Orion Fletcher
Koncepcja postaci
Orion mieszka w magicznej części Londynu. Urodził się w 1964 roku. Jego rodzice to wątpliwej sławy czarodzieje, którzy zarabiają na życie poprzez nielegalny przemyt. Chłopiec ma co jeść, w co się ubrać, gdzie spać, jednak rodzice nie dbają zbytnio o jego edukacje i czas wolny.
Oriona można spotkać na ulicy Pokątnej i Nokturnu, chłopak czuje się tam jak u siebie, więc nie odczuwa skrempowania przed nawiązywaniem interakcji z dorosłymi czarodziejami.
Doświadczenie zawodowe zdobywa już od małego, jest lokalnym chłopcem na posyłki, za drobniaki i słodycze mógłby zabić. Kto by podejrzewał o morderstwo ośmiolatka?
Jego ulubionym zajęciem, oprócz psocenia i urozmaicania życia lokalnej ludności, jest podsłuchiwanie rozmów i przekazywanie ich dalej. Straszny z niego plotkarz, ale jego milczenie można łatwo wykupić.
Orionek nie ma jeszcze ukształtowanego kompasu moralnego, a więc przyjmuje zadania od tych "dobrych", jak i "złych", nie zastanawiając się nad późniejszymi konsekwencjami.
Oto profil twojej postaci
Poznajmy się bliżej
♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... Najpotężniejszego czarodzieja w tej części Londynu
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... Potwora z szafy
♦ Amortencja pachnie mi... Czekoladowymi żabami
♦ Moje ulubione zaklęcie to... To którym ojciec naprawia zlew
♦ Mój patronus przyjmuje formę... We will see
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... Sposób na sprawdzanie prognozy pogody
♦ Czarna magia? Cóż... Nie znam, to się nie wypowiem
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... Pierwszy lot na miotle
♦ Stoję po stronie... Pieniędzy
♦ Moje serce należy do... Rodziców