![]() |
|
Listy do F. - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Listy do F. (/showthread.php?tid=3502) Strony:
1
2
|
Listy do F. - Dægberht Flint - 29.06.2024 ![]() Kacza poczta Flinta Bosman Tak naprawdę to Bosman jest samiczką, ale Flint przyzwyczaił się do imienia i zapomina o feminatywach. Wybrał kaczkę ze względu na gotowość przelatywania długich dystansów. Poza tym bardzo lubi to, że Bosman wrzucony do wody unosi się na niej jak ponton, zamiast tonąć. Generalnie to Flinty mało tych listów wysyła. Kiedy się siedzi na drugim końcu świata, trudno oczekiwać, że Bosman doleci do Wielkiej Brytanii. Jego znajomi, ci wiedzący gdzie przebywa, wysyłają zwykle listy do głównych urzędów pocztowych okolicznych państw, stamtąd właśnie odbiera je Bosman. RE: Listy do F. - Brenna Longbottom - 12.07.2024
Żeglarzu,
nie darzę szczególną sympatią tego, że za rzadko piszesz do córki, nie Ciebie. Vivi trochę przesadza, podczas sabatu nie spotkało mnie nic szczególnego na tle tego, w co wpakowali się inni, ale dziękuję Wam obojgu za troskę. Nie wwalaj do morza prezentów, postaram się znaleźć czas. B. RE: Listy do F. - Viorica Zamfir - 20.07.2024 ![]() Żałuj, że cię nie było na Lammas Właśnie taka karteczka były przyklejona do nietypowej świeczki w kształcie fallusa, dumnie postawionego na twoim biurku. Ogniście czerwony z ładnymi nacięciami u nasady, które zwijały się w sprężynki i ukazywały pomarańczowe i żółte warstwy wosku wewnątrz. Pachniał korzennie, orientalnie. RE: Listy do F. - Peregrinus Trelawney - 21.07.2024 13/08
Berhcie,jak zawsze cieszy mnie, że jesteś tu na miejscu i nie mógłbym odmówić ci znalezienia chwili, a nawet całego wieczoru. Wolnych mam ich większość (jak zawsze), wybierz datę, a wpadnę w odwiedziny, choćby i jutro. Zaskoczę cię: tym razem wyjątkowo i ja będę miał małą przygodę do opowiedzenia. Taką nie zza biurka. Czekam zatem informacji o terminie i do zobaczenia. Peregrin RE: Listy do F. - Victoria Lestrange - 23.07.2024 07.08.1972, Londyn
Berht! Błagam, powiedz, że już jesteś na miejscu i że możesz do mnie przyjść. Tak, jak to piszę, to jest środek nocy, ale pilnie potrzebuję pomocy. Mam w moim mieszkaniu pierdolonego poltergeista! PS. Przeprowadziłam się pod koniec lipca do Londynu, tu masz mój adres. PS2. Twój Bosman nadal sobie u mnie pomieszkuje, ale teraz głęboko śpi. Victoria RE: Listy do F. - Millie Moody - 21.09.2024
Ja pierdole Flinty, Ty żyjesz? Weź przestań pierdolić sztuka sruka, cośtam próbuje ale częściej mam wrażenie, że lepiej to wszystko spalić i zaczać dorosłe życie.
Igła? Chcesz jakąś nową dziare? Kwitnę głównie w Dolinie. Miasto rozpierdala mi głowę ilością wszystkiego. Ogarnąłbyś wieś? Są tu fancy klify. Chyba że masz dość morza. Jak tam Twoj dzieciak? Ile ma lat osiem? MM RE: Listy do F. - Laurent Prewett - 26.01.2025 30.08.1972, New Forest
Kochany Dægbercie, jak się cieszę, że na moim biurku pojawiła się koperta, która po otworzeniu ujawniła Twój charakter pisma. Jak podróże? Czy Matka Woda sprzyjała rejsom? Czy wiatr był ci przychylny i zabierał Cię tam, gdzie pragnęło udać się Twe serce? Wszystkie te cuda, które widziały Twoje piękne oczy są obrazem do wymalowania słowami. Bardzo bym chciał ten obraz zobaczyć - malowany pędzlem Twojego głosu. Dziękuję za troskę. Moje oczy z rzadka zwracają się ku lądowi w tych tygodniach, więc i umyka mi Kowen. Coraz więcej patrzę na morze. Marzę o takim punkcie wyjścia, gdzie na ten ląd nie trzeba oglądać się już wcale, ale przecież nie byłbym w stanie zostawić tego miejsca. Wolność nie istnieje dla takich jak ja, prawda? Chętnie odwiedzę Cię zatem, chociażby jutrzejszego poranka. Mam nadzieję, że zachwycisz mnie jedną ze swoich herbat. Całuję,
Laurent Prewett
RE: Listy do F. - Daphne Lestrange - 26.01.2025 3.09
Drogi Berhcie, Już myślałam, że jakiś sztorm porwał Ciebie daleko stąd, tak daleko że nie wrócisz do nas. Nie przejmuj się stratą, najważniejsze że jesteś cały i zdrowy. Chętnie posłucham o tym co przeżyłeś, bo Twoje historie zawsze są ciekawsze od tego co dzieje się w tym nudnym kraju, a jeśli piszesz o herbatkach to tylko mi narobiłeś smaka! Nie mogę się doczekać! Pamiętam, ale dzięki że potwierdzasz miejsce. Masz czas pojutrze? Albo dzisiaj wieczorem mogę przyjść, choć to dość nagły termin, więc zrozumiem jeśli nie masz czasu. Daph RE: Listy do F. - Cain Fawley - 27.01.2025 3.09.72, Londyn
Słowiku, Nie mam ci za złe milczenia. Niewiele mam ci za złe. Nie jestem tym typem człowieka, chociaż wiem, że w twoich oczach zawsze byłem trochę potworem. Przyjdę tam, gdzie zechcesz, choćby po to, żeby zobaczyć, że dalej żyjesz. C.A.F. RE: Listy do F. - Lorraine Malfoy - 12.02.2025 —30/08/1972— List zabezpieczono standardowym zaklęciem ochronnym. W kopercie tkwił krokus, który napełnił Flinta poczuciem pewności siebie i śmiałością, gdy obrócił go w palcach, zanim rozpłynął się w powietrzu. |