Secrets of London
Poczta Barda Beedle'a - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Dział: Skrzynki postaci niezależnych (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=112)
+---- Wątek: Poczta Barda Beedle'a (/showthread.php?tid=880)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

RE: Poczta Barda Beedle'a - Brenna Longbottom - 30.10.2025

4.10.72

Kochana mamo,

tak, byliśmy razem w teatrze, na premierze, na którą oboje dostaliśmy zaproszenia, a że to wydarzenie kulturalne, wyjście zdaje mi się mało skandaliczne. Zwrócono na nas uwagę pewnie tylko z powodu tych głupich artykułów w Czarownicy. Nie sądzę więc, że powinnaś się martwić. Obiecuję, że postaram się nie wdawać w żadne wielkie skandale obyczajowe. Ani w ogóle żadne inne skandale.
Myślę, że herbata z panią Bulstrode przyniosłaby jedynie parę partii pokera zamiast dodatkowych informacji poza tymi, że obejrzeliśmy przedstawienie, porozmawialiśmy o nim z naszym towarzystwem i wpłaciliśmy datki na artystów, których domy ucierpiały podczas Spalonej Nocy.

Całuję
Brenna

RE: Poczta Barda Beedle'a - Prudence Fenwick - 30.10.2025

Odpowiedź na list

18.09.1972

Mamo,

Chciałabym przyprowadzić kogoś ze sobą na kolację. Mam nadzieję, że znajdzie się przy stole miejsce dla jeszcze jednej osoby.

Prue

RE: Poczta Barda Beedle'a - Ambroise Greengrass-Yaxley - 31.10.2025

22.09.1972

Józefie, Marzeno,
Dziękujemy Wam za tak ciepłe gratulacje, życzenia i prezenty. Naprawdę to doceniamy. Rozumiemy, że sezon grzybiarski nie pozwala Wam na wyjazd, choć bardzo chcielibyśmy Was zobaczyć.
Wasza propozycja wpadnięcia w góry w ramach odpoczynku po ślubnym zamieszaniu brzmi wspaniale i z pewnością z niej skorzystamy, gdy tylko znajdziemy chwilę.
Przysyłamy małą niespodziankę dla Was i dla dzieci. Mamy nadzieję, że im się spodoba.
Ściskamy Was mocno i przesyłamy najlepsze pozdrowienia wszystkim. Szczególnie Józefinie, Marcysi i Przemkowi.

Ambroise i Geraldine
Odpowiedź na ten list.

RE: Poczta Barda Beedle'a - Prudence Fenwick - 31.10.2025

Odpowiedź na list

19.09.1972

Mamo,

Gdyby to nie był ktoś szczególny to raczej nie pytałabym o to, czy może pojawić się na kolacji.

Myślę, że jeśli przygotujesz to, co zazwyczaj to będzie w porządku.

PS Ciotka jak widać jest mniej zajęta ode mnie

Prue

RE: Poczta Barda Beedle'a - Faye Travers - 03.11.2025

Odpowiedź na ten list

18 września 1972

Tato,

tak, wszystko ze mną w porządku. Z Nickiem też. Przetrwaliśmy i tylko to się liczy.

Oczywiście że przyjdę, nie mogę się doczekać! Zostanę kilka dni z Wami, ale dzień po pełni muszę wrócić do pracy. Wiesz, jak jest, galeony z nieba nie spadają.

Faye

RE: Poczta Barda Beedle'a - Lorraine Malfoy - 29.03.2026

—27/09/1972—

W odpowiedzi na to ogłoszenie, Lorraine wysłała list o następującej treści na skrytkę pocztową wskazaną przez wspólnotę formacyjną.

Dziećmi Matki zostaliśmy nazwani, bo i nimi jesteśmy, niechaj więc będzie pochwalone przenajświętsze jej łono!

Umiłowani w wierze, z wielką radością przyjęłam wieść o organizowanych przez Wasz ruch spotkań formacyjnych. Piękną jest Wasza misja szerzenia wiary, której nieugasłe płomię zdusić jest w stanie zarzewie wiszącej wciąż nad nami wojny. Ufam, że wiele naszych sióstr i wielu braci może się nawrócić, jeżeli wesprzemy ich modlitwą i dobrym słowem. Ja również chciałabym udzielić swego wsparcia, przyłączając się do Waszej wspólnoty modlitewnej, a jeżeli Matka da, dokonać aktu zawierzenia jej nieskończonej miłości. Zwracam się więc uprzejmą prośbą o udostępnienie opracowanych przez Was materiałów katachetycznych, jak i o informację zwrotną w sprawie adresu organizowanych rekolekcji. Jako wierna przynależę od lat do wspólnoty kowenowej Whitecroft, gdzie prowadzę chór oraz warsztaty śpiewu, chciałabym więc dowiedzieć się nieco więcej na temat Waszej inicjatywy, aby możliwie najpełniej móc podzielić się nią z moimi zaufanymi siostrami i braćmi w wierze.

Niechaj Matka Was prowadzi,
Lorraine Malfoy