Secrets of London
Eutierria - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64)
+--- Dział: Przygotowania (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=113)
+---- Dział: Konsultacje z Mistrzem Gry (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=82)
+---- Wątek: Eutierria (/showthread.php?tid=1376)

RE: Eutierria - Eutierria - 04.02.2026

1. Odpiszę tam (ale pozwól że najpierw odpiszę ci tam gdzie wiszę ci posty Voldemortem, bo mnie długo nie było na forum Hurra no i muszę wymyślić coś co pasuje do Anusi).

2. Mechanicznie przewidywałam raz - dopiszę to przy zadaniu.

3. Kością należy rzucić w dowolnej sesji. Nie musi być pełna. Jeżeli nie będzie pełna, nie dostaniesz PD.

RE: Eutierria - Sebastian Macmillan - 09.02.2026

Heloł, przychodzę z pytaniem do tego wątku.

W trakcie fabuły Sebastian dostał w sumie zaproszenie do zbadania Kniei Godryka przez Niewymowną w okolicy września, bo będą tam organizowane jakieś grupy badawcze (podejrzewam, że fabularnie wypadałoby to jakoś w drugiej połowie miesiąca przez pokłosie Spalonej Nocy itd.). Czy jest to wątek który mogę poruszyć samodzielnie, po prostu zaczynając sesję i wołając MG na interwencję, czy cały ten motyw grup badawczych i powrotu do Kniei to element jakiejś większej fabuły?

RE: Eutierria - Eutierria - 12.02.2026

Tak, możesz samodzielnie rozpocząć ten wątek i poprosić mnie o interwencję. Nie musi to być we wrześniu - możesz uznać, że sprawa przesunęła się, przez Spaloną (ale jak ci pasuje wrzesień - spoko). Jeżeli z jakiegoś powodu wolisz, żebym to ja rzuciła ci zaczepkę i to zaczęła, to daj mi znać (bo wiem, że rozpoczynanie tego samodzielnie może być problematyczne).

RE: Eutierria - Alexander Mulciber - 14.02.2026

Pani Bezo,

Bo nam wyskoczyło w bingo zdarzenie o turnieju gargulkowym (klik), no i super, ale napisano tam, że turniej odbył się w drugim tygodniu października. A my mamy sesję pod koniec września.
EDIT: Czy mamy zmienić datę sesji na październik?

No i regulaminie bingo jest coś takiego:

Cytat:Kość poda wam prompt, który należy zrealizować w dowolnym, wygodnym dla was momencie (niekoniecznie od razu, ale chronologicznie po jego wylosowaniu). Po rozegraniu promptu, można rzucić kolejną kością, aż do ich wyczerpania.

Czy to znaczy, że jak napiszemy sesję w drugim tygodniu października o turnieju gargulkowym, to następną kością możemy rzucić dopiero po tym turnieju w październiku? Czy po skończeniu tej sesji w październiku możemy normalnie rzucić we wrześniu i rozegrać następną?

Pomocyyyyyy (jeżeli nie zrozumiałam czegoś oczywistego, wybacz, jestem jeszcze przed kawą)

RE: Eutierria - Eutierria - 14.02.2026

(14.02.2026, 12:11 )Alexander Mulciber napisał(a): Pani Bezo,

Bo nam wyskoczyło w bingo zdarzenie o turnieju gargulkowym (klik), no i super, ale napisano tam, że turniej odbył się w drugim tygodniu października. A my mamy sesję pod koniec września.
Czy mamy zmienić datę sesji na październik?

No i regulaminie bingo jest coś takiego:

Cytat:Kość poda wam prompt, który należy zrealizować w dowolnym, wygodnym dla was momencie (niekoniecznie od razu, ale chronologicznie po jego wylosowaniu). Po rozegraniu promptu, można rzucić kolejną kością, aż do ich wyczerpania.

Czy to znaczy, że jak napiszemy sesję w drugim tygodniu października o turnieju gargulkowym, to następną kością możemy rzucić dopiero po tym turnieju w październiku? Czy po skończeniu tej sesji w październiku możemy normalnie rzucić we wrześniu i rozegrać następną?

Pomocyyyyyy (jeżeli nie zrozumiałam czegoś oczywistego, wybacz, jestem jeszcze przed kawą)

Dej mnie datę, która wam pasuje i pojawi się nowy turniej gargulkowy. Pjerosek Niesamowite jak wielu jest w Londynie graczy gargulków kiedy ich potrzeba.

RE: Eutierria - Alexander Mulciber - 14.02.2026

Poprosimy wtedy kiedy mamy sesję, czyli 24.09. Czyżby to specjalny turniej tuż po Mabon, bo w święta można było poćwiczyć z rodziną??? Szeroki uśmiech

Dobrze, piszcie śmiało, a ja edytuję ten efekt rzutu o informację której tutaj udzieliłam. (Bo jakoś mi się machnęło z tym październikiem jak to pisałam.)

Edit:

W związku z powyższym:

1. Poprawiłam rzut w sesji Alexandra. @Alexander Mulciber
2. Poprawiłam rzut w sesji Icarusa. @Icarus Prewett
3. Poprawiłam całość rzutu, żeby następne osoby trafiły na poprawioną wersję.

Przepraszam za ten mały fakap i życzę miłej gry.

RE: Eutierria - Helloise Rowle - 14.02.2026

rzuciłyśmy kością i mamy skonfliktowane interpretacje, więc potrzebujemy odczytu ze zrozumieniem.

Interpretacja 1: spotykamy się w ministerstwie; gdy wchodzimy do ciemnego pomieszczenia, to wiemy o sobie nawzajem, że tam jesteśmy; trudność polega na tym, że nie potrafimy siebie zlokalizować, ponieważ w środku są również inni ludzie + nie wiemy, którędy wyjść.
Interpretacja 2: trafiamy do pomieszczenia, nie wiedząc o sobie nawzajem; zdanie: Wpierw wydawało wam się, że byliście w tych ciemnościach sami, ale to nie była prawda oznacza, że i jedno, i drugie jest pewne, że jest samo w tym pomieszczeniu, po czym się okazuje, że wpadają na siebie i są tam we dwoje. i trudność polega na wydostaniu się.

Pytanie pomocnicze: skoro nikt nie pali lumos, to znaczy, że został dokonany gwałt na moją wolność osobistą przez pracownika Biura Bezpieczeństwa i skonfiskowali mi różdżkę?

PS. to będzie niesamowite doświadczenie. mam na boginie pomieszczenie, z którego nie mogę się wydostać xd

Interpretacja 2 to był mój zamiar kiedy to pisałam. (Jak napiszecie to inaczej, to świat się nie zawali ofc.) Tak, Biuro Bezpieczeństwa w MM zajmuje się sprawdzaniem waszych różdżek. Serduszko Za traumę nie przepraszam, ale przypominam, że światło może wrócić szybko, różdżki również.

RE: Eutierria - Baldwin Malfoy - 14.02.2026

Pani Bezo,
Wylosowaliśmy ze Scarlett prompt:
Cytat:Chociaż nad Anglią zawisły ostatnio ciemne chmury, nie udało się zgasić w ludziach dobra i nadziei. Na stadionie Quidditcha nieopodal Londynu zorganizowano charytatywny mecz. Znalazło się na nim kilku zawodowych graczy, jak i lokalnych celebrytów. Udało ci się otrzymać na niego dwa bilety. Zabierzesz na niego swoją drugą połówkę? A jeśli tak – jak dużo galeonów wrzucicie do skarbonki?

Sesja zaczęła się w Necronomiconie (Nokturn), ale docelowo powinniśmy się znaleźć na stadionie pod Londynem. I może to jest głupie pytanie, ale czy mamy:
a) zacząć to w nowej sesji w temacie wyspy brytyjskie, zamykając tą jako sesję niepełną
b) zostać w tej co zaczęliśmy w temacie na Nokturnie.
c) Balbina nie truj dupy, rób jak chcesz, grunt żeby prompt był rozegrany.

Może to głupie, ale kompletnie się pogubiłam.