![]() |
|
Eutierria - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113) +---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82) +---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376) |
RE: Eutierria - Benjy Fenwick - 25.10.2025 dobry! ![]() wpadam z pytaniem o mabon - kwalifikuję się do tej sytuacji, gdzie nie dość, że jestem wydziedziczonym dziedzicem, to jeszcze zdrajcą krwi. czy mogę, wobec tego, spędzić ten sabat z bletchleyami (prudence i eliasem, i ich rodzicami)? RE: Eutierria - Eutierria - 25.10.2025 Tak. RE: Eutierria - Basilius Prewett - 25.10.2025 Hej, jak wygląda leczenie tego kaszlu po Spalonej Nocy z perspektywy uzdrowiciela? Czy muszę na coś specjalnie rzucić/opisać czy tylko z przewagą leczenie opisać że przepisuje środki łagodzące i z czasem kaszel ustaje. I czy jeśli bogata postać umówi się na prywatną wizytę w mieszkaniu, a nie w Mungu, będzie się to liczyć do zadania, czy koniecznie musi to być wizyta szpitalna? RE: Eutierria - Eutierria - 26.10.2025 Wiesz to. Oczywiście jako uzdrowiciel nie musiałeś dowiadywać się tego z gazety, tylko domyśliłeś się sam. Na wiedzę rzucać nie musisz, jest to wiedza dana ci z przewagi. Gdybyś chciał robić komuś inhalację zaklęciem, albo stworzyć jakieś eliksiry, wtedy musisz rzucać. Ewentualnie gdyby Basilius chciał robić jakieś badania w tym kierunku, no to będę musiała interweniować ja i konieczne rzuty się pojawią. O które zadanie konkretnie ci chodzi? RE: Eutierria - Prudence Fenwick - 03.11.2025 Mam pytanko, co do Mabon: Odwiedzenie wątku kiermaszu na Pokątnej pozwala na zakup jednego z dwóch poniższych przedmiotów, ale nie mogą zrobić tego osoby z zawadą Biedak. Bogacze mogą kupić dwie sztuki. Osoby z przewagą bogacz mogą kupić dwie sztuki, czy dowolne dwie sztuki przedmiotu, czyli na przykład dwa płaszcze, dwa zestawy owoców, czy owoce i płaszcz? czy dowolnie można sobie wybrać? RE: Eutierria - Eutierria - 04.11.2025 Możesz sobie wybrać.
RE: Eutierria - Lorien Mulciber - 04.11.2025 To ja tak w kwestii kiermaszu jeszcze. Kupiłam na Lorien owocki i płaszcz - chciałabym te rzeczy oddać na rodzinnym Mabon. Czy należy w takim razie zgłosić posiadanie i przekazanie przedmiotów w temacie (O tutaj)? Pytam bo nie widziałam jeszcze, żeby ludzie zgłaszali ich posiadanie i po prostu nie jestem pewna jak miało to zostać rozliczone. RE: Eutierria - Eutierria - 04.11.2025 Dokładnie tak. Zgłoś tutaj zakup i przekazanie przedmiotu. Zostanie on dopisany do odpowiedniej karty postaci.
RE: Eutierria - Icarus Prewett - 04.11.2025 Piszę z następującą kwestią: Otóż Prewetci prowadzą kanonicznie mafię – Oko. Z tego, co wiem zajmowali się tym Laurent i Edward, ale obie graczki chyba nie grają (jeśli grają, proszę mnie wyprowadzić z błędu). Czy byłaby opcja dla Icarusa, żeby podziałać więcej w mafii? Wolny jest w tabeli tytuł barona Londynu, mam też kilka pomysłów na fabularne uzasadnienia tego, czemu ma wrócić do biznesu, tylko bardzo mi zależy na błogosławieństwie MG-a, wsparciu i w ogóle określeniu, czy to jest do zrobienia. Jestem gotowa na wszelkie zadania, specjalne sesje itp. w tym zakresie. RE: Eutierria - Eutierria - 04.11.2025 Najlepiej by było, gdybyś skontaktowała się z Laurentem prywatnie (bo nie napisała żadnego posta w dziale odejść - więc założenie jest takie, że nadal gra) i ustaliła, czy jest zainteresowana dalszą grą w tej organizacji. To Laurent była twórczynią opisów Oka, zarządzała nim i miała wizje na jego prowadzenie, może cię w to wtajemniczy, będziesz miała szerszy obraz tego z czym działasz bez domysłów. Według tego tematu to ona właśnie zarządzała Okiem, a nie mistrzowie gry, ale w przypadku braku chęci kontynuacji znajdziemy jakieś rozwiązanie, żebyś mogła dalej grać i rozwijać się w preferowanym kierunku. Otrzymasz tutaj wsparcie mistrza gry w takim zakresie jakiego będziesz potrzebowała (jeżeli wolisz prowadzić sobie takie wątki samodzielnie według własnych pomysłów, to zawsze możesz to zrobić, ale my też chętnie poratujemy pomysłem, zadaniem albo sesją).
|