![]() |
|
Kruk Astorii Avery - Wersja do druku +- Secrets of London (https://secretsoflondon.pl) +-- Dział: Czarodzieje (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=108) +--- Dział: Sowia Poczta (https://secretsoflondon.pl/forumdisplay.php?fid=36) +--- Wątek: Kruk Astorii Avery (/showthread.php?tid=5222) |
Kruk Astorii Avery - Astoria Avery - 12.10.2025 ![]() Astoria Avery Midnight Wierny kompan i niezastąpiony posłaniec. Midnight jest niezwykle bystry, a jego czarne pióra lśnią jak obsydian w świetle słońca. Ma wyjątkowe wyczucie kierunku, jeszcze nigdy nie zgubił drogi, niezależnie od pogody. Choć z natury nieufny wobec obcych, wobec Astorii jest lojalny i oddany. Uwielbia orzechy, kawałki suszonego mięsa oraz błyszczące drobiazgi, które często gromadzi w swoim gnieździe jako "nagrody" za dobrze wykonaną pracę. RE: Kruk Astorii Avery - Rodolphus Lestrange - 15.10.2025 7.09.1972
Mówiłem, że to wszystko Twoje urojenia. R. Do liściku dołączony był obszerny raport, pochodzący z Niemiec. Finneas Bieler został zatrzymany przez tamtejsze organy ścigana za sprzedawanie fałszywych dzieł sztuki i magicznych artefaktów - przeciwko niemu toczyło się aż osiem różnych spraw. Oprócz tego sowa przyniosła szklaną różę. Wykonana została z cieniutkiego szkła, które dzięki załamaniom w swojej konstrukcji przepięknie odbijało światło, gdy padały na nią promienie słoneczne. Do różyczki dołączony był bilecik ze starannym, równym pismem: Prawdziwa kobieta nie jest ani zła, ani dobra: jest k o b i e t ą RE: Kruk Astorii Avery - Rodolphus Lestrange - 13.11.2025 Flamma przyniosła krótki liścik, skreślony starannym, równym pismem. Jak na porządnego ptaka przystało, nie zaczepiała Astorii, jedyne co to skrzeknęła na nią bardzo urażonym głosem, tak jakby uraziła jej właściciela. 24.09.1972
Panno Avery, nie potrzebuję więcej rozmów, by zrozumieć że nie jest panna zainteresowana moim towarzystwem. Cieszy mnie jednak, że dopisuje pannie zdrowie. Proszę na siebie uważać, ponoć kaszel lubi wracać w najmniej oczekiwanych momentach. Rodolphus Lestrange RE: Kruk Astorii Avery - Renigald Malfoy - 19.11.2025 Odpowiedź przyszła na ten list.
Londyn 9 września 1972r.
Astorio, Jestem cały i żyję. Martwić się nie musisz. Wróciłem bezpiecznie do resztek swojego mieszkania. Jak wygląda sytuacja u Ciebie? Jak zdrowie? Bo ostatnio jak Cię widziałem, wyglądałaś tragicznie. Renigald RE: Kruk Astorii Avery - Renigald Malfoy - 28.11.2025 Odpowiedź przyszła na ten list.
Londyn 9 września 1972r.
Astorio, Zdążyłem chyba przywyknąć do Twoich nagłych zmian zdania. Wy kobiety tak chyba genetycznie macie. Przyjmuję zaproszenie na obiad. Zjawię się o wskazanej godzinie. Renigald RE: Kruk Astorii Avery - Leviathan Rowle - 06.12.2025 18.09.1972
Moja Droga, dlaczego tytuł tej książki brzmi jak wstęp do czarodziejskiego niewolnictwa? Ale dobrze, ja też myślałem trochę o zaprezentowanym przez ciebie problemie i też postanowiłem zafundować ci lekturę. Ściskam,
Levi do listu zostałą dołączona książka: Perfekcyjna Pani Domu; jak prać, sprzątać i gotować, autorstwa Atheny Turner |