![]() |
|
Brenna A. Longbottom - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Brenna A. Longbottom (/showthread.php?tid=223) |
RE: Brenna A. Longbottom - Laurent Prewett - 07.08.2023 12.05.'72, New Forest
Droga Brenno, jestem równie zaniepokojony tym zjawiskiem, co ty. Poszukiwałem odpowiedzi na ten temat w księgach, ale albo mamy do czynienia z czymś nowym, albo tak rzadkim, że zapiski kryją się przede mną jak na razie całkowicie skutecznie. Lub rzeczywiście było to zaklęcie. Nie przejmuj się, nie prosisz o zbyt wiele. Cieszę się, że mogę ci pomóc. Spotkajmy się 16 maja. Z wyrazami szacunku, Laurent Prewett RE: Brenna A. Longbottom - Victoria Lestrange - 13.08.2023 24.05.1972
Bren, Tamten facet miał trochę grubsze brwi, a górną wargę tak wąską, że prawie niewidoczną. Nie wiem jeszcze co zrobić z tą sprawą. Dzisiaj miałam kolejny sen, tym razem jakiś facet z mugolską bronią mówił do mnie, że pozbył się go i na jakiś czas da mi spokój, a kiedy się obudziłam, to były otwarte drzwi na taras. Nikt ich w domu nie otwierał. Nie wiem co się dzieje, Bren. Nie zostanę w tym domu. Sauriel mnie dzisiaj zabierze na kilka dni do Londynu, muszę odpocząć. PS. Strzałka bardzo się ucieszyła z prezentu. Viki RE: Brenna A. Longbottom - Victoria Lestrange - 13.08.2023
Tak
RE: Brenna A. Longbottom - Victoria Lestrange - 13.08.2023 Masz rację, jak tak teraz o tym myślę, to miałam wrażenie, że ktoś mnie obserwuje. Wtedy, jak wracałam z pracy i poszłam na spacer. I wczoraj. Ale od czasu sabatu to nie jest nic nadzwyczajnego… To jest jakaś grubsza sprawa. Przemyślę co z tym zrobić. W takim razie to tym lepiej że będę miała przy sobie kogoś, kto nie potrzebuje spać. RE: Brenna A. Longbottom - Nora Figg - 14.08.2023 Sowa przyniosła Brennie niewielki karton, pełen małych, czekoladowych lizaków z kolorowymi posypkami, które pachniały owocowo, każdy był innego smaku. Londyn 24.05.72
Słońce, Niezbyt urodziwy ten facet, aczkolwiek nie jestem pewna, czy kiedykolwiek go spotkałam. Źle mu z oczu patrzy. Myślę, że zwróciłabym uwagę na tę monobrew. Oczywiście nie będę się do niego zbliżać, zapamiętam tę twarz i jak tylko go spotkam to dam Ci znać. Pamiętam ten sen, nadal czuję się trochę nieswojo, gdy kładę się spać. Oczywiście, że jak to się powtórzy to do Ciebie napiszę. Jeśli tylko masz czas, to wpadaj. Wiesz, gdzie nas znaleźć. Buziaki,
Norka RE: Brenna A. Longbottom - Nora Figg - 14.08.2023 Pączek przyniósł ze sobą wielki karton, który ledwie mieścił się w oknie pokoju Brenny. W środku znajdował się tort, wielki, kolorowy, wyglądający jak tęcza. Zaczynał śpiewać życzenia urodzinowe, kiedy Longbottom otworzyła opakowanie. Nie przestawał śpiewać do momentu, w którym nie ukroiła kawałka. Londyn 26.05.72, wczesny poranek, praktycznie o wschodzie słońca
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZGO!!!!!! Buziaki, kochamy Cię Brenn
Norka i Mabel RE: Brenna A. Longbottom - Victoria Lestrange - 15.08.2023 25.05.1972
Bren, Zgłoszę tę sprawę oficjalnie, nie można tego tak zostawić, to zbyt niebezpieczne. Mam nadzieję, że ze względu na moją pozycję, wypis ze szpitala i rozgłos – potraktowane to zostanie poważnie. Natomiast zastanawiałam się, czy w ogóle wspominać o Tobie coś więcej, niż że pomogłaś mnie zabrać do szpitala. Przy okazji – dałabyś radę wysłać mi zaktualizowaną wersję portretu? Na wszelki wypadek nie podaję adresu, gdzie jestem. O tym wie tylko Sauriel i jest ze mną. Moja sowa mnie znajdzie. Viki RE: Brenna A. Longbottom - Cynthia Flint - 15.08.2023 Londyn, 21 Kwietnia 1972
Brenno! W całej tej tragedii, która towarzyszy ośmiu utraconym życiom, czuję jednak ziarno ekscytacji. Dawno nie zdarzyła się sprawa na taką skalę i prawdopodobnie ze sobą powiązana. Czyżby utopce dorwały się do wycieczki? Zajmę się tym natychmiast, gdy ciała zostaną dostarczone. Pozostałe sekcje przekaże stażystom. Zajrzyj, kiedy tylko chcesz. Zawsze jesteś mile widziana w prosektorium. Raport przygotuje niezwłocznie, powinnam wyrobić się w dwa lub w półtora dnia. Panna Black jest ostatnio trudna do złapania, ale ufam, że zajrzy i znajdzie czas na zaangażowanie w tak nietypową sprawę. Dbaj proszę o siebie i uważaj. Cynthia RE: Brenna A. Longbottom - Cynthia Flint - 15.08.2023 Londyn, 10 Maja 1972
Brenna, przychodzi mi do głowy kilka rzeczy z ksiąg, które czytałam, nie miałam jednak styczności bezpośredniej styczności z magią lub kreaturą, której efektem/przedśmiertnym byłby taki efekt. Pierwszą rzeczą jest magia ochronna, jedna z zaklęć druidów lub pradawnych, sięgających czasów celtyckich i samego Merlina, która przekładała zamiary napastnika wobec ofiary na jego samego, powodując śmierć w rozmaitych sposobach. Czytałam również, że może być formą zaklęcia obronnego przekazywanego przez krew, a nieaktywowane na konkretnym pokoleniu, rosło w siłę. Kolejną jest pozbawienie lub też uwolnienie sił życiowych, które nagromadziły się w ciele. Powoduje to natychmiastowy zgon, a jeśli sił witalnych było nienaturalnie dużo, pozostałe ciało natychmiast się starzało lub zmieniało w popiół. Ich nagłe opuszczenie fizycznej powłoki bardzo przyśpiesza proces rozpadu, gnicia oraz starzenia się — kończąc się na prochach lub zasuszeniu. Ponoć upiory lub istoty przeklęte kończą żywot w taki sposób. Możliwe jest również skorzystanie z Czarnej Magii, ale nie jestem obeznana z księgami na jej temat na tyle, aby wiedzieć cokolwiek więcej - jeśli to ta materia. Może cokolwiek z tego pomoże Ci odnaleźć właściwą odpowiedź, jeśli nie, dostarcz mi to, co zostało i spróbuję się temu przyjrzeć. Po Beltane nieco się uspokoiło, mam więcej czasu. Jak zwykle, dbaj o siebie i uważaj, żebyś nie wplątała się w kłopoty, zwłaszcza związane z zapomnianą magią. Cynthia RE: Brenna A. Longbottom - Nora Figg - 16.08.2023 Londyn 12.06.72, poranek
Brenna! Wreszcie Cię docenili. Uważam, że to trzecie miejsce jest naprawdę świetne patrząc na to, że przed Tobą jest już tylko Danielle (wszyscy kochają Dani) i ta egzotyczna piękność. Mam nadzieję, że jak Ci kawalerzy wreszcie staną w kolejce i wybierzesz jednego to będę mogła Ci pomóc wybrać suknię ślubną. Całuski
Norka |