![]() |
|
Eskulap - poczta Eliasa - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Eskulap - poczta Eliasa (/showthread.php?tid=4525) Strony:
1
2
|
Eskulap - poczta Eliasa - Elias Bletchley - 01.03.2025 ![]() Sowia poczta Eliasa feat. Eskulap RE: Eskulap - poczta Eliasa - Bard Beedle - 03.06.2025 ![]() Londyn, 11.09.1972
Szanowny Pan Elias Bletchley Szanowny Panie Bletchley, Zwracam się z uprzejmą prośbą o możliwość spotkania celem omówienia zlecenia na wykonanie oraz montaż trzech podwójnych szyb w gabinecie wydawnictwa mieszczącego się przy ulicy Pokątnej. Zostaliśmy skierowani do Pana z polecenia rodziny Potterów, co świadczy o wysokim zaufaniu, jakim darzą Pańskie usługi. Bylibyśmy wdzięczni za informację dotyczącą dostępnych terminów spotkania w celu dokonania orientacyjnej wyceny realizacji zlecenia. Z wyrazami szacunku,
Claudius T. Wallace Personalny Agent Literacki Romulusa P. Pottera Bard wykorzystywany przez: @Cornelius Lestrange
RE: Eskulap - poczta Eliasa - Ambroise Greengrass-Yaxley - 03.06.2025 12.09.1972
Elias, nie mogę Cię złapać. Mam nadzieję, że poszedłeś w ślady Prudence i Romulusa, a jeśli nawet tak, to chociaż wybrałeś sobie bardziej znośne towarzystwo. Tak czy siak, pamiętaj o popołudniowych i wieczornych planach. Tutaj do sedna: czy w związku z nimi będziesz w stanie odebrać paczkę z Nory Nory (już opłacona) i przy okazji spojrzeć na wybite okno (opłacę, kiedy wycenisz; nie jeśli - wyceń i wstaw, nie zawiedź mnie)? Dzięki,
A. RE: Eskulap - poczta Eliasa - Geraldine Greengrass-Yaxley - 28.08.2025
RE: Eskulap - poczta Eliasa - Lazarus Lovegood - 24.09.2025 Koperta oznaczona pieczęciami Organu Międzynarodowych Standardów Handlu Magicznego oraz pieczęcią z trójgłowym smokiem została dostarczona 15 września przed południem. Londyn,15.09.72
Szanowni Państwo, Proszę o spotkanie w celu omówienia zlecenia na wykonanie i montaż okien w posiadłości A. J. Shafiqa w Little Hangleton. Proszę określić termin i kwotę, jaka zapewni nam rozpoczęcie prac w najbliższym tygodniu. Proszę również o informacje na temat liczby posiadanych przez Państwa aktualnie na stanie zestawów lusterek dwukierunkowych. Z poważaniem,
Lazarus. O. Lovegood
Organ Międzynarodowych Standardów Handlu Magicznego RE: Eskulap - poczta Eliasa - Prudence Fenwick - 23.10.2025 Londyn 25.09.1972
Braciszku Mój Najdroższy, Musisz się u mnie pojawić 28.09 o godzinie 18, nie przyjmuje odmowy. Benjy ma urodziny i chciałam mu zrobić przyjęcie niespodziankę. P.S. Nie zawiedź mnie Prudence RE: Eskulap - poczta Eliasa - Benjy Fenwick - 24.10.2025 28/09/1972
Chcę Ci tylko powiedzieć, że przykro mi z powodu wszystkiego, co wydarzyło się wokół Prudence. Wiem, że nie było łatwo i że część tego spadnie też na Ciebie. Nie szukam wymówek, po prostu zależało mi, żebyś wiedział, że mam świadomość i naprawdę żałuję. To dużo bardziej skomplikowane, niż jestem w stanie wyjaśnić. Trzymajcie się. Dbaj o siebie i o nią. Dzięki za wszystko. B. RE: Eskulap - poczta Eliasa - Paracelsus - 30.10.2025 Londyn 12.09.1972
Kochany Synku, Po pożarach wszystko wydaje się trochę przytłaczające, ale chcę Cię zapewnić, że nasz dom wciąż czeka na Ciebie. Masz tu swoje miejsce. Zawsze. Poza tym, nie da się ukryć, że Mabon zbliża się wielkimi krokami i chciałabym, żebyś spędził ten dzień z nami. Ojciec również będzie wniebowzięty. Nie planujemy wielkich uroczystości, po prostu rodzinne spotkanie i chwilę wytchnienia po tym wszystkim, co się wydarzyło. Chcemy cieszyć się Twoim towarzystwem, trochę pogawędzić i spędzić spokojny, rodzinny dzień. Ściskam i całuję!
Mama RE: Eskulap - poczta Eliasa - Keyleth Nico Yako - 05.12.2025 ![]() Ej, mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz. Wiesz... za to wszystko i w ogóle. Świetnie się bawiłam ostatnio. Znalazłam też ładną rzecz i chciałam Ci ją dać. Na przeprosiny i w ogóle. Żebyś mnie dalej lubił. Nie gniewasz się, prawda? Zobaczymy się jeszcze kiedyś? do notatki dołączony był taborek z połprzezroczystym materiałem do którego ktoś przyszywał koraliki i cekiny układające się w kształt ryby. Praca zdecydowanie nie była skończona. Łuski mieniły się wielokolorowo w świetle.
RE: Eskulap - poczta Eliasa - Prudence Fenwick - 11.03.2026 Londyn 09.10.1972
Braciszku Mój Najdroższy, Czy posiadasz jakieś umiejętności związane z szydełkowaniem? Od kilku godzin próbuję z tym walczyć, ale nie wiem, czy jestem w stanie sama sobie poradzić. Prudence Madison Fenwick |