![]() |
|
[Zamknięte] Miesiąc miłości 2024 - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Sekrety Londynu (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=64) +--- Dział: Szpalta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=14) +---- Dział: Zakończone (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=68) +----- Dział: Zakończone Wydarzenia Pozafabularne (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=106) +----- Wątek: [Zamknięte] Miesiąc miłości 2024 (/showthread.php?tid=2607) |
[Zamknięte] Miesiąc miłości 2024 - Eutierria - 02.02.2024 Luty jest miesiącem miłościDrodzy gracze, z okazji zbliżających się małymi kroczkami walentynek, przedstawiam wam drobne wydarzenie pozafabularne, którego celem jest zainspirowanie was do różnych wątków z tematyką krążącą wokół miłości. Znajdziecie w nim szereg zabawnych (ale mam nadzieję, że również kuszących) pomysłów na zakręcenie fabularną karuzelą z błogosławieństwem mistrza gry.
the month of love and brevity, whispers the promise of spring in its fleeting days Zadania miesiąca miłościNie pasuje ci żadna z randek, ale chcesz się pobawić? A może twoja postać jest samotna? Używając w tym temacie kości !miesiącmiłości możecie wylosować sobie fabularne lub pozafabularne zadanie, do którego nie jest wam potrzebny partner. Za wykonanie pięciu i zgłoszenie tego wraz z linkami w moim temacie konsultacji, otrzymasz odznakę Miesiąca Miłości 2024 (zgłaszajcie mi od razu komplet pięciu - od razu dam wam odznakę!). Tak jak zawsze - rzut kością wiąże się z ryzykiem. Kości nie można przerzucać, a zadania trzeba wykonywać dokładnie. Nie znajdują się w nich żadne treści, które uznałabym (bazując na waszych tematach graczy) za triggerujące, ale mogą zmuszać was do podjęcia działań wykraczających poza pisanie postów (poszukanie obrazków, edytowania czegoś w paintcie, odpowiedzi na pytania, wysłanie listu...) lub umieszczenia w biografii waszej postaci drobnego, nieszczególnie inwazyjnego elementu (takiego jak minione zauroczenie). Gdyby ktoś wylosował coś wyjątkowo niemożliwego do zrealizowania, proszę o kontakt prywatny. W przypadku dubla - identycznego zadania - można go przerzucić. Wylosowanie innego obrazu lub promptu nie jest dublem! Dublem jest ten sam obraz lub prompt. Nasze Randez VousOto zbiór scenariuszy randek z różnymi wymaganiami, które należy odkryć komendą. Zasady są proste:
Lista dostępnych scenariuszyOto wskazówki co do zawartości oraz komenda wywołująca, której należy użyć w poście zgłoszeniowym.
Formularz zgłoszeniowy: Kod: [b]Postacie biorące udział:[/b] wpisz nazwy kontZawartość posta po edycji: Kod: [b]Postacie biorące udział:[/b] wpisz nazwy kontTemat pozostanie otwarty do końca roku. RE: Miesiąc miłości - Cameron Lupin - 02.02.2024 Postacie biorące udział: Cameron Lupin, Heather Wood Treść wybranej wskazówki: Już ustaliliśmy, że będziemy najszczęśliwszym małżeństwem na świecie adnotacja moderatora
Scenariusz klepnięty. Zrealizowane prompty i sposób, w jakie je zrealizowano:
adnotacja moderatora
Scenariusz rozliczony. RE: Miesiąc miłości - Pan Losu - 02.02.2024 Duma i uprzedzenieJuż ustaliliśmy, że będziemy najszczęśliwszym małżeństwem na świecie
Ogólnym zadaniem jest wybranie się z drugą postacią na randkę. Niestety, jak to na SoLu bywa, nie wszystko idzie po waszej myśli... Scena: sala balowa Prompty: intrygi, oświadczyny, przedzieranie się przez tłum ludzi, przebaczenie, brak zaproszenia Specjalne wyzwania sesji (dodatkowo punktowane przez mistrza gry): ✶ Postacie znalazły się na balu inspirowanym powieściami Jane Austen i poczuli klimat aż za bardzo - docierają do aktu drugiego, w którym kłócą się i zwracają na siebie uwagę gości. ✶ W wypowiedziach postaci w formie niezmienionej zostaną użyte dwa z dobranych przez mistrza cytatów: 1) Zachowaj tylko te wspomnienia, które dają ci radość. 2) Duma związana jest z tym, co co sami o sobie myślimy, próżność zaś z tym, co chcielibyśmy, żeby inni o nas myśleli. 3) Mając tyle rozsądku być tak zadziwiająco ślepą na błędy i głupotę ludzką. 4) Nawet, gdybym ją widziała, to i tak bym jej nie zauważyła. RE: Miesiąc miłości - Astaroth Yaxley - 02.02.2024 Postacie biorące udział: Astaroth Yaxley, Kim Skamander Treść wybranej wskazówki: Lew zakochał się w jagnięciu adnotacja moderatora
Z powodu braku odpowiedzi scenariusz wraca do puli. Jeżeli do końca września w sesji pojawi się nowy post, wciąż będziecie mogli go rozliczyć. @Astaroth Yaxley @Kim Skamander RE: Miesiąc miłości - Leo O'Dwyer - 02.02.2024 Postacie biorące udział: Leo O'Dwyer, Maya Chang Treść wybranej wskazówki: Ty ich nie odstraszasz. Możesz puścić na faceta pawia, a on poprosi o jeszcze adnotacja moderatora
Z powodu braku odpowiedzi w sesji przywracam scenariusz do puli. Jeżeli do końca września pojawi się w niej nowy post, przywrócę rzut i będziecie mogli rozliczyć scenariusz. @Maya Chang @Leo O'Dwyer RE: Miesiąc miłości - Olivia Quirke - 02.02.2024 Postacie biorące udział: Olivia Quirke, Tristan Ward Treść wybranej wskazówki: Pamiętam każdą wspólnie spędzoną chwilę. A w każdej było coś wspaniałego. Nie potrafię wybrać żadnej z nich i powiedzieć: ta znaczyła więcej niż pozostałe adnotacja moderatora
Scenariusz klepnięty. Zrealizowane prompty i przebieg sesji - łódź, listy, wspominanie Olivia i Tristan są w ciągłym ruchu - spotkali się przy łodzi, którą popłynęli kawałek rzeką. Podczas rozmowy wspominali to, jak się poznali a także czasy dzieciństwa i szkolne. Olivia pokazała Tristanowi listy, które wysyłała do swoich chłopaków gdy miała kilka lat. Wyszli z łodzi i poszli na spacer, podczas którego Olivia dalej paplała o wspomnieniach. Zrealizowane specjalne wyzwania sesji Postacie opowiadają innej postaci historię swojej miłości: tutajtutaj tutaj W wypowiedziach postaci w formie niezmienionej zostaną użyte dwa z dobranych przez mistrza cytatów: Jesteś piosenką, marzeniem, szeptem i nie wiem, jak mogłem bez ciebie żyć tak długo ;Jeśli ty jesteś ptakiem, ja jestem ptakiem Link do sesji http://secretsoflondon.pl/showthread.php?tid=2658&pid=32735 adnotacja moderatora
Scenariusz rozliczony. RE: Miesiąc miłości - Pan Losu - 02.02.2024 PamiętnikPamiętam każdą wspólnie spędzoną chwilę. A w każdej było coś wspaniałego. Nie potrafię wybrać żadnej z nich i powiedzieć: ta znaczyła więcej niż pozostałe
Ogólnym zadaniem jest wybranie się z drugą postacią na randkę. Niestety, jak to na SoLu bywa, nie wszystko idzie po waszej myśli... Scena: postacie mają być w ciągłym ruchu Prompty: listy, usunięta/zmodyfikowana pamięć, łódź, wspominanie, podróż Specjalne wyzwania sesji (dodatkowo punktowane przez mistrza gry): ✶ Postacie opowiadają innej postaci historię swojej miłości. ✶ W wypowiedziach postaci w formie niezmienionej zostaną użyte dwa z dobranych przez mistrza cytatów: 1) Jeśli ty jesteś ptakiem, ja jestem ptakiem. 2) - Co się stanie kiedy nadjedzie auto? - Umrzemy. 3) Jesteś piosenką, marzeniem, szeptem i nie wiem, jak mogłem bez ciebie żyć tak długo. 4) Chcę, żebyś wiedział, że jestem doskonałą tancerką i moje intencje są całkowicie niegodziwe. RE: Miesiąc miłości - Geraldine Greengrass-Yaxley - 02.02.2024 !miesiącmiłości RE: Miesiąc miłości - Pan Losu - 02.02.2024 Listownie lub fabularnie zaproponuj postaci innego gracza wspólne oglądanie filmu. Zachęcam do przejrzenia kalendarium fabularnego w dziale Szpalta i listy premier z 1972 roku. RE: Miesiąc miłości - Ambrosia McKinnon - 02.02.2024 Postacie biorące udział: Ambrosia McKinnon i Alexander Mulciber Treść wybranej wskazówki: To ktoś, kto… jest dla mnie nieosiągalny. Jakbym spróbował heroiny i stracił do niej dostęp adnotacja moderatora
Proszę o informację czy sesja jest grana i czy będzie kontynuowana. @Ambrosia McKinnon @Alexander Mulciber |