Dziewczynka z zapałkami" gdzie razem z towarzyszem postać przenosi się do swoich wspomnień... Więc, czy skoro po wizycie w Limbo postać ma jeszcze wspomnienia od kogoś i one się mieszają, to czy te wspomnienia też wchodzą w grę, czy jednak w jakiś sposób duch dziewczynki rozróżnia je i pokazuje tylko rzeczywiście wspomnienia postaci? XD

Czy jeżeli zamienie sie w małpę to mogę dołączyć do stada organgutanów i oswoić je i zrekrutować do sił bojowych Śmierciożerców? Ile pełnych sesji muszę napisać żeby to zrobić?

RE: Eutierria - Eutierria - 22.07.2023

Duch tego nie rozróżni, wspomnienie osoby, które energię wchłonęłaś, jak najbardziej wchodzi w grę (ale zgodnie z zasadami rachunku - tylko jedno z kości na sesję, więc reszta musi być twoja lub musisz wymyślić coś sobie sama).

Zapraszam na priv.

RE: Eutierria - Sauriel Rookwood - 26.07.2023

Witam!
Otóż uciekając z Beltane Sauriel zabrał ze sobą wróżki, które mu klaskały. To jest - zwinął do kieszeni, żeby ich nie zwiało i nie zmiotło, ale potem mógł je puścił. Czy może jest coś, co powinnam o tych wróżkach wiedzieć? Żeby nie okazało się, że usiądę na naradzie śmierciożerców, a one wylecą i będą mnie brokatem sypały. Nie to, że miałabym coś przeciwko kappa