Secrets of London
Sowa Theona - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sowa Theona (/showthread.php?tid=289)

Sowa Theona - Theon Travers - 24.10.2022

Płomyk
sowa Theona, płomykówka zwyczajna

[Obrazek: 800px-Tyto_alba_close_up.jpg]

Kod:
[koperta]
[align=right]Londyn 13.09.33[/align]

xx,

x

[align=right]xx,[/align]

[podpis="xx"][/koperta]

RE: Sowa Theona - Elliott Malfoy - 06.01.2023

[Obrazek: Screenshot_2023-01-06_at_15.21.44.png]
Po ceremonii pogrzebowej zapraszamy na poczęstunek w rezydencji. Prosimy o potwierdzenie swojej obecności przez odpisanie na ten list.

Z wyrazami szacunku,

Pogrążona w żałobie rodzina

Odkryj wiadomość pozafabularną
Więcej info: Klik

RE: Sowa Theona - Robert Mulciber - 12.03.2023

30.04.1972

Theonie,

będziesz jednym z tych, od których oczekujemy udziału w walkach. Przygotuj się na wieczorne wezwanie. Zadaniem Twojej grupy będzie wprowadzenie chaosu oraz odciągnięcie uwagi brygadzistów i aurorów. Szczegóły poznasz później.

Dostarcz za dnia dołączony kamień na teren sabatu. Postaraj się nie wzbudzić przy tym podejrzeń. Powinien zostać umieszczony w okolicy ognisk, zakopany w ziemi. Konkretne miejsce zostało zaznaczone na dołączonej mapie.

Wiadomość uległa spaleniu w kilka chwil po zapoznaniu się z treścią.

RE: Sowa Theona - Bard Beedle - 26.01.2024

Londyn 25.06.1972

Theonie,

Dziękuję za prezent, chociaż nie musiałeś tego robić. To moja praca, poza tym prośby kierowane ze strony rodziny oraz jej przyjaciół stanowią dla mnie najwyższy priorytet. Cieszę się, że wszystko poszło po naszej myśli i możesz wrócić do dawnego życia, chociaż proszę cię żebyś w przyszłości był ostrożny. Mam nadzieję, że nie omieszkasz poinformować swoją matkę o owocnym zerwaniu więzi. Jeżeli jeszcze tego nie zrobiłeś to proszę przekaż jej, że w razie potrzeby zawsze służę pomocą.

PS To miły i praktyczny prezent, ale czuję się w obowiązku wyjaśnić, że na zapalniczce znajduje się kaduceusz. Według wierzeń mugolskich, sięgających jeszcze starożytnej Grecji, był to jeden z atrybutów Hermesa. Symbolizuje nietykalność dawnego greckiego herolda, urzędnika. Służyła do uśmierzania sporów. Laska eskulapa z kolei stanowi symbol sztuki lekarskiej: dołączam szkic, obrazujący różnice między tymi dwoma symbolami. Niemniej nie przejmuj się, z tego co mi wiadomo nawet mugole, którzy korzystają z tej symboliki częściej niż my, popełniają ten błąd.

Camille Delacour

Do listu dołączony był rysunek, na którym wyrysowano kaduceusza oraz laskę eskulapa i odpowiednio oba podpisano.

RE: Sowa Theona - Cynthia Flint - 01.03.2024

22.05.1972, Londyn
Thonie,
jeśli masz czas dziś wieczorem, bądź u mnie w okolicach 22. Mój ojciec powinien już wyruszyć w swoją podróż służbową, więc będziemy mieli swobodę. Tak, wspominał mi o delikatnej naturze problemu. Adres zostawiam na dole.
Uważaj na siebie.

Cynthia

RE: Sowa Theona - Nicholas Travers - 01.03.2024

Nicholas odesłał Płomyka z listem napisanym przez siebie.
Tego samego późnego wieczora.

Londyn, 21 maja 1972r.

Theonie,

Cieszy mnie, że się odezwałeś. Powiadomię rodzinę, aby byli spokojniejsi.

Bez obaw. Wiedzą to, co wiedzieć powinni. Wyjaśnię Ci jak się spotkamy.

Gdybyś czegoś potrzebował, pisz.

Nicholas

RE: Sowa Theona - Stanley Andrew Borgin - 29.03.2024

Londyn, 13 lipca 1972

Theon,
Ja wiem, że między nami bywały lepsze i gorsze momenty. Tak już przecież bywa w ludzkim życiu.
Uważam jednak, że moglibyśmy raz jeszcze spróbować współpracy.
Co robisz w nocy z 14 na 15 lipca? Podpowiem, że to z piątku na sobotę, gdyby to coś zmieniało.
Mam pewne miejsce do obskoczenia, a nie ukrywam, że dodatkowa para rąk, byłaby w cenie.
Jeżeli pasuje Ci ta data, załączam adres do listu. Jeżeli nie, daj znać. Wybierzemy inną.

Z pozdrowieniami,
Stanley

Do listu była załączona karteczka z adresem jakiegoś sklepu na Nokturnie.