RE: Poczta Atreusa - Eutierria - 09.01.2024
21 lipca 1972
Bulstrode,
dotarły do nas niepokojące wieści z Irlandii. Dziś wczesnym popołudniem na terenie Belfastu doszło do serii wybuchów, w których obrażenia odniosło już kilkadziesiąt mugoli. Istnieje uzasadnione podejrzenie, że za atakami mogą stać zwolennicy Czarnego Pana. Wraz z Cainem Bletchley udajcie się na miejsce i dyskretnie wybadajcie sprawę.
Jutro rano oczekuję pierwszego raportu.
Moody
Krwawy Piątek
Dziewięć osób zginęło, a ponad sto zostało rannych w serii eksplozji IRA w centrum Belfastu. Świat mugolski wrze, a wy zostaliście wybrani do zbadania sprawy od strony magicznej - czy na pewno nie maczali w tym palców Śmierciożercy? Otrzymujecie od Mistrza Gry punktowaną sesję: przeprowadźcie dochodzenie, w którym upewnicie się, że atak był efektem skonfliktowania mugoli i nie ma nic wspólnego z użyciem Czarnej Magii i otrzyjcie się o wybuch przewidziany Cainowi przez Szeptuchę. Za rozegranie pełnej sesji dnia 21 lipca, otrzymacie dodatkowe punkty doświadczenia przy rozliczaniu sesji związanych z wykonywaniem zawodu. Nierozegranie tejże sesji do końca kwartału nie będzie w żaden sposób karane, jednakże nie zdobędziecie dodatkowych punktów doświadczenia. W sesji skorzystajcie ze swoich przewag, najlepiej (dla ułatwienia) odnotujcie użycia na dole posta w małej adnotacji.
Data sesji nie może zostać zmieniona - Krwawy Piątek to wydarzenie historyczne, które musi pokrywać się z dniem akcji w New Forest.
RE: Poczta Atreusa - Brenna Longbottom - 03.02.2024
29.07.72
Atreus,
W porządku.
Co do Solaris: jest dobra, chociaż wydaje mi się też absolutnie szalona. Nie wiem tylko, czy naprawdę jest aż taka szalona, czy ja jej nie rozumiem, bo nie jestem mugolką.
B.
RE: Poczta Atreusa - Erik Longbottom - 07.02.2024
—26/07/1972—
Atreusie,
czuję się w obowiązku poinformować cię, że za parę dni Brenna wyprawia małe przyjęcie w klubie w Dolinie Godryka. Powinieneś do nas dołączyć! Wydaje mi się, że całkiem nieźle się ze sobą dogadujecie. W tych czasach to niezmiernie ważne; instytucje Brygady Uderzeniowa i Biura Aurorów powinny się nawzajem wspierać w najróżniejszych aspektach. Cieszę się, że w przypadku Brenny padło akurat na Ciebie.
Poznałem jakiś czas temu Florence. Jeśli każde z Bulstrode'ów ma chociaż kapkę jej charakteru, to wiem, że moja siostra ma lojalnego towarzysza, gdy akurat nie pracuje z Mavelle, Heather lub Patrickiem. W każdym razie, serdecznie zapraszam cię na tę potańcówkę, która odbędzie się 4 sierpnia. To nic poważnego, żaden bal charytatywny, więc nie obowiązują żadne zasady dotyczące ubioru! Możesz nawet wpaść prosto z pracy.
Pozdrawiam,
Erik
PS. Jeśli zdecydujesz się do nas dołączyć, nie wiesz tego ode mnie. Chcę jeszcze trochę pożyć, a nie cierpieć za to, że moja siostra się wstydzi ociąga się z wysłaniem zaproszeń na własną rękę.
PPS. List wyblaknie w ciągu najbliższej godziny. Pamiętaj: Dolina Godryka, klub, 4 sierpnia.
RE: Poczta Atreusa - Alastor Moody - 07.02.2024
RE: Poczta Atreusa - The Lightbringer - 11.02.2024
Tajemniczy pamflet pojawił się na biurku Atreusa...
RE: Poczta Atreusa - Brenna Longbottom - 13.03.2024
01.08.72
1. Zastanawiałeś się, czy anomalia wokół domu Binnsów jest stała. Najwyraźniej tak. Regularnie zapraszają ludzi na kolację.
2. L. Binns chodziła do szkoły z moją babcią. Niestety, nie mogę zweryfikować, czy miała na imię Luna i czy to ta sama osoba, bo nie znalazłam żadnego zdjęcia - jeśli jakieś zdobędę, będę pamiętała, by podesłać je na pamiątkę.
B.
RE: Poczta Atreusa - Lorraine Malfoy - 18.03.2024
Dziękuję, że szybko uprzedziłeś mnie o całym tym zamieszaniu. Nie sądziłam, że sprawy zajdą tak daleko.
L.
Nieco później:
Londyn, 1 lipiec 1972
Kochany Atreusie,
Dziękuję za Twoją szybką reakcję. Wciąż, muszę jednak zapytać: czy Ty dumny jesteś z siebie, panie aurorze, że Twoje biuro zdecydowało się wystosować za naszym drogim przyjacielem list gończy? Przecież to wszystko czcze oszczerstwa! Zaczełam się zastanawiać, czy mogę być przynajmniej spokojna o bezpieczeństwo reszty "poufnych informacji ujawnionych" przy ostatniej herbatce?
Powiedz mi, że to kwestia zbiegu okoliczności, i że nie zdecydowałeś się nagle wykazać i przedłożyć awansu w Ministerstwie ponad naszą wieloletnią przyjaźń.
Jeżeli to zrobiłeś, cóż, pozdrawiam Cię bardziej ozięble niż zwykle, i niecierpliwie czekam, aż pokażesz mi swoją nową, piękną odznakę, mój ty karierowiczu.
Jeżeli nie, cóż, nudziło mi się, wiesz, że zbyt dużo myślę, a poza tym, chciałam Cię sprowokować w godzinach pracy. Pozdrów Ludovicę.
P.S. Tak naprawdę to nie pozdrawiaj.
Twoja najulubieńsza wila, hihi
Londyn, lipiec 1972
Kochany Atreusie,
Nie zrobiłam tego, bo myślę o Twoich uczuciach! Jeszcze zrobiłbyś się zazdrosny, że to nie Twoje zdjęcie zawiesiłam na swojej ścianie obok łóżka. To znaczy... Ups?
Skarbie, ja oczekuję, że będziesz myślał za znakomitą większość naszych przyjaciół, zwłaszcza tych płci męskiej, bo oni, za przeproszeniem, do Ministerstwa trafili tylko dlatego, że przypadkowo spłukali się w kiblu.
To nie lubisz już, jak Cię obrażam? : (
Lorraine
Zawsze mam rację, kochanie.
I nie "księżniczkuj" mi tutaj, bo ja znam te wszystkie Twoje słodkie słówka, tylko staraj się.
Wchodzę Ci na ambicję tylko dlatego, że wiem, że dasz radę.
Lorraine
Jak sobie chcesz. Nie jestem na bieżąco z Twoimi upodobaniami seksualnymi. Zmieniają się równie szybko, co partnerki?
Chociaż pamiętam, że zawsze szalenie Ci się podobało, gdy nazywałam Cię grzecznym chłopcem.
Lorraine ♡
|