![]() |
|
Kloszard - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Kloszard (/showthread.php?tid=1130) |
Kloszard - Samuel Carrow - 19.03.2023 Kloszard jest wroną Samuela. Tak jak jej właściciel lubi przynosić do domu różne rzeczy, więc zdarza mu się w między czasie (gdy dostarczy już pocztę) grzebać w śmietnikach w poszukiwaniu skarbów. RE: Kloszard - Danielle Longbottom - 11.04.2023 Dolina Godryka 04.03.1972
Sami Mam dobre wieści! Skontaktowałam się z moim kumplem fanatykiem wędkarstwa, obiecał że przetestuje Twój wynalazek. Z jego listu wynikało, że na ryby chodzi z kimś, dlatego może nawet uda się zwerbować dodatkową osobę do testów. Podkreśliłam, że to supertajny wynalazek, więc byle kto nie może mieć do niego dostępu - Alastor obiecał, że zabierze nasze tajemnice do grobu. Chyba mu ufa, więc i ja nie mam powodu do podejrzeń, że mógłby ukraść patent. Wstępnie wspominał coś o czerwcu. Potrzebujesz więcej czasu? Mniej? Z przyjemnością przycisnę go, żeby wziął wolne dużo wcześniej. P.S Chyba przy okazji przez przypadek załatwiłam sobie przeszukanie domu w poszukiwaniu nielegalnych substancji. Hehe, ups... Ściskam
Dani RE: Kloszard - Danielle Longbottom - 23.06.2023 Wiadomość przyszła nad ranem 2 maja, na wyrwanej niedbale, poplamionej kartce. Brak podpisu, ale niewyraźne, charakterystyczne pismo pozwalają na identyfikację nadawcy Zdążyliście uciec?
RE: Kloszard - Danielle Longbottom - 22.07.2023 ![]() RE: Kloszard - Ururu Marquez - 05.11.2023 11.06.1972
Samuelu
Muszę opuścić Wielką Brytanię. Nie wiem na jak długo. Zataiłem przed Tobą istotną rzecz. Wszelkie formalności związane z Termomiciołkiem załatwialiśmy na Twoje nazwisko nie dlatego, że zgubiłem dokumenty i czekałem na ich ponowne wyrobienie. Prawdą jest, że zaginęły, ale nie z mojej winy. Zostałem porwany w okolicach 1929 roku. Eksperymentowano na mnie i zapewne byłem w śpiączce przez cały ten czas. Obudziłem się dopiero 21.03.1971. Nie zgłosiłem tego do Ministerstwa w obawie przed tym, że będą chcieli zbadać mój przypadek i pozbawią mnie wolności. Sam bym tak zrobił na ich miejscu. Nie posiadając dowodu tożsamości i unikając Ministerstwa nie mogę dłużej prowadzić legalnego biznesu. Uciekam do Stanów Zjednoczonych. Wiem, że poradzisz sobie bez mojej pomocy. Nasz szef już wie o moim wyjeździe, ale zataiłem przed nim prawdziwy powód. Pozdrawiam,
Ururu PS Zniszcz proszę ten list. Nie chcę robić Ci kłopotów z mojego powodu. Nie odpisuj i zachowaj treść listu w tajemnicy. RE: Kloszard - Ula Brzęczyszczykiewicz - 11.02.2024 Ula potrzebowała dwóch dni na odpis, tak bardzo list od Samuela oderwał ją od rzeczywistości. 4.08.1972
Szanowny Samuelu, Bardzo chętnie udam się na to wydarzenie. Pozdrawiam serdecznie sąsiada, Urszula Brzęczyszczykiewicz Pismo Uli nie było szałowe, ale bardzo wyraźne, dlatego Samuel mógł zobaczyć, że jej nazwisko rzeczywiście jest cudaczne i nie jest to efekt pisma lekarskiego. RE: Kloszard - Ula Brzęczyszczykiewicz - 19.03.2024 6.08.1972
Szanowny Samuelu, Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaproszenie. Potańcówka była naprawdę przemiłym wydarzeniem, które będę długo wspominać. Wyleczyło mnie też z lęku po Beltane. Jak miło wracać do domu bez pośpiechu, w ucieczce przed ogniem. Zapomnieliśmy się umówić na wizytę w Gabinecie Luster, do którego bilet udało nam się wygrać. Nigdy nie byłam w tego typu miejscu, wycieczka więc brzmi intrygująco. Napisz mi proszę, kiedy pasowałoby Ci się tam wybrać. Jeśli chodzi o mnie, to preferowałabym niedziele, gdyż nie chciałabym rezygnować z pracy w tygodniu. Ale bez problemu się dostosuję! Z wyrazami szacunku,
Ula Brzęczyszczykiewicz RE: Kloszard - Ula Brzęczyszczykiewicz - 20.03.2024 6.08.1972
Szanowny Samuelu, Jak najbardziej odpowiada mi najbliższa niedziela. Spotkajmy się o 11 przy Esach i Floresach. Wydaje mi się, że przed południem będzie tam mniej osób, ale chętnie spotkam się później, jeśli Tobie by bardziej pasowało. Z wyrazami szacunku,
Ula Brzęczyszczykiewicz
PS Na biletach jest adres, ale nic mi to nie mówi. Mam nadzieję, że znasz Londyn lepiej ode mnie. RE: Kloszard - Rowena Ravenclaw - 26.03.2024 Szanowny Panie Carrow,
Serce się raduje, kiedy kolejny młody czarodziej zaczyna szukać nowych rozwiązań. Z ogromną przyjemnością powitamy w naszych szeregach nowego członka. Zapraszamy na spotkanie klubowe, które odbędzie się w najbliższą sobotę o godzinie siedemnastej w siedzibie klubu w Little Hangleton, podczas którego dokończymy wszystkie formalności. Niżej podaję adres. Z poważaniem,
Marcellus Slughorn Od momentu otrzymania listu Samuel jest oficjalnym członkiem KLUCZA MAGICZNEJ MASZYNERII I INNYCH WYNALAZKÓW. RE: Kloszard - Perseus Black - 29.05.2024 Londyn, 05.07.1972
![]() Więcej informacji tutaj
![]() |