![]() |
|
Wezuwiusz - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Wezuwiusz (/showthread.php?tid=325) |
Wezuwiusz - Theseus Fletcher - 27.10.2022 ![]() Kod: [koperta]RE: Wezuwiusz - Geraldine Greengrass-Yaxley - 27.10.2022 Dolina Godryka 20.03.72
Thes, Przepraszam, że list, nie mogłam Cię ostatnio złapać. Mijaliśmy się. Mam dla Ciebie propozycję nie do odrzucenia (tak naprawdę to błagam), moi rodzice wymyślili sobie jakieś spotkanie z okazji urodzin moich i Theona. Wiesz, jak uwielbiam takie rodzinne spędy... Czy pójdziesz ze mną? Bez Ciebie się tam pewnie zanudzę, wspominali coś o jakimś polowaniu, więc może chociaż ta atrakcja Ci to zrekompensuje. Obiecuję, że Ci to wynagrodzę. PS. Wyczuwam, że to też coś więcej, ponoć Theon ma niedługo zmienić stan cywilny Twoja najlepsza przyjaciółka,
Gerry RE: Wezuwiusz - Brenna Longbottom - 28.10.2022
Thes!
Za parę dni organizujemy bal charytatywny. Jeśli to prawda, co zawsze powtarzacie, że ty i Geraldine wcale - ale - to - wcale nie jesteście razem (albo potrzebujecie zasłony, dla potwierdzenia tego stanowiska, bo chyba mało kto w nie wierzy, nie, nie pytam!), to może zechciałbyś nas odwiedzić i zaopiekować się moją przyjaciółką? Nora dopiero od niedawna mieszka w Londynie, a wielu gości pochodzi z rodów czystej krwi, więc obawiam się, że może czuć się nieswojo, a ja z kolei muszę zająć się wszystkimi gośćmi. Będzie tort. I ciasto. I krewetki. Poza tym będę Ci winna drobną przysługę. Co ty na to? Dołączam zaproszenie. Brenna Więcej o balu RE: Wezuwiusz - Geraldine Greengrass-Yaxley - 22.11.2022 Londyn 19.03.42
Thes, Mam nadzieję, że Ci się spodoba. Przetestuj!
Gerry Do krótkiego listu była dołączona paczka sporych rozmiarów. Kiedy Theseus ją rozpakował, mógł znaleźć w środku miotłę Nimbus 1972, wylicytowaną wieczór wcześniej przez Geraldine podczas balu Longbottomów. RE: Wezuwiusz - Brenna Longbottom - 05.12.2022
20.03
Thes! Szukałam Cię, gdy wyprowadziłam już Norę, ale chyba byłeś na zewnątrz. Przepraszam za te wszystkie nadprogramowe wrażenia. Załączam butelkę wina na towarzysza w ramach przepracowywania traumatycznych przeżyć. Obiecuję, że następne zaproszenie będzie dotyczyło grilla z piwem w gronie znajomych. Bez tańców, garniturów i nagłej transmutacji. B. RE: Wezuwiusz - Nora Figg - 13.12.2022 Londyn 22.03.72
Theseus, Bardzo mi przykro z powodu w jaki zakończyło się nasze ostatnie spotkanie, chciałam Ci podziękować za miłe towarzystwo podczas balu, szkoda, że zakończył się on dla nas tak dramatycznie. Pozdrawiam,
Nora Figg Do listu był dołączony karton z sześcioma pączkami, każdy z nich był z lukrem innego koloru, a nadzienie różnego smaku. RE: Wezuwiusz - Nora Figg - 15.12.2022 Theseus, Nie masz mnie za co przepraszać. Zdaję sobie sprawę, że masz obowiązki, które zajmują pewnie sporo Twojego wolnego czasu. Nie masz się za co obwiniać, w końcu to nie Ty zamieniłeś mnie w bobra. Bardzo chętnie wybiorę się z Tobą na kawę, daj tylko znać, kiedy Ci pasuje, może masz ochotę wpaść do mojej cukierni? PS. Dziękuję za kwiaty, są przepiękne. Nora Figg RE: Wezuwiusz - Brenna Longbottom - 15.12.2022
Thes,
nie wydaje mi się, żebyś nagle wyciągnął różdżkę i osobiście zamienił Norę w bobra, a potem wybuchł złowieszczym śmiechem, więc niczemu nie jesteś winny. Zdradzę Ci też wielką tajemnicę, goście wychodzący z balu niekoniecznie muszą się odmeldowywać i prosić o zgodę gospodarzy! Uszy do góry i powodzenia ze zleceniami!RE: Wezuwiusz - Regina Rowle - 16.01.2023 Londyn, 08.04.1972
Drogi Theseusie, Zapewne wiadomość ode mnie Cię zdziwi, biorąc pod uwagę, jak skończyło się nasze ostatnie spotkanie. Mimo wszystko nie wiem, do kogo innego mogłabym się z tą naglącą kwestią zgłosić. Może nadal zgadzamy się, co do ochrony magicznych stworzeń, choć natura Twojej profesji nadal jest przeze mnie potępiana. Mimo to, jak wspomniałam, sprawa jest dosyć nagląca i wymaga, aby nasze różnice zeszły na dalszy plan. Poszukuję kogoś, kto ma lub mógłby sprawdzić, czy w Nokturnie lub ogólniej Londynie, w pewnych kręgach nie zrobiło się głośno o włosach jednorożca. Chodzi mi o potencjalnych kupców, sprzedawców i wszystkich tych, którzy byliby zainteresowani pozyskaniem tego składniku w liczbie większej niż jeden i z nielicencjonowanego źródła. W ramach podziękowania zacznę od zaproszenia Cię na szklankę whisky w Białym Wiwernie. Co Ty na to? Ze szczerymi pozdrowieniami,
Regina Rowle RE: Wezuwiusz - Perseus Black - 21.02.2023 ![]() |