Secrets of London
Sowa Fausta - Dolores - Wersja do druku

+- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl)
+-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108)
+--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36)
+--- Wątek: Sowa Fausta - Dolores (/showthread.php?tid=482)

Sowa Fausta - Dolores - Faust Flitwick - 11.11.2022

[Obrazek: d7ccd8ddb67bcc2347ebdac546db532e.jpg]

Dolores to dobry ptak. Zawsze punktualna, zawsze u celu. Spokojna. Jej ulubione zajęcia to jedzenie słonecznika oraz kaszy. Poza tym bardzo lubi listy z solidną, ładnie odbitą pieczęcią. Wbrew pozorom nie jest też prawdziwą sową - w rzeczywistości jest to dzika (choć udomowiona) kaczka, zatrudniona jako sowa pocztowa.

RE: Sowa Fausta - Dolores - Perseus Black - 11.11.2022

Londyn 25.03.72

Szanowny Panie Flitwick,

Ogromnie jestem Panu wdzięczny za szybki czas realizacji poprzedniego zamówienia. Co do jakości Pańskich produktów jak zwykle nie mam zastrzeżeń — byłem zachwycony małżonka była zachwycona.

W tym miejscu pragnę złożyć u Pana zamówienie na następujące świece:
  • Malinowy Chruśniak x2
  • Pole Lawendy x3
  • Jaśminowa Ekstaza x4
  • Oszałamiająca Szałwia x1
  • Morska Bryza x1
  • Owoc Granatu x2
  • Leśna Polana x1
  • Czekolada z Pomarańczą x3
  • Bukiet Goździków x2
  • Cynamonowe Ciastko x1

To wszystkie moje życzenia mojej żony. Dołączam odpowiednią sumę galeonów i jak zwykle proszę o dyskrecję oraz o nierozmawianie z moją małżonka na temat składanych przeze mnie zamówień.

Z poważaniem,
Perseus Black

RE: Sowa Fausta - Dolores - Perseus Black - 19.02.2023

Szanowny Panie Flitwick,

Niestety, to niemożliwe. Wspomniana żona nie jest już moją żoną. Tak to już w życiu bywa, że coś się kończy, coś zaczyna, a dobre świeczki zawsze będą dobrymi świeczkami. Niniejsze zamówienie składam więc w swoim imieniu:
  • Malinowy Chruśniak x4
  • Pole Lawendy x5
  • Jaśminowa Ekstaza x11
  • Oszałamiająca Szałwia x10 (mam nadzieję, że tym razem trafiłem)
  • Truskawkowe Ciastko x1

Tradycyjnie dołączam odpowiednią sumę galeonów i liczę na szybką realizację zamówienia.

Z poważaniem,
Perseus Black

RE: Sowa Fausta - Dolores - Philip Nott - 30.08.2023

Londyn, 13.06.1972

Szanowny Panie Flitwick,

Kontaktuję się z Panem, gdyż chciałbym złożyć zamówienie na świece:

• Trzy komplety świec rytualnych. Załączam do niniejszego listu wykaz niezbędnych świec, który otrzymałem od klątwołamaczki.
  • Morska Bryza x2
  • Cynamonowe Ciastko x2
  • Las Iglasty x2
  • Czekoladowa trufla x2
Dołączam odpowiednią sumę galeonów i liczę na szybką realizację zamówienia.

Z poważaniem,

Philip Nott

RE: Sowa Fausta - Dolores - Philip Nott - 31.08.2023

Londyn, 13.06.1972

Szanowny Panie Flitwick,

Dziękuję za stosowną informację z Pana strony. Wszystko się zgadza w podsumowaniu zamówienia. Jeśli coś będzie nie w porządku z otrzymaną przesyłką to niezwłocznie się skontaktuję z Panem.

Z poważaniem,

Philip Nott

RE: Sowa Fausta - Dolores - Anthony Shafiq - 18.09.2024

—03/06/72—

Olbrzymia Harpia Królewska wylądowała na ladzie "Szczękającego Kandelabradora" przynosząc ze sobą niewielką w proporcji do niej kopertę. Czerpany papier sprawiał przyjemność przy dotyku, list złożony na trzy niósł ze sobą lak w kolorze głębokiego indygo z odciśniętym herbem przedstawiającym trójgłowego smoka. Adresatem był sam właściciel, a każde słowo zostało skreślone finezyjną kursywą, lśniącą lekko srebrzystą mikką dodaną do lazurowego atramentu.

Little Hangleton, 03.06.72

Szanowny Panie Fauście Flitwick,

zebrawszy same niezwykle pochlebne opinie na temat zakładu, który Pan prowadzi, zdecydowałem się zlecić panu odświeżenie oświetlenia w swojej letniej rezydencji w Little Hangleton. Co prawda skrzydło gościnne liczy sobie ledwie sześć lat, główny budynek jednak nie był remontowany od ponad dwudziestu. Jestem przekonany, że współczesna myśl magitechniczna nada korytarzom i pokojom, a przede wszystkim nada mojej kolekcji nowego wymiaru.

Zlecenie dotyczyłoby zachodniego skrzydła i całego parteru w tym pomieszczeń gospodarczych. Jestem szalenie ciekawy Pańskich pomysłów i tego co może mi Pan zaoferować, jako specjalista od magicznego światła.

Proszę o podanie dogodnego dla Pana terminu spotkania w ciągu najbliższych dwóch tygodni. Mając na uwadze Pański cenny czas, w przypadku niemożności teleportowania się, zapewniam oczywiście sprawny transport w obie strony.

Z wyrazami szacunku,

Anthony J. Shafiq

[inny avek]https://wykop.pl/cdn/c3201142/comment_hrsm9Iufgfa6WiH3JdW32nC7oG5NWZcm,w400.jpg[/inny avek]