Secrets of London
Kliper - sowa Erika - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Kliper - sowa Erika (/showthread.php?tid=235)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

RE: Kliper - sowa Erika - Brenna Longbottom - 06.12.2023

30.06.72

Stanley Borgin prawie na pewno jest powiązany ze śmierciożercami. Pogadamy po jego przesłuchaniu.

16.07.72

Erik,

zapomniałeś pudełka, czy dąsasz się o wczoraj i ogłaszasz strajk głodowy, bo czułeś, jak Norka jest w niebezpieczeństwie? Przecież ŻYJEMY, prawda? Bądź grzecznym chłopcem i nie opuszczaj lunchu.

Liścik dołączono do pudełka z kanapkami.

RE: Kliper - sowa Erika - Nora Figg - 12.12.2023

22.07.72
Erik,

Jest sprawa. Okazuje się, że będę jechać do Paryża, dasz wiarę? Z tym kandydatem numer trzy. Miałam zamiar Cię za to wszystko zamordować, jednak w sumie nie muszę tego robić.

PS. Jak mniemam zajmiesz się kawiarną, kotem, Mabel i moim bratem, skoro to Ty postanowiłeś mnie tam wysłać?

Norka

RE: Kliper - sowa Erika - Brenna Longbottom - 06.01.2024

20.06.72

Mój najukochańszy braciszku,

czy ognie Beltane nie ukradły Ci przypadkiem paru wspomnień?
Wiem, jak to brzmi - ale widziałam w nich dziwne rzeczy, a ostatnio zdarzyło się, że nagle przypomniałam sobie coś, czego nie powinnam zapomnieć. I wygląda na to, że nie przydarzyło się to tylko mnie.

B.

RE: Kliper - sowa Erika - Laurence Selwyn - 06.02.2024

Londyn, 29.07.72

Spotkaj się ze mną i porozmawiajmy. Mieszkam wciąż pod tym samym adresem.

L. Selwyn

P.S. Poznałem Cię po charakterze pisma, Eriku.

RE: Kliper - sowa Erika - Mavelle Bones - 07.02.2024

Błagam cię, powiedz, że wiesz, gdzie jest Brenna i że to jest jednak celowe jej działanie, a nie wypadek! Z Bulstrodem dotknęła świstoklika w MM, który miał ich dostarczyć w jedno miejsce; oboje zniknęli, przepadli!
Albo ktoś celowo źle ustawił (!!! zamorduję, jak tylko znajdę), albo to gówno się popsuło bądź trafili na kolejną pieprzoną anomalię. Nie wiem. Nie wiem też, co gorsze.

M

List wysłano 27/28.07.1972, ewidentnie był pisany w wielkim pośpiechu.

RE: Kliper - sowa Erika - Laurence Selwyn - 07.02.2024

Jeśli mogę Cię prosić o jedno - nie przynoś żadnego alkoholu. Skończyłem z używkami.

L. Selwyn

P.S. Nie, tylko Ty pisałeś moje imię w taki sposób, jakbyś chciał przebić piórem kartkę. Poza tym, wciąż mam Twoje stare listy. Wszystkie.

RE: Kliper - sowa Erika - Alastor Moody - 07.02.2024

W czerwcu do twoich pleców została przyklejona karteczka z pstrągiem.

RE: Kliper - sowa Erika - The Lightbringer - 08.02.2024

Podejrzany pamflet bez adresu zwrotnego czekał na Erika na jego biurku

[Obrazek: 3605b5983988273a727de29a5e0700b62ae56889.jpg]

RE: Kliper - sowa Erika - Samuel McGonagall - 10.02.2024

–24.06.1972–

Wieczorem do Warowni Longbottomów zawitał płowy krogulec o lekko błękitnawym umaszczeniu i lekko rdzawym prążkowaniu na brzuchu i policzkach, zdradzającym jego płeć. Samczyk niósł ze sobą wiadomość dla Erica Longbottoma, choć jej treść była niewiele dłuższa niż zapisana dla niego wiadomość. Pismo autora było drobne i ostre, zupełnie tak, jakby to sam posłaniec skrobał je swoim pazurkiem.

[Obrazek: list-do-Erica.png]

RE: Kliper - sowa Erika - Nora Figg - 13.02.2024

03.08.72

Eriś,

Wpadnij do mnie proszę jutro przed tą potańcówką. Kupiłam Ci coś, co musisz założyć (nie jest to kostium kota). Nie zniosę odmowy, więc nawet nie próbuj się wymigiwać. Do tego potrzebuję kogoś, kto oceni, czy wglądam dobrze, a wiem, że Ty jako jeden z nielicznych zawsze jesteś szczery. Niby to tylko potańcówka, ale kto wie, kto się tam pojawi.

PS. Możemy wypić przy tym po drinku, żeby zjawić się tam w lepszych humorach. Oczywiście nie będzie to nic takiego, jak to czym uraczyliście mnie z Twoim wujem (do dzisiaj mi się odbija tym okropnym bimbrem)

Norka