Secrets of London
Kelpiea - sowa Stanleya - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Wademekum (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Spis powszechny (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Dział: Korespondencja (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Kelpiea - sowa Stanleya (/showthread.php?tid=1025)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

Kelpiea - sowa Stanleya - Stanley Andrew Borgin - 26.02.2023

[Obrazek: white-owl-symbolism.jpg]
Kelpiea

Kod:
[koperta]
[align=right][i]Londyn,  1972[/i][/align]
xx,
x
[align=right]xx,[/align]
[podpis="xx"][/koperta]

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Robert Mulciber - 05.03.2023

Londyn 28.04.1972

Stanley,

potrzebujemy informacji o Harper Moody, jak zapewne Ci wiadomo, jest ona szefową Biura Aurorów. Pracując w Ministerstwie, z pewnością jesteś w stanie dowiedzieć się czegoś na jej temat. Dyskretnie. Nie zwracaj na siebie nadmiernej uwagi.

R.

Wiadomość uległa spaleniu w chwilę po zapoznaniu się z treścią.

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Robert Mulciber - 12.03.2023

30.04.1972

Stanley,

będziesz jednym z tych, od których oczekujemy udziału w walkach. Przygotuj się na wieczorne wezwanie. Zadaniem Twojej grupy będzie wprowadzenie chaosu oraz odciągnięcie uwagi brygadzistów i aurorów. Ponadto dostarczysz za dnia dołączony do tego listu kamień na teren sabatu. Postaraj się nie wzbudzić przy tym podejrzeń. Powinien zostać umieszczony w okolicy ognisk, zakopany w ziemi. Konkretne miejsce zostało zaznaczone na dołączonej mapie. Zapamiętaj je.

Wiadomość uległa spaleniu w kilka chwil po zapoznaniu się z treścią.

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Robert Mulciber - 14.04.2023

1.05.1972

Stanley,

z racji na konieczność zajęcia się pewnymi sprawami, jestem zmuszony opuścić Londyn na czas nieokreślony. Jako mój syn, liczę że w tym czasie zdołasz zająć się rodzinnym biznesem oraz wszelkimi innymi sprawami. Załączam do listu odpowiednie pełnomocnictwa na Twoje nazwisko. Proszę, żebyś w przypadku wystąpienia jakichkolwiek komplikacji, niezwłocznie mnie o tym poinformował.

Liczę, że w moim imieniu zajmiesz się ponadto wszystkim tym, co wiąże się z klubem The Demiguise. Gdybyś miał na tym polu wątpliwości - kontaktuj się z Chesterem Rookwoodem lub Fortinbrasem Malfoyem. Możesz też skorzystać z pomocy Jacoba Avery'ego - ufam mojemu kuzynowi, choć bezpieczniej dla wszystkich byłoby jednak trzymać go z daleka od pewnych spraw. Myślę, że rozumiesz, co mam w tym przypadku na myśli.

Mam nadzieję, że w niedługim czasie uda mi się wrócić do Londynu.

R.

Na odwrocie znajduje się informacja o adresie, pod którym Robert zamierza się zatrzymać we Francji. Ponadto, zgodnie z treścią listu, dołączone zostały do niego pełnomocnictwa oraz materiały związane z klubem The Demiguise.

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Danielle Longbottom - 22.07.2023

[Obrazek: jutTdcO.png]

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Sauriel Rookwood - 23.07.2023

czy ciebie kompletnie i do reszty już popierdoliło? jakie kurwa ogórki? i czemu kurwa piszesz o nich tak wyniośle? totalnie cię pojebało.

gdzie i kiedy?

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Danielle Longbottom - 24.07.2023

Londyn, 16 kwietnia 1972

Stanley
Domowy zielnik to bardzo dobry pomysł! Zobaczysz, że smakują po stokroć lepiej niż te ze sklepu. Jeżeli chcesz, podrzucę Ci kilka książek na ten temat z naszej biblioteczki.
Cukinia to jedna z odmian ogórka, choć raczej nie nadaje się do tego, żeby jeść ją na surowo (nie polecam, ale kto co lubi). Inna nazwa to cukigurek, ale to wiedza tajemna i niedostępna dla ogółu, dlatego nie znajdziesz tego w książkach. Przy okazji wizyty w warzywniaku, rzuć tą nazwę sprzedawcy, jako hasło - ale tak, żeby nikt nie słyszał. Zobaczysz, co się wydarzy.

P.S Wiedziałeś, że bakłażan jest jest ogórkiem? To taka napęczniała, fioletowa odmiana. Fachowo mówimy na nią ogóżan
Pozdrawiam
Danielle

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Sauriel Rookwood - 28.07.2023

w tym posranym świecie na niewiele można liczyć. Ale lojalność tu coś znaczy

kiedyś cię poproszę, żebyś mi posprzątał pokój, będziesz miał taką traumę, że będziemy kwita

Czarny Kot

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Ezechiel von Jundegingen - 30.07.2023

Przesyłka nadeszła 4 maja 1972 roku wczesnym wieczorem.
Zawierała meliskę dwie fiolki eliksirów. Do każdej z nich doczepiona była karteczka:

Cytat:Eliksir Uspokajający
Łyżeczka lub dwie, maksymalnie co dwie godziny. Można dodać do herbaty.

Cytat:Eliksir Słodkiego Snu
Trzy duże łyżki. Maksymalnie jedna porcja na 24 godziny. Najlepiej spożyć bez mieszania z napojem lub jedzeniem, by mieć pewność przyjęcia całej porcji. Po spożyciu zasypia się w ciągu kilku sekund.

Rzut na Eliksir Uspokajający:
[roll=PO]
Rzut na Eliksir Słodkiego Snu:
[roll=PO]
Rzut na to, czy dobrze dodał etykietki, czy pomylił (percepcja):
[roll=O]

RE: Kelpiea - sowa Stanleya - Sauriel Rookwood - 03.08.2023

10 maja 1972
żartowałem z tym obserwowaniem ogórków, Stanley, na wszystkich bogów. zostaw te ogórki i zajmij się czymś pożytecznym. Idź pobiegaj, bo cię żadna babeczka nie zechce jak sie dorobisz brzuszka