![]() |
|
Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Biuro Spraw Wszelakich (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=85) +---- Dział: Aktualizacje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=63) +---- Wątek: Zmiany pierwszokwartałowe oraz przy wprowadzeniu nowych mechanik (/showthread.php?tid=945) |
RE: Zmiany w karcie postaci - Laurent Prewett - 11.09.2023 Czysto opisowa zmiana, bo jednak postać okazała się o wiele bardziej milusia niż sądziłam, że będzie xD Tak było: Poziom spaczenia: I Niewielu by powiedziało, że Laurent ma czyste serce. Wydaje się bucem, wyniosłym szlachcicem czystej krwi, który zrobi bardzo wiele, żeby dotrzeć do celu. Śliski. Ale Laurent stroni od przemocy. Ba! Tak bardzo boi się bólu, że nie życzy go zupełnie nikomu. Głównie to właśnie obcowanie z magicznymi stworzeniami wyrobiło w nim pokłady empatii, którymi niekoniecznie lubi się obnosić pośród ludzi, ale nie bardzo potrafi przejść obojętnie obok czyjegoś cierpienia. Choć nadal, żeby nie było wątpliwości, nie jest altruistą. Tak być ma: Poziom spaczenia: I Laurent ma czyste serce. Stroni od przemocy. Ba! Tak bardzo boi się bólu, że nie życzy go zupełnie nikomu. Głównie to właśnie obcowanie z magicznymi stworzeniami wyrobiło w nim pokłady empatii, którymi niekoniecznie lubi się obnosić pośród ludzi, ale nie bardzo potrafi przejść obojętnie obok czyjegoś cierpienia. To marzyciel w duchu, idealista z serca i z głowy - realisty. Śni o świecie bez przemocy i cierpienia, a potem zderza swoje sny z ponurymi realiami. Osoby, które go znają bliżej wiedzą jednak, że jest wężem o tęczowych łuskach, który potrafi manipulować słowem i gestem. + żeby nie było wątpliwości w miejscu pracy do zdania: "Aktualne miejsce pracy: Laurent ma swoją hodowlę abraksanów, które osiągają mistrzostwa na wyścigach. " zmienić na: "Aktualne miejsce pracy: Laurent ma swoją hodowlę abraksanów, które osiągają mistrzostwa na wyścigach. i czasem zajmuje się hodowlą jarczuków. adnotacja moderatora
Karta zmieniona. @Laurent Prewett RE: Zmiany w karcie postaci - Sebastian Travers - 11.09.2023 Proszę o nadanie postaci rangi neutralnej. Wnoszę również o zmianę w kp następujących jej fragmentów: Cytat:Sebastian jest zwykłym czarodziejem. Pracuje od wielu lat w Banku Gringotta. Przykładny mąż i ojciec. Dla swojej rodziny zrobi wszystko. Posiada wąskie grono bliskich znajomych, w tym tych od czasów szkolnych. Przyjaźni się z wieloma członkami stowarzyszeń, do których przynależy. Może być kojarzony przez obsługę pubów i restauracji oraz przez personel apteki Lupinów, jeśli potrzebuje eliksirów wzmacniających. Pozostaje również znany pośród popleczników Czarnego Pana. na: Cytat:Sebastian jest zwykłym czarodziejem. Pracuje od wielu lat w Banku Gringotta. Przykładny mąż i ojciec. Dla swojej rodziny zrobi wszystko. Posiada wąskie grono bliskich znajomych, w tym tych od czasów szkolnych. Przyjaźni się z wieloma członkami stowarzyszeń, do których przynależy. Może być kojarzony przez obsługę pubów i restauracji oraz przez personel apteki Lupinów, jeśli potrzebuje eliksirów wzmacniających. oraz usunięcie tego zdania ze wskazówek dla MG: Cytat:Przez wzgląd na swoje poparcie dla ideologii czystości krwi przyłączył się do grona Naśladowców, stanowiąc dla nich wsparcie w zakresie łamania klątw i różdżkę do wynajęcia. adnotacja moderatora
Karta zmieniona. @Sebastian Travers RE: Zmiany w karcie postaci - Ururu Marquez - 12.09.2023 Proszę o dopisanie Rurowi w KP przy krwi, że jest ghoulem, bo jakoś mi to nie wyszło :" ) adnotacja moderatora
Dopisane, czujny użytkowniku. Otrzymujesz za to order kartofelka. @Ururu Marquez RE: Zmiany w karcie postaci - Sebastian Travers - 13.09.2023 Proszę o kosmetyczną zmianę tego fragmentu (bo nie gra mi pierwsze zdanie): Cytat:Siedziba rodu Travers znajduje się w położonej na południowy zachód od szkockiej wioski Cannich dolina Glen Affric (Highland). Sebastian zamieszkuje tę posiadłość wraz z żoną i dziećmi. Ojcem Sebastiana był Fergus Travers, pełniący za życia funkcję urzędnika Biura Wsparcia i Resocjalizacji Wilkołaków. Czarodziej został zaatakowany i zamordowany przez ministerialnego łowcę wilkołaków. Natomiast jego matką jest czarownica wywodząca się z rodu Shafiq, Delilah. Pomimo podeszłego wieku nadal zajmuje się archeologią, koordynując część wykopalisk archeologicznych. Kobieta coraz częściej pozostawiając młodszym pokoleniom osiąganie sukcesów zawodowych i poświęca się sprzedaży artefaktów oraz pisarstwu. na: Cytat:Siedziba rodu Travers znajduje się w położonej na południowy zachód od szkockiej wioski Cannich dolinie Glen Affric (Highland). Sebastian zamieszkuje tę posiadłość wraz z żoną i dziećmi. Ojcem Sebastiana był Fergus Travers, pełniący za życia funkcję urzędnika Biura Wsparcia i Resocjalizacji Wilkołaków. Czarodziej został zaatakowany i zamordowany przez ministerialnego łowcę wilkołaków. Natomiast jego matką jest czarownica wywodząca się z rodu Shafiq, Delilah. Pomimo podeszłego wieku nadal zajmuje się archeologią, koordynując część wykopalisk archeologicznych. Kobieta coraz częściej pozostawiając młodszym pokoleniom osiąganie sukcesów zawodowych i poświęca się sprzedaży artefaktów oraz pisarstwu. Proszę również o zmianę poziomu spaczenia z III na II. adnotacja moderatora
Naniosłam zmiany. @Sebastian Travers RE: Zmiany w karcie postaci - Laurent Prewett - 14.09.2023 Jeszcze jedna zmiana opisówki, którą wyhaczyłam (nie nienawidźcie mnie, błagam!): Z: Cytat:Wpływowy wróg (III): - Osoby, z którymi swojego czasu się "bawił", dobrze zapamiętały Laurenta. A przynajmniej - kto miał zapamiętać, ten zapamiętał. Laurentowi przytrafiło się zadrzeć z jednym z baronów kartelowych dostatecznie mocno, kiedy chcąc się od nich odciąć... ograbił ich. Ukradł im niemałą fortunę, za którą zresztą kupił swoją ziemię i nakablował na nich Ministerstwu, przyczyniając się do niemal całkowitego rozbicia szajki. Pieniądze przepadły i odzyskać ich nie się da, ale w końcu kartel zaczął się odbudowywać z niedobitków, urósł w siłę i znalazł Laurenta w Londynie i od tamtego czasu nieprzyjemne spotkania w ciemnych alejkach doprowadziły do tego, że blondyn unika Londynu po zmierzchu. Poza głównymi ulicami. Na: Cytat:Wpływowy wróg (III): - Osoby, z którymi swojego czasu się "bawił", dobrze zapamiętały Laurenta. A przynajmniej - kto miał zapamiętać, ten zapamiętał. Laurentowi przytrafiło się zadrzeć z jednym z baronów kartelowych dostatecznie mocno, kiedy chcąc się od nich odciąć... ograbił ich. Ukradł im niemałą fortunę, za którą zresztą kupił swoją ziemię, a z pomocą Madame Fontaine przyczynił się do rozbicia szajki. W końcu kartel zaczął się odbudowywać z niedobitków, urósł w siłę i znalazł Laurenta. Dante, bo tak na imię miał baron, nie zapomniał Laurenta i zamierza mu teraz udowodnić, że z takimi jak on nie wchodzi się na ścieżkę wojenną. adnotacja moderatora
Takie rzeczy zgłaszaj w ramach rozliczeń, to są zmiany dotyczące pierwszego kwartału postaci. @Laurent Prewett RE: Zmiany w karcie postaci - Florence Bulstrode - 26.09.2023 Wiem, że obiecałam, że koniec, ale... Prośba o usunięcie zdania (dostałam info, że lepiej teraz niż w rozliczeniu) "Jednocześnie jednak zawsze ją przytłaczało i nie korzysta z niej zbyt chętnie." -> z KP. Przecież dziewczyna musi pilnować Laurenta, ona w historii używała tego ciągle...XD + by nie mnożyć postów: u Christophera Rosiera (http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=1754) usunąć z Pochodzenie "Najstarszy". Dziękuję! adnotacja moderatora
Zmienione. @Florence Bulstrode RE: Zmiany w karcie postaci - Guinevere McGonagall - 08.10.2023 Cześć! ❤ Chciałabym wymienić przewagę Sztuki plastyczne (I) na Numerologię (I): Numerologia (I): Uczona jeszcze w domu i szlifowana w czasie szkoły, numerologia była pomocna Ginny przy wróżbiarstwie, ale także zaspokajała jej ciekawość dotyczącą ludzi i ich poznawania. Później okazało się przydatne również w pracy, jeśli potrzeba było złamać jakiś szyfr. Kod: [Przewaga="Numerologia (I)"]Uczona jeszcze w domu i szlifowana w czasie szkoły, numerologia była pomocna Ginny przy wróżbiarstwie, ale także zaspokajała jej ciekawość dotyczącą ludzi i ich poznawania. Później okazało się przydatne również w pracy, jeśli potrzeba było złamać jakiś szyfr.[/Przewaga]adnotacja moderatora
Zmienione. @Guinevere McGonagall RE: Zmiany w karcie postaci - Leviathan Rowle - 12.10.2023 Zamotałam się przy wpisywaniu bycia prefektem, więc prosze o zmianę: jest: Cytat:Na szóstym i siódmym roku dorobił się nawet plakietki prefekta, ale nigdy nie postarał się na tyle, żeby na ostatnim roku być prefektem naczelnym. zmienione: Cytat:Na piątym roku dorobił się nawet plakietki prefekta, ale nigdy nie postarał się na tyle, żeby na ostatnim roku być prefektem naczelnym. adnotacja moderatora
Zmienione. @Leviathan Rowle RE: Zmiany w karcie postaci - Nora Figg - 20.10.2023 Hejka, widzę, że mam błędnie uzupełnioną kartę lokacji po akceptacji rozliczenia wiosny, czy ktoś mógłby zerknąć i ją edytować? adnotacja moderatora
Norko, to nie jest temat od tego, zgłoś się proszę do osoby, która sprawdzała ci rozliczenie. @Nora Figg RE: Zmiany w karcie postaci - Alanna Carrow - 21.10.2023
Suma wag: 10 adnotacja moderatora
Podmieniłam ci treść, zweryfikuj proszę jeszcze, czy wszystko się na 100% zgadza, bo chorutka jestem, ale wydaje mi się, że jest ok. @Alanna Carrow |